Miért van ennyi sátánista manapság?
Ilyen lázadó kamaszok mindig is lesznek.
Engem inkább a nyugati világ vallással szembeni tudatlansága szomorít el. A mai liberális világ lefesti a középkort valami fertőnek és "sötétnek", pedig egyáltalán nem volt sötétebb, mint a mai kor. Hülyeség ezzel példálózni, hogy mennyi embert öltek meg: arányaiban töredékét nem ölték meg annak, mint a XX. században. Ez a tipikus liberális agyszülemény (ami a kommunistáknál is ugyanez): "Velünk kezdődik a világ!" És innen már csak egy lépés, hogy az embert rakják Isten helyébe, ami persze sokaknak nagyon szimpatikus: kérdés, hogy mennyire mennek vele?
Ahogyan van politika, úgy van "egyház-politika" is.
A vezető - általában a színfalak mögött - lojális lehet a fennálló (első mondatban írott) csoportok vezetőivel. Bizonyos személyek pedig mindig lesznek, potenciális körként.
Az egyik kersztény ország neves r. katolikus papját a karácsony és szilveszter körüli ünnepkör egyik éjszakáján a temploma körül tartott sátánista szeánsszal vették rá arra, hogy bedobva a törülközőt, inkább elvállalja a püspöki kinevezést, mintsem még egy hasonló élményt átéljen.
Szóval azok mind Sátánisták, vagy ateisták akik hülyeségnek tartják a keresztény "tanokat"? A vallások csupán alap kliséket hajtogatnak: Szép, jó, rossz, ne ölj, minden ember egyenlő!
Az egyházak/ vallások alapból ostobaságnak tartom, mert az ember hitét egy másik ember, vagy könyv próbálja befolyásolni. Az ember hite egyéntől függő és mivel minden ember másképp gondolkozik, így a saját hite nem lehet a másiké. Pl: elmégy a templomba, ahol hallgatod a papot (felekezettől függetlenül bármelyikről is legyen szó). Ott a pap a saját, vagy már egy előre leírt szöveget mond el, amit valakik olyan komolyan vesznek, hogy csak na! Azok a busmanok, akik életbe nem olvasták a bibliát, mind a pokolba kerülnének? Lehet azt se tudják mi az, hogy pápa... de ettől függetlenül boldogabbak bárkinél. Élik a hétköznapi életüket és nem foglalkoznak ilyen hülyeségekkel mint perpillanat én is.
A vallások fekélyek, melyek öntudatlanul is behatolnak az emberek agyába megfertőzve azt a saját tanaikkal.
Rossz látni az olyan embereket, akik szinte egyáltalán nem hisznek Istenben
ez forditva is ervenyes,
Azt se tudod, hogy pontosan mit takar (mi mindent) a Sátánizmus. Persze a keresztényeknek minden sátánizmus, ami nem kereszténység, mivel csak a kereszténység az igaz, mert az van istentől, ebből fakadóan minden más hazugság, tehát az ördögtől.
A (Lavey-féle) sátánizmus én-központú ateista ideológia, nem is hisznek Sátánban, mint létező entitás, csak jelkép nekik.
Emellett többféle Sátánizmus van, ezek nem is vallások, hanem kultuszok.
Határ Győző tökéletesen megfogalmazta a két hit közti különbséget. a zsidó eredetű ábrahámi vallások türelmetlenek, térítőek, dogmatikusak, agresszívek.
Ezzel szemben a kultuszok toleránsak, befogadóak, maguktól terjednek, nincsenek dogmák.
Mindenki maga dönti el, hogy mit követ.
13 éves vagyok és sátánista, de nem lázadók semmi ellen.Elismerem, hogy van Isten, de nem követem a "tanításait".
Őszintén elítélem azokat az előítéleteket, amelyekben azt állítják, hogy a sátánista tinédzserek lázadók.Mert ez nem igaz.Vannak sátánista ismerőseim, akik szintén velem egykorúak, de nem lázadnak.Ahogy én sem.Tiszteletben tartom a szüleim akaratát, és nem vonz semmiféle kábítószer, vagy szeszes ital. Ja, és emelett imádom a rock zenét.(Nem, nem emiatt lettem sátánista.Annak , hogy milyen fajta zenét hallgatok nincs köze a vallásomhoz.)
Amúgy meg igazán "imádom" azokat akik azt állítják, hogy Sátán gonosz.Ha ő gonosz akkor Isten mi?
A Bibliában alig van olyan bűn , amelyt Sátán okozott viszont több száz gyilkosság van benne, amely Isten által történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!