Káin hányadik gyereke Ádámnak?
Úgy tartják, hogy az első volt, de ez így egyértelműen, minden kétséget kizáróan szerintem nem derül ki.
1
Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát, aki fogad vala méhében és szűli vala Kaint, és monda: Nyertem férfiat az Úrtól.
2
És ismét szűlé annak atyjafiát, Ábelt. És Ábel juhok pásztora lőn, Kain pedig földmívelő.
3
Lőn pedig idő multával, hogy Kain ajándékot vive az Úrnak a föld gyümölcséből.
Köszi!
Akkor a #11 -es kommentet is olvassátok el itt légyszí!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Ezz írja a tanú:
"Mielőtt meghalt az első emberpár, Isten megengedte, hogy gyermekeik szülessenek. A Róma 5:12,17,19 azt írja "egy ember (Ádám) által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt mivel mindnyájan vétkeztek.. "
Nem lehet, hogy Káin az az ember, aki által a bűn jött be?
És mondjuk a Sátán az apukája?
Szia!
A Biblia nem regény, amit tovább vagy újra lehet írni. Már biztosan sokan megtették volna. De mivel annak Isten a szerzője, gondoskodik a hitelességéről.
„1
Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát, aki fogad vala méhében és szűli vala Kaint, és monda: Nyertem férfiat az Úrtól.
„
-ez nem így van, ez egy ködösített szöveg (=összezavart értelmű / nem akarják, hogy az eredetet ismerjétek)
„"egy ember (Ádám) által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál „
- és az élet is, nagyokosok
ott van az eredet és ott van a kezdet... és egyedül az az elrejtett titok... és keresztény nem részesülhet annak az ismeretében (eléjük nem szórnak gyöngyöt... sárba?)
Ködösített, na persze.
Az élet nem ember által jött be a világba, mivel Istennél volt elejétől fogva, Isten maga az élet. Ő alkotta meg a világot és rakta bele az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!