Jézus azért nem keresett menekülést mert legalább részben osztozni akart a többi ember szenvedésében?
"Anélkül, hogy bántani akarnék bárkit is! Te honnan tudod, Isten mit szeret? Személyes tapasztalat, egyház, vak hit, bizalom"
Én nem a 9-es vagyok de ha nem haragszol szeretnék válaszolni erre. Az életemben természetes és természetfeletti élmények (egy része ébrenlétben, egy része álmomban) során is tapasztaltam azt hogy Isten nagyon szeret minket. Az ismerőseim között szintén sok tanuságtétel bizonyítja ezt. Ugyanakkor hiszek az egyháznak és a Bibliának is ami ugyanezt tanítja.
Jézus tapasztalta hogy milyen kegyetlenül elbántak, és megalázták az embereket. Ő meglátta a jót még Pilátusba, Kaifásba is, Jódásba is, és tanította őket magyarázott neki szelíd szavaival. Az emberi gonoszság mögött meglátta még ezekben az emberekben is az alapjába jó csak esendő embert.
Szerintem nem kell azon voitázni hogy mekkora volt Jézus fizikai fájdalma, mert akit pl. a rómaiak sok embert jobban megkínoztak és valójába többet szenvedtek, de Jézusban egy mély bánat lehetett.
Nem tudom Istent okolni a rosszért. Mondjuk rá azt azért lehet mondani hogy nincs igazság ezen a földön, ebbben egyet lehet érteni az ateistákkal.
"Jézus tapasztalta hogy milyen kegyetlenül elbántak, és megalázták az embereket. Ő meglátta a jót még Pilátusba, Kaifásba is, Jódásba is, és tanította őket magyarázott neki szelíd szavaival."
Egy ideig beszélt velük de figyeld meg hogy egy idő után nem szólt egy szót se. Pilátushoz is csak addig beszélt amig az meg nem korbácsoltatta. Heródeshez egy szót se szólt pedig ő nagyon szeretett volna vele beszélni.
Miért nem szólt ezekhez az emberekhez? Azért mert megátalkodottak voltak és ha mondott volna valamit arra se figyeltek volna oda. A saját igazságuk érdekelte csak őket. Szerintem az aki így viselkedik az menthetetlen.
"Az emberi gonoszság mögött meglátta még ezekben az emberekben is az alapjába jó csak esendő embert."
Ezekben az emberekben nem sok jó volt. Leginkább a hatalomvágy mozgatta őket. Figyelmeztette őket Jézus hogy mi a helyzet és amit tesznek az lesz a vesztük de nem hallgattak rá.
"Szerintem nem kell azon voitázni hogy mekkora volt Jézus fizikai fájdalma, mert akit pl. a rómaiak sok embert jobban megkínoztak és valójába többet szenvedtek, de Jézusban egy mély bánat lehetett. "
Vagyis nem olvastad el amit küldtem. Ha nem akarod elolvasni akkor legalább néha gondolkozz kicsit azon hogy milyen módon és milyen sokat szenvedett Jézus. Ha ezen elmélkedsz akkor Isten segít majd megértenni ennek a mélységét.
"Mondjuk rá azt azért lehet mondani hogy nincs igazság ezen a földön, ebbben egyet lehet érteni az ateistákkal."
Az igaz hogy nincs igazság a Földön de itt nem Isten akarata érvényesül. Ha az emberek Isten akarata szerint élnének akkor lenne igazság itt a Földön is.
Szerintem meg van igazság a földön. Csak az a baj, hogy az emberek nagy része már mindent természetesnek vesz, hogy az jár neki. Ezen én is besokallnék és hagynám hogy megtapasztalja azt ami valójában járna neki. Rengeteg önző embert ismerek mindenkinek a saját problémája a leges legfontosabb a világon. Az emberek azt is hiszik, hogy a pénz boldogít. Nézzük meg ezt egy kicsit közelebbről. Tegyük fel hogy holnap megnyered a lottó 1 milliárdot. Rengeteg pénz. Természetesen eleinte 2 kézzel szórod a pénzt hisz azt hiszed az egy kiapadhatatlan forrás. Idővel rájössz hogy igencsak fogy. Visszább veszel meg amúgy is kiélted egy kicsit magad. Már nem vonz, hogy mindent megvegyél és azt is belátod, hogy ebből a pénzből nem igazán lehet megvenni mindent. Vannak autók amik egy milliárdba kerülnek mondjuk, vagy paloták amik még többe. Természetesen ilyenkor senki sem akar dolgozni és egyre lustább lesz. Egy idő után már nem is lesz olyan nagy szám a sok pénz. Viszont egyre idegesítőbb lesz a sok érdekbarát akik a pénzedért vannak veled. Ha erre is rájössz, még jobban elszomorodsz. Nehéz lesz igaz barátokat találni. Szerencsésnem mondhatod magad ha nem keveredsz majd drogos társaságba, mert a pénzesek gyakran szórakoznak így. Nem egy sztár csúszott már mélypontra miatta, vagy az alkohol miatt. Szerintem a gazdagoknak is ugyan úgy meg vannaka problémáik mint azoknak akiknek nincs sok pénze. Persze ez szélsőséges példa volt és mindenki azt mondja: Én biztos nem így csinálnám, vagy én bizos nem unnám meg. Persze. Mert az ember olyan hogy nem unja meg a dolgokat igaz? Szerintem ez is azt bizonyítja, hogy van igazság a földön, hisz ha szegény vagy, vagy gazdag, akkor is lesznek problémáid amik elől nem futhat el örökké.
Számomra még egy dolog erősíti ezt a hitet. Én hiszek a karmában. Az aki azt mondja szegény 8 éves gyereknek miért kellett meghalnia arra én sem tudom a választ, viszont én úgy gondolom, hogy előző életében valami olyasmit tehetett amivel ezt kiérdemelte. Lehet megölt egy gyereket és most neki is át kell élnie azt a szörnyűséget. Ezt csak azért írtam le hogy lássátok számomra nem csak az első érv a mérvadó hanem több is van.
erre a válaaszra majdnem sírva fakadtam:
lsandor válasza:
Egyszerűen mondva azért nem menekült, mert ezeket a dolgokat át kellett élni, hogy végül lefizethesse értünk a váltságot
Isten ilyen gyönge lenne hogy a gonosznak váltságdíjjat kelett fizetnie. Ez a legborzasztóbb gondolat amit eddig halottam: lsandor elkeserítő amit írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!