Az önkielégítést meg kell gyónniuk a katolikus embereknek?
3Móz 15: 16–18; 5Móz 23:9–11; Róm 1:24; Gal 5:19)Ide elsősorban az önkielégítés tartozik.
;Paráznaság (2Móz 20:14; 5Móz 22:23–24; Róm 1:29; 1Kor 5:1–13, 6:9–20). Minden szexuális kapcsolat, amely az egész életre, egyetlen, másnemű személlyel kötött házasság szövetségén kívül történik: paráznaság – akkor is, ha a szexuális aktus nem megy teljesen végbe, sőt akkor is, ha akár csak a szívben, a szemben elkezdődik (Mt 55:27–30).
Tehát a házassági szeretet-szövetségen kívül a nemi élet paráznaságnak vagyis bűnnek minősül.
Hát meg kell gyónni, mert bűnnek számít...Azt nem tom, h. miért vagytok ilyen véleménnyel a papokról, meg ha nem hisztek Istenben, akk. minek jöttek ebbe a kategóriába?Nem kell csak azért ide jönni, és bántani a hívő embert, mert mert hisz valamiben...Szánalmas dolog...:S
Na a másik, h. én 16 éves vagyok, és méghozzá lány is, és lehet fura, de meg kell gyónni...Sokáig én sem tettem, de mindig bántott, h. nem tettem meg.Aztán kerestem egy lelki vezetőt,és azóta megszoktam mindig...Sőt most offolhattok is, de meg is beszéltem vele, h. mi lehet a baj, és mi vezet rá erre a cselekedetre...
Szal ennyi...MEG KELLLLL!!!!!!
És nem kell kritizálni...
22:23
a katolikusokról szólt a kérdés, nekik pedig meg kell gyónni, akárhogy fröcsögsz az egyház ellen
Kedves 22:23!
Azt írod, hogy "nem kell meggyónni egy papnak sem,mert nekik nincs sem joguk sem hatalmuk ahhoz,hogy megbocsássanak,vagy megbocsájtást kérjenek az illető meggyónt személynek."
Na és azt mondd meg, hogy Istennek van-e joga bűnmegbocsátás jogát részben átruházni valakinek, valahogy úgy, mint az állam is a szuverenitását részben az egyes közigazgatási dolgozók teljesítik be?
Ha van Bibliád, kérlek válaszolj meg nekem ezekre a kérdésekre:
A Péld 28,13 és az 1Jn 1,9 mit mond, hogy mit kell tennünk bűneinkkel kapcsolatban? Ha csak Istennek vallhatjuk meg bűneinket, és csak Ő bocsáthatja azokat meg, akkor Máté miért mondja, hogy ez a hatalom az „embereknek” (többes számban) adatott meg (Mt 9,6-8)? Milyen hatalom adatott a tizenkettőnek, amikor Jézussal a felső teremben voltak (Jn 20,21-23)? Milyen hatalmat kapott kifejezetten Simon Péter a Mt 16,19-ben? Milyen szolgálatról beszél Pál a 2Kor 5,18-ban? Úgy gondolod, hogy itt más tanításról van szó, mint az előbbi versekben? Igen vagy Nem? Ha igen, miért?
Egyébként a kérdésre itt van válasz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!