Hogyan állítsam le a muszlim barátom?
"Na, hát ez a magyar erőszakosság, de természetesen akad, ahol valami barom valóban agyba, főbe veri az asszonyát, de ez meglehetősen ritka"
Te nagyon burokban élhetsz kisbarátom. Dugd ki a fejed a konzervdobozból és nézz körül a való világban. Ha most elkezdeném sorolni csak azokat az eseteket, amelyeket SZEMÉLYESEN volt alkalmam látni, asszem estig sem végeznék és nem a gépelésem lassúsága miatt.. Ezen kívül a saját életemből, az egész korai gyerekkoromból is tudnék mondani egy-két horrornak is beillő "dolgot" és nem csupán én, hanem még sok sorstársam hasonlóképpen. Amit te írsz az inkább valami sci-fi, nem a valóság (Sajnos. Bár igazad lenne!) Muszlim, vagy magyar, fekete, vagy fehér, sárga, tökmindegy. Ilyen elfajzott, gátlástalan, szakadék nyomingerek keresztbe-kasul rohangálnak az orrod előtt akár, csak nem veszed észre, mert azonos súlycsoport láttán meghúzzák magukat azonnal, egyébként meg nem fogják az orrodra kötni, hogy mit művelnek odahaza. Antiférfiak, gyávák, akikben nincsen becsület. ahogy gátlások sem. Mert mindig találnak egy "jó okot" amivel megindokolják a beteges (és gyenge) lelkivilágukat és a tetteiket. A nők meg legtöbbször sakkban vannak tartva, meg vannak félemlítve, a "környezetük" pedig vagy nem tud semmit az egészről, vagy rájuk hagyják, de az is gyakori, hogy egyszerűen nincs FÉRFI a közelükben, aki móresre tanítaná a fasisztájukat. Össze sem tudnám számolni, hány ilyet láttam és megbecsülni sem, hogy hányat fogok még hátralévő életemben..
"Na, hát ez a magyar erőszakosság, de természetesen akad, ahol valami barom valóban agyba, főbe veri az asszonyát, de ez meglehetősen ritka"
Hazardteamnak igaza van, én is ilyen családban nőttem fel. És ne becsüljük le a lelki terrort se. Pusztán szavakkal vagy üvöltözéssel is egészen hatékonyan tönkre lehet tenni valakit (de egy egész családot is) lelkileg.
Megdöbbentő, amit írtok, nekem ellenkezőek inkább a tapasztalataim, az, amit írtam, de valóban, hallani már én is hallottam ilyesmiről, de azt gondoltam túlzás.
Szinte hihetetlen, de ha írjátok, természetesen el kell hinnem, bár borzasztóan hangzik.
Mindazonáltal, mert lányom, fiam is van, nem is egy, nem tudok állást foglalni a nemek harcában, mert eddig azt gondoltam, a sok válás az emancipáció természetes következménye és valóban, kissé a nőket tartottam felelősnek a családok válságáért, meg nem fordult a fejemben, hogy a brutalitás ennyire elharapódzott a férfiak között, amint írjátok.
Nahát, elképesztő!
Változott a véleményem, mindig tanul az ember, de azért mégis reménykedem, hogy ezek csak kirívó esetek, korántsem az átlag, vagy a megszokott.
"Eleve ő jött ide, vendégként szépen tartsa be a szabályokat, ugyanis nem otthon van."
Aha, mert a muszlimok pont arról híresek hogy betartják és felveszik más kultúrák szokásait! Ezek szerint olyan valamiről osztod az észt amiről fogalmad sincs.
Az Iszlám pont ezért terjeszkedik ilyen gyorsan mivel a vegyes kapcsolatban a nőnek fel KELL vennie az Iszlám hitet. Ez nem lehetőség hanem szabály. És a születendő gyerekeket is az Iszlám szerint kell nevelni.
Most linkelhetnék videókat ahogy itt Londonban járőröznek a muszlim lakta negyedekben és pl kiöntetik a dobozos sört az angollal, mert az haram, vagy lefestik a fehérneműt reklámozó plakátokat, vagy megfenyegetik a szoknyát hordó nőket a nyílt utcán. Ennyire tudnak alkalmazkodni. Az itt élő muszlimok több mint 30%-a bevallottan szeretné ha UK Iszlám állam lenne.
Vagy a Francia nagyvárosok lakói is tudnának mesélni hogy bénítják meg a forgalmat, mert nekik az utcán kell imádkozniuk, ha nem tetszik a Franciáknak akkor "építsenek nekik új mecsetet állami pénzen".
A kedvencem ez, amikor egy Angol politikus sajtótájékoztatóján még őt vonják kérdőre hogy minek ment oda, hisz ez muszlim környék (Londonban). mintha London egyes részei már nem is Európához hanem kb Iránhoz tartoznának:
http://www.youtube.com/watch?v=FnPhuWFoXtU
Szóval sok sikert a megváltoztatásukhoz és szocializálásukhoz.
"Változott a véleményem, mindig tanul az ember, de azért mégis reménykedem, hogy ezek csak kirívó esetek, korántsem az átlag, vagy a megszokott."
Most hogy így mondod elgondolkodtam:
Az egyik unokatestvéreméknél az alkoholista családfő egyszer a családjára gyújtotta a házat.
A másik unokatestvéreméknél szintén mindennapos volt a fizikai erőszak.
Szóval nálunk még a környéken is 100% volt a családi erőszak általi fertőzöttség.
Digo, úgy látom nehezebb dolog számodra megfelelően alacsony lécet dobni, mint gondoltam.. Te valami nagyon sz@r iskolát kerülhettél, ha két esetből kétszer ekkora bakot lősz és még büszkén hülyét is csinálsz magadból. Továbbra is a következőket tudom csak javasolni:
"Kedves Digo. Azt javaslom, olvasd át újra, újra és újra ami(KE)t írtam és próbáld egységes egészként értelmezni. Ha esetleg nem menne, nyugodtan kérhetsz telefonos segítséget, vagy valakit, aki elbábozza, én nem sértődöm meg"
De ha van ott a közeledben magyar nyelvtan könyv, felüthetnéd azt is. "Valamiért" úgy érzem jót tenne neked, ha komolyabban elmélyülnél benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!