Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mikor kiközösíten...

Jehova Tanúi mikor kiközösítenek valakit a gyüliből akkor teljesen megszakad a kapcsolat a kiközősítettel vagy csak a királyságteremen belűl érvényes ez a törvény?

Figyelt kérdés
Valahogy nem egész nekem ez a büntető eljárás.

2013. márc. 6. 11:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Talán nem kéne ostobaságokkal tele tömni az

ember fejét és akkor nem kellene egy családon

belül 2 embernek ok nélkül haragban lennie." Ok? Egy házasságtörés nem elég ok? Ráadásul úgy, hogy két komplett férj-feleség családban történik?? Mi pedig amúgy sem haragról beszéltünk, valamit félreérthettél.

2013. márc. 9. 08:21
 22/31 lsandor ***** válasza:
0%
Kedves kérdező! Ezt nem mi találtuk ki, hanem a Biblia egyértelműen közli, hogy a megbánást nem tanúsító személyt ki kell közösíteni. Ha ez nem tetszik neked akkor azt Istennek ród fel, nem nekünk, ez nem a mi találmányunk. Valamint egy kiközösített személynek lehetősége van visszatérni. Az pedig, hogy a kereszténység egyházaiban nem követik a Biblia egyértelmű útmutatását ezen a téren, oda vezet, hogy mindenféle embert van közöttük, akármennyire ellentétesen is éljen a Biblia tanításával
2013. márc. 10. 08:00
 23/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A legtöbb egyházban valóban nem alkalmazzák a bibliai által leírt kiközösítést de a tanúkon kívül is vannak felekezetek amelyek igen.

2013. márc. 10. 10:01
 24/31 Noydra ***** válasza:

21-es, valóban a legundorítóbb bűnök közé tartozik a házasságtörés, de ne azért haragudjon egy ember a másikra, mert ez benne van egy 2000 éves könyvbe és ezáltal a könyvben szegte meg (az egyébként sokszor betarthatatlan) utasításokat, mert azt neki muszáj betartania... Hanem,mint értelmes ember haragudjon meg rá, amiért ilyet elkövetett.

Lehet hogy kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem érthető, mire akartam kilyukadni.:)

2013. márc. 10. 12:08
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

"de ne azért haragudjon

egy ember a másikra, mert ez benne van egy

2000 éves könyvbe és ezáltal a könyvben szegte

meg (az egyébként sokszor betarthatatlan)

utasításokat, mert azt neki muszáj betartania... Hanem,mint értelmes ember haragudjon meg rá,

amiért ilyet elkövetett." Itt nem a haragon van a hangsúj, bár biztos van az is egy családban, ahol ilyen történik, a Biblia egyensen ösztönöz a megbocsájtásra.

2013. márc. 10. 13:42
 26/31 lsandor ***** válasza:
23%

A Biblia az olyan, mint irányjelző táblák az úton haladva. Olyan úton vezet bennünket, mely a javunkra válik, ezért mindenképp fontos figyelembe venni, hogy mit mond.

Isten alkotta az életünket, a család intézményét, ezért Ő az, aki a legjobban tudja, hogy az hogyan működik a legjobban

2013. márc. 13. 12:08
 27/31 anonim válasza:
100%
Ahogy ismerek 1-2 JT nem csak a gyüliben jellemző rájuk a kiközösítés , megteszik ezt a nekik nem tetsző nem Jehova Tanúival is. Maszlag az egész és álszenteskedés....legalábbis akit én ismerek arra ez a viselkedés a jellemző.
2013. márc. 15. 21:35
 28/31 lsandor ***** válasza:
0%
A kiközösítés nem egy olyan dolog, amit csak egy ember eldönt és én akkor én így viselkedek, ez egy komoly dolog. Ja és nem vagyunk képmutatóak, tökéletlenek vagyunk mi is ez igaz, de igyekszünk alkalmazni a Biblia tanítását az életünkben
2013. márc. 24. 07:53
 29/31 anonim válasza:

a biblia csak egy könyv ami arra van hogy tud mi a jó és mi a rossz.. nem kötelező betartani, de vannak benne betartható és hasznos szabályok de vannak betarthatatlan és nem kissé idióta szabályok is... és mellesleg EMBEREK írták a bibliát, EZ BIZTOS az már más kérdés hogy isten ténleg közbe játszott avagy sem... a lényeg: kitagadni? mert ilyet tett? HA MEGBÁNJA akkor mindenki elfelejti és olyan mintha meg se történt volna. ha nem bánja meg, akkor nem tudom mivan mert a katolikusoknál nincs kiközösítés...

üdvözlettel: egy római katolikus

2013. ápr. 5. 16:43
 30/31 anonim ***** válasza:

Előttem szóló! (29.)

"betarthatatlan és nem kissé idióta szabályok is..."

Melyek lennének ezek a szabályok?

2013. ápr. 5. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!