Ismertek mélyen vallásos embereket? Miben nyilvánul ez meg náluk?
Miket csinálnak, hogy beszélnek az ilyen emberek?
*Biblia idézetek és hasonlókat nem kérek, sem azt, hogy mi lenne a dolguk. Aki nem tud a kérdésre - ismétlem - a kérdésre válaszolni, az ne írjon semmit!
Azt szeretnéd bebizonyítani, hogy hit nélkül is lehet jó az ember? A Biblia nagyon magas mércével méri az erkölcsöt. Annak kell megfelelni, nem a saját, egoista szabályaidnak. Milyen öntelt dolog dicsekedni azzal, hogy te milyen jó és hasznos embernek vallod magad.
Kérdésre: igen, ismerek több ilyet. Egyikük például beteg szívvel és fél tüdővel is járja az embereket, oktatja a hitet, kevés nyugdíjából is támogat rászorult családot, imádkozik rendszeresen, megtartja a parancsokat, példamutató életet él és nem kérkedik semmivel.
Vagy ott a másik, aki még hajléktalant is befogadott, pedig hetvenen felül jár, felesége nagybeteg, a házát nemrég vesztette el és egy jajszava sincs.
Fogást keresel másokban, hogy te többnek tűnj? Nem semmi.
Ezt én is máshogy látom. Ahogy másokon segítesz, mint ahogy te is, szavaidból nagyon kisüt a gőg. Ugye általában az ilyen ember veri a mellét, hogy igen én ezen-ezen segítettem, míg te a templomban vagy otthon imádkoztál. És ugye a gőg, becsvágy a sátán gondolatai. Nagyon ritka manapság az önfeláldozó, semmit nem várok cserébe gondoskodás. Ezt csak az Isten ismeri. De ha pl. lenne egy ember akivel együtt kerülnél egy helyre a mennyországban és te tudok és átélted, hogy rengeteg emberen mennyit fáradoztál és segítettél és kiderül, hogy az a másik semmit nem tett, csak mondjuk Jézussal együtt "ábrándozott", akkor lehet Isten szemére veted ezt és előtte már "el is kapáltad" magad.
Szerintem egy mélyen vallásos a napjának minden egyes percét Jézussal és Istennel osztja meg, semmit nem tesz nélküle és ezt csak úgy érheti el, hogy a szentlelket megkapta. Mehetsz te akármennyit templomba és imádkozhatsz naphosszat, segíthetsz embereken a "jutalom fejében" ha nem kapod meg a szentlélek ajándékát, akkor mit sem ér. Ezektől nem leszel boldogabb, de ha mindent és legyen az bármi Istennel együtt teszel, akkor már kézzel foghatóan érzed az üdvösséget. Innentől nem érdekel senki csak az Isten.
Na itt aztán megy a szavak kiforgatása...
Kedves Kérdező! Én Veled értek egyet. Látszik, hogy tiszteled a vallásos embereket, annak ellenére, hogy Te nem vagy az. Ez dicséretes.
Kedves Válaszom és többiek (akiknek inge)! Én egyáltalán nem látom úgy, hogy a Kérdező fogást keresne a keresztényeken vagy jobbnak képzeli magát náluk... Te ezt miből szűrted le?
Na de hogy a kérdésre is válaszoljak: ismerek mélyen vallásos embereket, ugyanannyira különbözőek, mint a nem vallásosak. Nem a vallás határozza meg az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!