Kinek mi a véleménye a nem kötelező védőoltások beadatásáról? (bárányhimlő, influenza, rota, kullancs okoza agyhártyagyulladás)
Szia!
Én a nem kötelező védőoltásokon kívül csak 2 fajtát adattam be neki a védőnő és a gyerekorvos tanácsára.
A Pneumococcus-t és a Meningococcus-t. A többit nem ajánlották nekünk, mivel első baba, nem jár nagy közösségbe.
A H1N1-ről még most fogok beszélni velük, de szerintem azt se adatjuk be neki. Inkább minket szülőket oltatjuk be...
17 hós kislány anyukája
Szia! A mi kisfiunk 7 éves és tyúkszemtől a hajhullásig minden ellen beoltattuk biztos ami biztos alapon.
Tartós beteg, így az influenza oltásokat automatikusan ingyen megkapjuk, ugyanígy a pneumococcust is, a többi néhányat pedig megvettük. A bárányhimlőt megspórolta nekünk, mert amikor be akartuk adatni benáthásodott és amint meggyógyult, máris pöttyös lett.
Most a H1N1-en vívódunk, mert túl sok rosszat hallani mindenhol. Lehet, hogy ezegyszer inkább megkockáztatom, hogy erősebben lebetegszik.
Influenzásat nem adatom be neki. Én korábban kaptam influ elleni oltást hát olyan beteg lettem tőle 2 hétig mint a kutya. És a kolleganőim is.
Úgyhogy azt nem.
A többin túl vagyunk már.
Pneumo,kullancs meg van. Bárányhimlőről lebeszéltek. Elkapták mind2en. Az egyik megúszta kb. 100pöttyel a másikon nem volt ép fél cm bőr... Akkor volt 2éves és egy hétig nem tudott aludni a fájdalomtól. Még a szájában,nemi szervében!!szemhéján is pöttyök voltak. Iszonyú volt!!! Ha ezt előlre tudtam volna,hogy ilyen szörnyü is lehet,tutti beoltatom szegénykéimet.
Influenzát én sem adnék,H1N1.et sem. Rota túl drága nekem,de volt már hányásos,hasmenéses vírus nálunk,kórház lett a vége,infúzió stb. Nem kellemes az sem. Ha tehetném bedatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!