Mi van a ha valaki 10 évesen első áldozás előtt nem rendesen gyónt, nem vallotta be a bűneit? Hogy lehet jóvá tenni?
Drága Istenem, miért hagytad, hogy a katolicizmus ennyire átmossa az emberek fejét? Uram miért??? :(
Na szóval, kedves kérdező.
A Biblia alapján kell élnünk, nekünk hívőknek. És pont. A katolikus vallás zagyvaságokat beszél, elcsavarják Jézus szavait. Most pontozhattok le aztán mennyünk tovább ->
1: Az első áldozás és hasonló, bérmálkozás meg a franc tudja mit talált ki a katolikus egyház, BŰN! Nagy B-vel Ű-vel és N-el.
Miért? -> Jézus már egyszer meghalt a bűneinkért ami örök, nem helyettesítheti semmi és senki soha!
Jézus áldozott a saját vérével, hogy azzal elmossa a bűneinket, ahogy a szögeket verték bele az Ő testébe, úgy lettek a bűneink is rászögeztetve Jézusra.
Ő méltó áldozatot nyújtott a bűnökért, ezért nekünk már nem kell áldoznunk! Az első áldozásnak amit a katolikus egyház szokott tartani annak nincs értelme. Aki ezek után nem értette meg azt sajnálom.
2: Nem gyónt rendesen? Khhmm.. a gyónást is a katolikus egyház találta ki, csak azt nem tudom minek, ha már egyszer van egy olyan személy az életünkben mint: Jézus!
Emberek nem gyónni kell, úgy kell cselekedni ahogy azt a Biblia előírja nekünk hithű keresztényeknek. Vagyis ->
Elmondasz egy egyszerű imát amelyben megvallod, hogy bűnös vagy aztán megkéred Jézust, hogy mossa el vérével a bűneid és azért Jézust mert ismétlem: Ő halt meg a bűneinkért, Ő áldozott már a vérével a kereszten, nincs szükség elsőáldozásra tehát, mert Jézus már kifizette a bűneinkért az árat!
3: Nem időben gyónt meg, nos, Jézusnál ez nem számít! Bármikor és bárhol megbánhatod a bűneid Jézusnak, Aki bárhol és bármikor meg tud bocsájtani! Ennyire egyszerű barátaim :) bonyolult sose volt.
Várom a -10 szavazatot és a talán 1 vagy 2 + szavazatot mert ahogy ismerlek titeket, úgy sem fogjátok elfogadni azokat amiket leírtam mert teljesen sikerült a katolikus egyháznak kimosnia az agyatokat.
Részemről ennyi, további szép napot.
Jézus mondta, hogy az ő teste valóban étel, és az ő vére valóban ital. Az utolsó vacsorán mondta, hogy vegyétek, egyétek, ez az én testem. Vegyétek, igyátok, ez az én vérem.
Hogy ne méltatlanul vegyük ezeket, Jézus hatalmat adott apostolainak a bűnök bocsánatára. Valójában Jézus oldoz fel, a pap tanúságával és tanácsaival egészíti ki.
Kedves kérdező, próbálj meg visszaemlékezni arra, hogy mikor és mit követtél el, tudva és akarva, hogy nem tetszik Istennek! Ha később jut eszedbe, akkor majd a következő alkalommal pótolhatod, megemlítve, hogy kimaradt. Jóvá tenni nem kell, ez a legnagyszerűbb. Amit a pap mond, imádkozás, bibliatanulmányozás az csak jelzés értékű.
Jézus megbocsátotta bűneidet. Menj békével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!