Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nekem, mint kereszténynek...

Nekem, mint kereszténynek elég az Újszövetség?

Figyelt kérdés

A keresztények ugye Jézus Krisztus követői.

Jézus Krisztus élete és tanításai pedig az Újszövetségben van.

Bár az Ószövetségben is van utalás az Ő eljövetelére, az a rész mégis inkább a zsidó nép történelme/története.

Ezek alapján egy mai kereszténynek ugye inkább az Újszövetség a legfontosabb, a mértékadó, az iránytű?

2013. ápr. 6. 23:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Előzőhöz kiegészítésül:

Legfontosabbak:

Újszövetség+

Zsoltárok könyve+

Ószövetség bölcsességi irodalma (Jób könyve, Prédikátor könyve, Példabeszédek)

Az Ószövetség tanulmányozásához, megértéséhez pedig olvass szakirodalmat.

Pl: Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó, 2003)

2013. ápr. 7. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:

9-es válaszoló, Pietrosol, veszélyes dolgot ír:

„Összességében azt javaslom, hogy keress élő kapcsolatot, mert nem az írástól világosodsz meg.”

Amerikában nagy divat s hazánkba is kezd begyűrűzni a miszticizmus. Azaz hogy Istent a meditáció, s az ún. kontemplatív ima útján keresik. E szerint el kell csendesedni, minden gondolatunkat meg kell szüntetni. Ehhez egy mantrát kell ismételgetni (tök mindegy hogy az egy keresztény fogalom vagy név, akár lehet Jézus is). Ha siekerül ebbe a gondolatmentes, csöndes állapotba kerülnünk, állítólag hallani fogjuk Isten hangját.

Figyelem!! A Biblia és Jézus sehol nem említ ilyen technikát az Istennel való kapcsolatfelvételhez. A mantrázással és gondolataink megszüntetésével valójában démonok megtévesztő hatása alá kerülünk.

Egy nagyon jó tapasztalati élménybeszámoló video, viszonylag könnyen érthető angol nyelven:

Part 1 The Transformation of a New Age Medium

http://www.youtube.com/watch?v=dlqZBkY9Pk8

Part 2 His Warning to The Church

http://www.youtube.com/watch?v=ABzo4tmm0j4

2013. ápr. 7. 13:43
 13/15 Pietrosol ***** válasza:

# 12!

Gratulálok az élénk fantáziádhoz!

Egyetlen tőlem idézett sorból egy konkrét kis történetet voltál képes összehozni, dacára annak, hogy semmi lyesmit nem írtam.

2013. ápr. 7. 14:15
 14/15 anonim ***** válasza:

… De egyetértesz a gondolatmenetemmel vagy nem?

Nézd meg a két videot, nagyon jók!

2013. ápr. 7. 15:33
 15/15 anonim ***** válasza:

A Nagyfigyelmeztetés oldal szerintem becsapás. Nem hiszek a Mária jelenésekben sem. Ettől nem vagyok eretnek.

Előttem szóló (15) nem tudom egyetért-e, hogy a kontemplatív ima, melynek módszerét fent leírtam, nem alkalmas Isten megismerésére. Sok katolikus szerzetes is alkalmazta. Az ún. sivatagi atyák (Desert Fathers) hozták be ezt az alapvetően keleti módszert a kereszténységbe. Többek közt Thomas Merton is jelentős propagálója volt.

2013. ápr. 7. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!