Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítést meg kell...

Az önkielégítést meg kell gyónniuk a katolikus embereknek?

Figyelt kérdés
(Megjegyzés: a lányok erről a tettükről nem szoktak szerintem említést tenni gyónásuk alatt - én fiú vagyok)
2009. szept. 12. 18:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

3Móz 15: 16–18; 5Móz 23:9–11; Róm 1:24; Gal 5:19)Ide elsősorban az önkielégítés tartozik.

;Paráznaság (2Móz 20:14; 5Móz 22:23–24; Róm 1:29; 1Kor 5:1–13, 6:9–20). Minden szexuális kapcsolat, amely az egész életre, egyetlen, másnemű személlyel kötött házasság szövetségén kívül történik: paráznaság – akkor is, ha a szexuális aktus nem megy teljesen végbe, sőt akkor is, ha akár csak a szívben, a szemben elkezdődik (Mt 55:27–30).

Tehát a házassági szeretet-szövetségen kívül a nemi élet paráznaságnak vagyis bűnnek minősül.

2009. szept. 12. 23:17
 12/24 anonim ***** válasza:
81%

Hát meg kell gyónni, mert bűnnek számít...Azt nem tom, h. miért vagytok ilyen véleménnyel a papokról, meg ha nem hisztek Istenben, akk. minek jöttek ebbe a kategóriába?Nem kell csak azért ide jönni, és bántani a hívő embert, mert mert hisz valamiben...Szánalmas dolog...:S

Na a másik, h. én 16 éves vagyok, és méghozzá lány is, és lehet fura, de meg kell gyónni...Sokáig én sem tettem, de mindig bántott, h. nem tettem meg.Aztán kerestem egy lelki vezetőt,és azóta megszoktam mindig...Sőt most offolhattok is, de meg is beszéltem vele, h. mi lehet a baj, és mi vezet rá erre a cselekedetre...

Szal ennyi...MEG KELLLLL!!!!!!

És nem kell kritizálni...

2009. szept. 13. 21:57
 13/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem értem ezeket a lepontozásokat! A katolikus vallás tanítása szerint az önkielégítés paráznaság,vagyis bűn,tehát meg kellene gyónni! Én is katolikus vagyok,és csinálom. Mindenki saját maga döntse el,hogy mennyire vallásos és okoz e ez neki lelkiismereti problémákat. Tehát vallás szerint bűn,de privát csináld ha jólesik!
2009. szept. 14. 13:57
 14/24 anonim ***** válasza:
58%
Részben igaza van az előttem szólónak.Igen a Biblia szerint,tehát Isten szerint bűn volt mindíg is ,és mivel az Isten véleménye nem változik,így most is bűn.DE,és mégegyszer DE,nem kell meggyónni egy papnak sem,mert nekik nincs sem joguk sem hatalmuk ahhoz,hogy megbocsássanak,vagy megbocsájtást kérjenek az illető meggyónt személynek.Egyedül csak az Istennek van ehhez joga és hatalma.És ha valaki,hát akkor csak is egyedül Jézus az aki közben járhat az érdekünkben az Istennél!!!!!A János evangéliumában a 14.fejezet 6.verse ezt mondja:"Én vagyok az út,az igazság,és az élet.Senki sem jut az Atyához csakis én általam"Itt a válasz,hogy a mi érdekünkben ki járhat el Istennél!!!!Nem beszélve a keresztről a sok szent képről és a különböző imához való tárgyakról!Ezek mindd benne vannak a tíz parancsolatban.Mindd -mindd bálványoknak számítanak.
2009. szept. 18. 22:23
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen bűn...de3 most ezért nem kell lepontozni mert véleményt nyilvánítok
2010. febr. 26. 15:03
 16/24 anonim ***** válasza:
83%

22:23

a katolikusokról szólt a kérdés, nekik pedig meg kell gyónni, akárhogy fröcsögsz az egyház ellen

2010. febr. 26. 18:20
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
n is katolikus vagyok, és mindennap végzem többször. Nem kell gyónni. Most gondold el, pl. aki naponta többször, az mindig járjon gyónni? Amúgy ha te szeretnéd, és nem látja senki, akkor minek?
2010. máj. 5. 14:20
 18/24 anonim ***** válasza:
72%
A halálos bűnöket kell meggyónni,a többit pedig legalább meg kell bánni. Az önkielégítés nem hiszem hogy halálos bűn lenne,tehát megbánod és kész. (de ez tényleg hülyeség,evolúciós lények vagyunk,vannak igényeink, az "ösztönt" pedig nem nagyon lehet szabályozni)
2010. máj. 6. 21:56
 19/24 anonim ***** válasza:
72%

Kedves 22:23!

Azt írod, hogy "nem kell meggyónni egy papnak sem,mert nekik nincs sem joguk sem hatalmuk ahhoz,hogy megbocsássanak,vagy megbocsájtást kérjenek az illető meggyónt személynek."

Na és azt mondd meg, hogy Istennek van-e joga bűnmegbocsátás jogát részben átruházni valakinek, valahogy úgy, mint az állam is a szuverenitását részben az egyes közigazgatási dolgozók teljesítik be?

Ha van Bibliád, kérlek válaszolj meg nekem ezekre a kérdésekre:

A Péld 28,13 és az 1Jn 1,9 mit mond, hogy mit kell tennünk bűneinkkel kapcsolatban? Ha csak Istennek vallhatjuk meg bűneinket, és csak Ő bocsáthatja azokat meg, akkor Máté miért mondja, hogy ez a hatalom az „embereknek” (többes számban) adatott meg (Mt 9,6-8)? Milyen hatalom adatott a tizenkettőnek, amikor Jézussal a felső teremben voltak (Jn 20,21-23)? Milyen hatalmat kapott kifejezetten Simon Péter a Mt 16,19-ben? Milyen szolgálatról beszél Pál a 2Kor 5,18-ban? Úgy gondolod, hogy itt más tanításról van szó, mint az előbbi versekben? Igen vagy Nem? Ha igen, miért?

2010. máj. 6. 22:01
 20/24 anonim ***** válasza:
72%

Egyébként a kérdésre itt van válasz:

[link]

2010. máj. 6. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!