Jehova Tanúi mikor kiközösítenek valakit a gyüliből
akkor teljesen megszakad a kapcsolat a kiközősítettel
vagy csak a királyságteremen belűl érvényes ez a
törvény?
Ha komoly hívők, akkor sajnos igen, mert a szervezetükre úgy tekintenek, mint Isten egyetlen 'közlési csatornájára', így azt fogják hinni, ha szóba állnak a gyermekükkel, Istent bántják meg vele. Ezt azokra a versekre hivatkozva tömték bele a tanúk agyába, amiket az első hozzászóló is közölt, csak egyet tévesztenek szem elől:
Egy Isten, aki ilyet vár el híveitől, nem lehet a szeretet Istene...
2013. márc. 6. 15:21
12/31 anonim válasza:
ms91 Folyamatosan próbálsz minket besározni a saját okoskodásoddal. Csak azt a tényt hagyod figyelmen kívül, hogy mi ebben is a Isten alapelveit követjük, amiket a Biblia által közölt velünk. Innentől kezdve ki vagy te, hogy megítéld az élő Istent?? Ekkora hibát nem érdemes elkövetni.
2013. márc. 6. 20:21
13/31 ms91 válasza:
Tévedsz, ez nem besározás, csak óva intem az embereket tőletek. Isteni alapelv nem beszélni a gyerekeddel, sőt még csak nem is köszönhetsz neki? te tudod, de én egy olyan vallást, ami ezt elvárja tölem nem tudnék gyakorolni, nem tudnám annak Istenét se tisztelni, se szeretni.
2013. márc. 6. 21:58
14/31 anonim válasza:
De még mindig elfelejted, hogy nem az újjunkból szopjuk ki ezt az eljárást, hanem Isten ezt követeli meg a híveitől. A szükséges dolgokat megbeszélhetik, és nem kell ilyen mereven és drámaian felfogni, ha őszinte megbánást tanusít, azt Isten is látja, és pár hónapon belül visszavesszük.
2013. márc. 7. 07:10
15/31 Noydra válasza:
Tapsolnék, de sajnos nem halljátok, nagy Isten hívők, kik egy mítosz kedvéérr kitagadnák a gyereküket. Régen is az emberek butítására, háború szításra, és megfélelmítésre használták a vallásokat.
Remélem a gyerek tagadj ki a szüleit.
Szomorú, hogy vannak ilyen ostoba emberek még...
2013. márc. 7. 09:19
16/31 anonim válasza:
"állitólag egy férjes asszonnyal összeszürte a levet. Nem is ez a gond mert ez mindenkivel megeshet mert a szerelem nem válogat, ma rajtam holnap rajtad"
Akkor itt elsősorban nem ő az áldozat hanem a saját családja és annak a férjes asszonynak a családja. Ha erről nem hajlandó lemondani akkor érthető hogy miért közösítik ki. Hogy akar Istenhez közösségben imádkozni az aki családokat próbál tönkretenni?
2013. márc. 7. 09:30
17/31 anonim válasza:
Vidiripi
Amennyiben tényleg egy férjes asszonnyal kezdett az akkor is undorító hogy ha egyáltalán nem vallásos az illető.
2013. márc. 7. 09:47
18/31 anonim válasza:
Osztálytársnőmet is kiközösítették, mert elvált. Gyermekkora óta tanú. Házasságát is már fiatalon elrendezték. 40 éves koruk körül mind a ketten új társra találtak, világiként sokkal boldogabbak.
2013. márc. 7. 14:22
19/31 A kérdező kommentje:
Sziasztok .Csakhogy az a férjes asszony is JT. Tehát mindketten egyformán "hibásak". Én ismerem a srácot, egy segítőkész kedves joindulatu egyáltalán nem az az eröszakos tipus JT. Soha nem támadt le az utcán a vallással. Nem értem meg,hogy lehet élni valakivel egy fedél alatt haragban.
2013. márc. 8. 04:25
20/31 Noydra válasza:
Talán nem kéne ostobaságokkal tele tömni az ember fejét és akkor nem kellene egy családon belül 2 embernek ok nélkül haragban lennie. Ennyi a véleményem az esetről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!