Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítést meg kell...

Az önkielégítést meg kell gyónniuk a katolikus embereknek?

Figyelt kérdés
(Megjegyzés: a lányok erről a tettükről nem szoktak szerintem említést tenni gyónásuk alatt - én fiú vagyok)
2009. szept. 12. 18:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
48%
Elvileg igen, de gyakorlatban nem muszáj ilyenekkel foglalkozni, attól még nem leszel rossz katolikus,ha nem mondod el.
2010. máj. 6. 22:58
 22/24 anonim ***** válasza:
95%
Az önkielégtés bűn. Sokan nincsenek tisztában a bűn fogalmával itt. Igazából pont ezzel árulják el, hogy nem keresztények, ha ilyen alap dolgokat nem tudnak. A másik, hogy a bűneidet Istennek kell elmondanod..A pap ugyan úgy bűnös ember, szóval én ezért nem is vagyok a gyónyás mellet. Ez nekem kicsit olyan, mintha, tettem volna valami rosszat, amit anyum "nem nézne jó szemmel" de nem neki vallanám be és nem tőle kérnék egyenesen a szemébe nézve őszintén bocsánatot, hanem egy másik emberen keresztül,,,ugye nem hangzik túl jól? Szerintem nem kell meggyónnod ezt a papnak..Inkább fordulj Istenhez, egyenesen.. hisz akkor, miért imádkozunk? üdv.
2010. máj. 7. 01:17
 23/24 anonim ***** válasza:

Az önkielégítést meg kell gyónniuk a katolikus papoknak?

Onan(izáció nélkül), története ismerős valakinek?

Mert akkor egyből tudni fogja a választ.

Igaz, ez Ószövetségi sztori, és az sem erre vonatkozik igazából.

De ha valaki akarja, akkor tovább iskolázhatja a lelkiismeretét ez ügyben a Korintusiaknak írt levelek (és a kapcsolódó utalások) alapján.

2010. máj. 8. 00:40
 24/24 A kérdező kommentje:

az ószövetség nem hatálytalan?

legalábbis keresztényekre...

jó sok szabály van benne

nem szabad kamatot elfogadni

ráülni székre

stb

2012. aug. 21. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!