Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismertek mélyen vallásos...

Ismertek mélyen vallásos embereket? Miben nyilvánul ez meg náluk?

Figyelt kérdés

Miket csinálnak, hogy beszélnek az ilyen emberek?

*Biblia idézetek és hasonlókat nem kérek, sem azt, hogy mi lenne a dolguk. Aki nem tud a kérdésre - ismétlem - a kérdésre válaszolni, az ne írjon semmit!

2013. márc. 14. 14:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy adakozni annak kell, aki rászorul. És nem csak pénzem, hanem lélekben is támogatni kellene.
2013. márc. 14. 17:42
 12/23 anonim ***** válasza:
igazmondásban... csak vicceltem :-)
2013. márc. 14. 20:03
 13/23 anonim ***** válasza:
45%

Azt szeretnéd bebizonyítani, hogy hit nélkül is lehet jó az ember? A Biblia nagyon magas mércével méri az erkölcsöt. Annak kell megfelelni, nem a saját, egoista szabályaidnak. Milyen öntelt dolog dicsekedni azzal, hogy te milyen jó és hasznos embernek vallod magad.

Kérdésre: igen, ismerek több ilyet. Egyikük például beteg szívvel és fél tüdővel is járja az embereket, oktatja a hitet, kevés nyugdíjából is támogat rászorult családot, imádkozik rendszeresen, megtartja a parancsokat, példamutató életet él és nem kérkedik semmivel.

Vagy ott a másik, aki még hajléktalant is befogadott, pedig hetvenen felül jár, felesége nagybeteg, a házát nemrég vesztette el és egy jajszava sincs.

Fogást keresel másokban, hogy te többnek tűnj? Nem semmi.

2013. márc. 14. 21:02
 14/23 A kérdező kommentje:
Az nem semmi, hogy milyen lekezelő stílusban beszélsz másokkal :) persze ez Téged minősít csak.
2013. márc. 14. 23:44
 15/23 anonim ***** válasza:
Én ismerek: Saját magam. A világ dolgairól alkotott véleményem egy úgymond Isteni szűrőn próbálom meg áttuszkolni, hogy senkit ne sértsek meg és mindemellett törekszem a jóra... Asszem enyi.
2013. márc. 15. 05:12
 16/23 anonim ***** válasza:
Rendszeresen templomba,vagy gyülekezetbe járnak hetente,rendszeresen imádkoznak,vannak akik kéretlenül térítgetik az embereket,buták,és akkora arcuk van,mint a ház,vannak akik szerényebbek,bölcsebbek.
2013. márc. 15. 08:31
 17/23 A kérdező kommentje:
Egyébként én személy szerint úgy veszem észre, hogy az igazán vallásos emberek (és nem ezek az ál-keresztények) egyrészről soha nem próbálnak senkit sem megtéríteni, másrészről valóban végeznek olyan munkákat, ami becsülni való. Utcánk végében van egy templom, mellette egy öregek otthona. Ott vannak apácák, akiket nővéreknek kell szólítani, az öregekről gondoskodnak, őket látják el. Ez nagyon fárasztó és kimerítő munka lehet, de a 7 minden napján ezt csinálják. Szoktam velük találkozni buszon is és soha nem hallottam, hogy bárkit is térítgetnének, vagy bárkinek beszólnának, mert az nem jár misére. Sőt. Inkább hétköznapi dolgokról szoktunk beszélgetni, mivel bennük van annyi, hogy tiszteletben tartják mások nézeteit és tudják, lehet valaki jó ember attól, ha nem vallásos. Na az ilyen embereket nagyon tisztelem és becsülöm. Persze sajnos itt GYK-en csak a ráérős fajtából van sajnos elég sok, ezek az ál-keresztények, akik csak a külvilág számára azok, egyébként egész nap nem csinálnak semmit, csak ócsárolják a másikat.
2013. márc. 15. 10:36
 18/23 anonim ***** válasza:

Ezt én is máshogy látom. Ahogy másokon segítesz, mint ahogy te is, szavaidból nagyon kisüt a gőg. Ugye általában az ilyen ember veri a mellét, hogy igen én ezen-ezen segítettem, míg te a templomban vagy otthon imádkoztál. És ugye a gőg, becsvágy a sátán gondolatai. Nagyon ritka manapság az önfeláldozó, semmit nem várok cserébe gondoskodás. Ezt csak az Isten ismeri. De ha pl. lenne egy ember akivel együtt kerülnél egy helyre a mennyországban és te tudok és átélted, hogy rengeteg emberen mennyit fáradoztál és segítettél és kiderül, hogy az a másik semmit nem tett, csak mondjuk Jézussal együtt "ábrándozott", akkor lehet Isten szemére veted ezt és előtte már "el is kapáltad" magad.

Szerintem egy mélyen vallásos a napjának minden egyes percét Jézussal és Istennel osztja meg, semmit nem tesz nélküle és ezt csak úgy érheti el, hogy a szentlelket megkapta. Mehetsz te akármennyit templomba és imádkozhatsz naphosszat, segíthetsz embereken a "jutalom fejében" ha nem kapod meg a szentlélek ajándékát, akkor mit sem ér. Ezektől nem leszel boldogabb, de ha mindent és legyen az bármi Istennel együtt teszel, akkor már kézzel foghatóan érzed az üdvösséget. Innentől nem érdekel senki csak az Isten.

2013. márc. 15. 11:24
 19/23 A kérdező kommentje:
Miféle gőg, kedves utolsó? Nem vagyok vallásos, ennélfogva nincs is miért dicsekednem azzal, amit csinálok. Már itt elbuktad. Azon kívül meg leszel szíves egy kicsit kevésbé lenéző stílusban megírni a véleményed, vagy ha erre képtelen vagy, akkor tartsd meg magadnak. Senki nem kíváncsi itt a provokációdra, csak mert unatkozol és nincs mivel elütnöd az időt. Köszönöm!
2013. márc. 15. 11:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Na itt aztán megy a szavak kiforgatása...

Kedves Kérdező! Én Veled értek egyet. Látszik, hogy tiszteled a vallásos embereket, annak ellenére, hogy Te nem vagy az. Ez dicséretes.

Kedves Válaszom és többiek (akiknek inge)! Én egyáltalán nem látom úgy, hogy a Kérdező fogást keresne a keresztényeken vagy jobbnak képzeli magát náluk... Te ezt miből szűrted le?

Na de hogy a kérdésre is válaszoljak: ismerek mélyen vallásos embereket, ugyanannyira különbözőek, mint a nem vallásosak. Nem a vallás határozza meg az embert.

2013. márc. 15. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!