AZ influenza miatt tényleg kötelező a kézből áldozás? Vagy csak a papunk újjit?
Miben is nem fogadom el az Egyház döntéseit?
Az egyházi döntések semmibevétele éppen hogy az állandóan újitgatni vágyók szokása.
És hogy nem vagyok hajlandó utánanézni dolgoknak...
Ez a sötétben vagdalkozás is sajnos azokat a katolikusokat jellemzi, akik mások felé jajj de toleránsak. Csak a saját hitük felé egyre kevésbé.
Szerintem csak az a baj ebben a vitában, hogy nem a Biblia a valódi alap, melyről kiindultok! Miből gondolom?
"Mivel az a darabka ostya Krisztus az ISTEN valóságos teste..."
A Biblia Istenről (nem Jézusról) azt állítja jó néhány helyen, hogy Őt senki sem látta, sőt nem is láthatja élve az ember:
(János 1:18) Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal.
(2Mózes 33:20) És még hozzátette: „Nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon.”
(János 6:46) Nem mintha bárki is látta volna az Atyát, kivéve azt, aki az Istentől van; ő látta az Atyát.
(1János 4:12) Istent soha senki nem látta. Ha továbbra is szeretjük egymást, megmarad bennünk az Isten, és a szeretete tökéletessé lett bennünk.
Tehát a Bibliában, elejétől a végéig, többször is megvan erősítve (csakhogy egyértelmű legyen), hogy Jézussal ellentétben, Istent soha senki nem látta. Akkor Jézus hogyan lehet a Mindenható Isten, vagy vele "egylényegű"? És ha nem Jézus Krisztus volt az Atya, hanem mint ahogy néhányszor nevezte magát - Isten Fia volt, akkor hogyan lehet az ostya "Isten valóságos teste"?
Ne keverjen meg senkit, hogy Jézust is nevezik "Istennek", mert ezt a rangot a Szentírás nem csak a Mindenható, legfőbb Istenre, hanem még emberekre is alkalmazza, Jézus is elismerte, és egy érvelésében fel is használta.
10:20 Idézni én is tudok, úgyhogy most meg is teszem:
János evangéliuma 14. fejezet
Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok." Erre Fülöp kérte: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk." "Már oly régóta veletek vagyok - felelte Jézus -, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek.
Szóval, aki hiszi is azt amit az Egyház tanít, az képmutató, álszent, aki pedig az "alapokhoz" visszanyúlva tagadja a katolikus tanítást, az hú de őszinte keresztény.
Legyen, van elég protestáns felekezet, csak ne Krisztus Egyházát akarja a saját elképzeléseire formálni.
Vi. Pál is megmondta (szabad fordítás), hogy be kellene már csukni az ablakokat (aggiornamento), mert a szél a por után már a bútorokat kezdi kivinni a szobából...
Ugye nem baj, hogy idéztem? Azért tettem, mert azok a versek mind ugyanarról szólnak, és pl. a János 1:18-as, világos különbséget is tesz Jézus és az Atyja között.
Vagyis az "egység", mely az általad idézett 14-ik fejezetben is írva van, akkor valóságos, úgymond 'fizikai', vagy 'lelki', szándékbeli?!
Ebben is teljesen világos a Biblia, hiszen önmagát magyarázza.
Amiben és ahogyan Isten és Krisztus egyek
1. Mindig teljes összhang van közöttük Jn. 8:28, 29; 14:10
2. Egység, mint amilyen a férj és a feleség között van Jn. 10:30; Mt. 19:4–6
3. A hívők között is ugyanilyen egységnek kell lennie Jn. 17:20–22; 1Kor. 1:10
Persze ezt is gyorsan, lényegi olvasás és főleg megértés nélkül le szabad hurrogni 2 percen belül, mint az első válaszomat, de én csak segíteni akartam!
A Biblia igazságának szerintem, az egyházakon belüli, vagy az egyházak közötti torzsalkodásnál fontosabbnak kellene, hogy legyen. Ez persze az én véleményem, de lehet hogy tévedek.
A Magyar Katolikus Egyház hivatalos honlapján nincs ilyen hír.
Ha lenne ilyen, azt körlevélben kellett volna tudatni a papsággal és a szentmisén felolvasni.
Gyanítom, hogy ez csak a pap (jogtalan) magánakciója. Neki vsz. már a nyelvreáldoztatás is egy elavult "hülyeség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!