Jehova tanúi! Albumint beadatnátok magatoknak (szükség esetén), ha nem vérből származna, hanem rekombináns sejttenyészetből?
Kedves Ozmium! Erre a kérdésedre azért nem tudok jelenleg válaszolni, mert erről a fajta vérpótló szerről nem hallottam.
Ám utána fogok nézni,
Azt azért ne felejtsd el, hogy a Tanúk minden olyasmit elfogadnak, ami nem sérti a Bibliailag kiiskolázott lelkiismeretüket, és ez egyén függő is egyben.
A saját véleményem szerint és ez az Én lelkiismeretem, a vérmentő készüléket, és az EPO-t tartom elfogadhatónak.
Mások lelkiismeretéről nem tudok nyilatkozni.
Tisztelettel:
Katy Weaver.
Kedves kérdező! Kérlek olvasd el a következő cikket alaposan, odafigyelve a témára: [link]
Meg fogod érteni a lényeget a kérdésedről. Foglalkozik az albuminnal is.
A fenti cikk erre hivatkozik:
Nem, mivel ez egy eldöntendő kérdés, és amit belinkeltél, az egy regény, de a regény mindenhol vérfrakcióként emlegeti az albumint, még ilyen szövegkörnyezetben is:
"Most már sok injekció fő vagy aktív összetevője többnyire rekombináns termék, amely nem vérből származik. De előfordulhat, hogy kis mennyiségű vérfrakciót, például albumint is tartalmaz."
Szóval illene a konkrét kérdésre válaszolni, ha pedig nincs általános álláspont, hanem "lelkiismereti kérdés", akkor esetleg személy szerint.
Az orvosi cikk így
folytatódott: „A Tanúk vallásos
értelmezése azonban nem tiltja meg
határozottan olyan [frakciók]
használatát, mint például az
albumin, az immunglobulinok, és a
hemofíliás készítmények; ezek
elfogadása tekintetében minden
egyes Tanúnak egyénileg kell
döntenie.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!