Hogy működik ez a törököknél?
A törökök ugyebár igyekeznek minél inkább európai államot össze hozni. Demokrácia, egyenjogúság, emancipáció stb. Ugyanakkor végső soron egy muzulmán nemzet. Az iszlám pedig engedélyez egy férfinak akár négy feleséget is.
Ez a törököknél is így van?
És ha igen, akkor szerintetek ez nem ellentmondás?
Hogyha hűen követik az iszlám tanait, akkor lehet, persze. Azonban ne feledjük, hogy a az iszlám tiltja az emberábrázolást is, de valamilyen "arcképes igazolvány" kell a a muzulmánoknak is.
Azaz, szerintem az iszlám tanaiba is bele lehet nyúlni végszükség esetén.
Természetesen. Mint ahogy nálunk sem követik már szó szerint a keresztény tanokat, annak ellenére, hogy keresztény ország lennénk.
De azért mégis elve a tény, hogy egy férfinak több felesége is lehet (ergo a nő alacsonyabb rendű mint a férfi) ellentmond az egyenjogúságnak.
22:44-es hozzászólónak:
Igen, de ez a törökökre pont nem jellemző.
Ők magukat is szekurális, demokratikus köztársaságként határozzák meg, és talán az egyetlen muzulmán ország, ahol tényleg demokrácia van és nem monarchia, vagy "áldemokrácia"/diktatúra.
Valóban vannak ilyen elveik a muzulmán országoknak, de ezen a törökök a szekuralizációval (az európai kalap bevezetésével (ami akadályozza az imádkozást), a teljes testet befedő női ruha viselésének betiltásával már rég túlléptek.
22:45-ös hozzászólónak:
Naja. Bosznia pedig egyenesen muzulmán ország. De csadoros nőket Törökországban sem látsz, mivel tilos a csador. De ez még a többnejűséget nem zárja ki.
Na, erre voltam kíváncsi.
Köszi :)
Erre egyébként van valami forrásod? Vagy csak hallottad?
Én is történésznek tanulok :)
A wikipedián nem láttam, de biztos igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!