Ferenc pápa egyházfősége alatt van esély arra, hogy változzon az egyház álláspontja a homoszexualitással kapcsolatban?
22:58
Miért kell, hogy bibliai alapja legyen? A biciklizésnek sincs bibliai alapja, mégis sokan azzal járnak.
22:58
Annak sincs bibliai alapja, hogy mobiltelefont használjunk.
Most mindenki írjon valamit, aminek se bibliai, se hagyományos alapja nincs!!! :)))
Kedves két előttem szóló!
Azért vicces, hogy nem érzitek a különbséget a biciklizés, a mobilhasználat és a házasság, gyermekvállalás és családalapítás között.. :))
A Szentírásban és a kereszténységben a házasság férfi és nő egysége, és nem két férfié, se nem két nőé.
Ettől függetlenül az Egyház azt mondja, hogy a homoszexuálisok (most nem az ilyen divatb*zikra gondolok, hanem akik tényleg melegek) ugyanúgy élhetnek teljes életet, mint más emberek.
"Nem süllyedünk le az állatok szintjére."
Te már megtetted ezt a hozzászólásoddal!
Nem , nem fog! És még jó, hogy nem tekintve, hogy ez egy keresztény egyház aminek tanításai a Szentírásra támaszkodnak és mint tudjuk az elítéli a langyikat. Ez van! Különben drága 13-as! Én a te helyedben messze elkerülném ezt a fórum témát mert itt zárt fülekre talál amit mondasz. Ne értsd félre én magam hívő katolikus vagyok. Ez a kérdés arra való, hogy a homik ill. szimpatizánsaik megint pocskondiázzák a kereszténységet, a Szentatyát, a vallást és úgy összességében mindent amik ezekhez köthetők. Ennyit tudnak!
15-ös: Azért moderáld már magad, kérlek!
A 11 és 12-es hozzászólónak: Ekkora marhaságot még nem olvastam! Egyébként sokan arra támaszkodnak, hogy indítékot keressenek a kereszténység és a homoszexualitás összehozására, hogy Jézus nem beszélt a langyikról egy szót sem(amiről Ti is beszéltek). Nah jah de Jézus nem beszélt még a mazochistákról, a pedofilokról, az állatszexről és miegymás....és? A Bibliában azért van még bőben utalás arra, hogy hogyan áll Isten ezekhez a témákhoz.
Ja igen és még valami a 9-es hozzászólónak: Nem értem mi a fenéért jön mindenki a az Imák Bobyért című filmmel. Az a film egy szegény nyugati kölyökről szól aki azért ,,szenved" mert elnyomják a homo hajlamait....röhej. Tennék ki őt pl Afrikában és ott megtapasztalhatná, hogy mi is az igazi nyomor és szenvedés. Tehát a film szerintem pocsék és nem ajánlom senkinek. Bobyval együtt én is szenvedtem film közben csak egész más okból...
A lényeg tulajdonképpen az lenne, hogy azok az emberek, akik ezt nem értik meg, ismerjék meg, hogy miképpen él egy homoszexuális ember. Vagy éppen ismeri, de a mainstream divatmozgalmat követi és nyilvánosan, hogy a figyelem középpontjába kerülhessen, gyűlölködik.
Azok a propagandák, amik meg azt célozták meg, elfogadtatják azokkal, akik nem kérnek belőle, valami borzasztó módon álltak neki.
Melegként, mikor elkeztem nézegetni a felvonulásos videókat, majdnem elhánytam magam.
Nem igen szorul kultúra egyik félbe sem. Az ostobaság pedig ostobaságot szül.
A konzervatív heterok azt hiszik, elveszik a régi idők erkölcsös rendje, ha szabad utat engednek a melegségnek, hiszen csak azzal találkoznakk, amit a képükbe nyom a tévé: botrány, undormány, gyalázás, üvöltöző romák, f*széhes "hetero" bunkók.
Ezért könnyű manipulálni bárkit, és ezért fog a rossz könnyen utat találni az emberek elméjébe.
A pápa remélhetőleg nem akar rosszat, de bármit is tenne/tesz, az emberek úgyis akként értelmeznék, ami közelebb áll a világnézetükhöz.
A pápa mondhatja, mostantól kézzel-lábbal küzdeni fog a meleg házasság ellen, ezt hogyan értelmezné egy homofób? "A pápa egy aberrállt pedofil állat, aki romlásba akarja taszítani a világot. Halál ezért a b*zikra."
A pápa azt mondja, nem lesz meleg házasság?
"Igaza van, halál a b*zikra."
Tehát teljesen mindegy, mit mond egy ember, ha én azt hiszem a zöldre, hogy piros, akkor nekem piros is marad. Maga az Atya sem terítene ebből ki.
"Nem te fogod megmondani hogy milyen értékek és erkölcs áll közelebb az igazsághoz.. "
Tulajdonképpen ugyanúgy ő is megmondhatja, ahogyan te. A nézeteiddel nem vagy különb senkinél.
"Amit ti képviseltek az mindennel szembe megy. A nemzettel, becsülettel és az emberi élettel is. Ostoba felfuttatott individualizmus."
Ti. Tehát mindenki? Politikus, ács, pék, fizikus. Tudod te egyáltalán hány meleg lehet az ismerettségi körödben?
"A ti felelősségetek ami ma zajlik Európában. Züllöttség. A fehér faj haldoklik, a b*zik futtatva vannak a családok szétrombolva. Ez a liberalizmus eredménye. A mi értékeink alapjait évszázadok alatt lefektették, felépítették míg ti saját elődeiteket is megtagadjátok."
Ez nem igaz. Mellesleg a magyarok mióta fehérek? Tudtommal ázsiai népek utódai vagyunk. (fehér faj pedig nincs, csak rassz)
Mellesleg azt hittem, a hozzád hasonló emberek mindenér a zsidókat okolják, hogy is van ez?
De az állításod már csak azért sem helytálló, mert imádom a magyar történelmet és mitológiát.
Neten beszélgettem egy szintén meleg sráccal, aki történelmet tanul egyetemen, mert oda van Erdélyért és múltjáért.
A haldoklást soha nem az idézi elő, aki megpróbál boldogan élni, hanem az, aki mindenben csak a rosszat látja.
Már az is pozitív, hogy nem uszít a melegek ellen, mint a Nácinger.
Több jel arra mutat, hogy az egyház hozzáállása emberibb kezd lenni a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!