Papnak hív a Jóisten?
Nem tudom eldönteni hogy igen-e?... Néha belegondolok és jó lenne néha pedig nem... egyszóval nem tudom eldönteni....
Normális válaszokat, Köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!
Római katolikus vallású vagyok..
... még a mentőzésen gondolkozok, mert embereken is jó lenne segíteni...
Nem értettem meg elsőre, hogy mi a problémád kedves kérdező:)
Azt hittem, hogy Isten úgy hívott téged, hogy Pap, pedig nem vagy az és a vezetékneved sem az.
De a többi kemmentből számomra is világos lett :P
Szeretnél pap lenni?
uccsó, már miért ne kérdezhetné meg gyakorin?? ... :)
Szerintem minden erős hitű Katolikusnak előbb utóbb érez ilyet, hogy akár a papi, vagy apácai hivatást is választja. Ez igen összezavaró is lehet olykor, tudom, én is átéltem ezt, és a környezetemben akikkel beszélgettem a fiúk és lányok is :)
Lényeg, hogy ne dönts elhamarkodottan, nézd meg, hogy akár 1-2 év múlva is így gondolod-e, mert lehet, hogy csak egy fellángolás. Ahogy az előttem szólók is írták, addig meg fejleszd a teológiai tudásod, fejlődj lelki értelemben is és hagyd meg nyitottan magadnak ezt a lehetőséget. Egyébként ha úgy döntesz, hogy mégis elmész szemináriumba, és ott jössz rá, hogy Isten mégsem erre a hivatásra hív el, akkor is kiléphetsz közben.
Nagyon fontos: imádkozz!!! Beszéld meg a Jóistennel!!
Lelkivezetőd van-e? Keress egyet, ha még nincs, nagy segítség a hivatásod felismerésében.
Ha budapesti vagy, akkor különféle hivatástisztázó műhelyek is rendelkezésedre állnak.
Valamint ajánlom a nagymarosi ifjúsági találkozót, ott mindig van hivatástisztázó részleg, tudsz beszélgetni kompetens emberekkel. Sok más ifjúsági találkozón is van erre lehetőség. Valószínű nyáron a HungaRión is lesz.
Plébánosoddal is beszélgethetsz: ő miért lett pap és hogyan.
Amúgy pedig keress neten a "hivatástisztázás" kulcsszóra, egyre több jó és valóban segítő anyag van fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!