Ha ez áll a Bibliában akkor miért nem ismerik el egyesek a Vatikánt és római katolikus felekezetet?
vagy nem is tudom,hogy fogalmazzak
Ha jól tudom Jézus mondta,hogy: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat (Mt 16,18)
Ez nem egyértelmű arra nézve,hogy felesleg eltérni, más felekezetet alapítani, stb...
Hiszem Jézus megmondt,hogy erre és nem másikra építi az egyházát.
Kérdés szükség volt-e a refomációra és ők,hogy látják ezt.
Azt értem,hogy nem tetszett nekik amit akkoriban a Vatikán művelt,de mégis csak ők ülnek azon a sziklán.
"Hát nem, kedves Válaszoló, mert nem csak Péternek kell legeltetni a juhokat, "
Ez így van! Ezért vannak a püspökök, akik az apostolok utódai az apostoli successio révén. Ez a külsőségekben is megjelenik, nem véletlen, hogy a püspökök szimbólumai közé tartozik a pásztorbot. Szent Péter apostol utóda nem is tudná egyedül legeltetni azt a több mint egy milliárd hívőt. És azt ne felejtsük el, hogy a pápa is csak egy püspök az egyházi rendben, csak ő Róma püspöke, s mivel Szent Péter lett a római ókeresztény közösség vezetője, ráadásul ott is végezték ki, így Róma mindenkori püspökét megilleti az elsőbbség a többi közül. Illetve, ahogy már fentebb is írták, a Szentírásban is Szent Péter kitüntetett szerepet kap.
Felesleges vitatkozni, ez annyira egyértelmű kérdés: JÉZUS KRISZTUS egyedül a Teremtő, a Megtartó, Megváltó és az Üdvözítő - és rajta kívül NINCSEN MÁS!!
A pápaságról és a pápákról az egyik hozzászóló nagyon szépen és érthetően leírta a véleményét, ami szerintem teljesen helytálló - a Bibliában leírtaktól merőben eltér, nem biblikus a pápaság intézménye, aki egyszer elolvasta a Bibliát, annak nem kéne kommentálni - de hát ezt kevesen teszik meg sajnos, inkább önmaguk fejével gondolkodnak, és így természetes, hogy tévútra jutnak. Nem azért íratta meg az Isten az általa szólott embereket, hogy a könyvesboltban és a polcokon díszelegjen a Szentírás! Nem gondoljátok? Értelmezni és érteni - hát azt meg tudni kell, de nem a magatok eszével, kérjétek az Istennek Szentlelkét, vezetését, hogy megérthessétek.
Vezeti az egy milliárd embert?
Hova vezeti?
Nézz már körbe te jó ég. nincs egyed uralom, és azt mondta, hogy az a nagyobb a ki szolgál nem az aki össze harácsol az emberektől vagyonokat.
Jézusnak még lakása sem volt.
Jézus soha nem csókoltatná meg sem a kezét sem a gyűrűjét az éhező gyerekekkel.Sem egyik apostol sem.
S ha így lenne, akkor mond már meg nekem, hogy a jelenések könyvében miért fogja Isten a politikai hatalmakat felhasználni, hogy kifosszák a nagy fényűzésben levő egyházakat, meg megszüntetni.
Ahogy írja égésének füstje fel száll...
A tűz a teljes megsemmisülést jelenti, sem menyasszony sem vőlegény hangja nem hallatszik benne többé, sem koncerteket nem adnak ezekbe a Templomokba...
Jelenések 18. fejezet.
Isten megemlékezik a gonoszságaikról ember életek vesztek oda a háború oltárán, szellemi mérget adnak az embereknek, nem tanítják meg őket a keresztény életre, szellemi vakságban élnek, paráználkodnak...a vezetőikkel együtt,,, ez példa mutató, Pál azt mondta, hogy az ilyet el kell távolítani a gyülekezetből, hogy tiszta maradjon Isten háza, gyülekezete, ehelyett tele van paráznasággal, bálványimádattal, spiritizmussal, gyilkossággal... pedofíliával,... gyermek kereskedelemben vannak benne, meg a világ politikai ügyeibe, holott egy kereszténynek köze sincs a világhoz...
Persze ti tudjátok.
Azt, hogy Péternek kell terelnie a nyájat, nem én mondom, hanem Jézus: "legeltesd juhaimat" (Jn 21, 15-17).
Jézus látta azt, hogy Pétert használja az Atya, és kinyilatkoztatást ad neki még a Szentlélek kiárasztása előtt. Az ő feladatául rendelte, hogy megerősítse testvéreit (Lk 22, 32). Vajon nincs szükség erre a szolgálatra ma, amikor olyan gyenge lábakon áll a hit? Amikor ezeregy gyülekezet hirdet mindenfélét a Bibliára alapozva, és csak abban egységesek, hogy mindenféle bibliai érv ellenére tagadják azt is, ami egyértelmű?
A Jelenések könyvében a nagy parázna nem a Jehova Tanúinak értelmezésében megjelölt "vallások".
Nem bizony, jól írod, a nagy parázna az a katolikus egyház, aki megfertőztette magát - az Isten kicsi nyája szegény és elgyötört. "Marasztok közötted szegény és nyomorult népet".
Jelenések könyve: "Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt, akik MEGTARTJÁK AZ ISTEN PARANCSOLATAIT és a JÉZUS HITÉT". Ilyen egyszerű - ezt kellene értelmezni. Kik tartják meg az Isten parancsolatait, mind a 10-et, a 4-iket, a szombat parancsát is? Csak a zsidók és a hetednapot ünneplő adventisták. A zsidók azonban nem fogadják el Jézust, tehát nincs meg náluk a Jézus hite, míg az adventista egyház szerint a Biblia középpontjában Jézus áll, és várva várja az Ő második, dicsőséges visszajövetelét, tehát mindkét feltételnek eleget tesz. Ha valaki tud más egyházat, aki ezen két feltételnek megfelel, az írja meg.
"Vezeti az egy milliárd embert?
Hova vezeti?"
Krisztushoz vezeti.
Egymilliárd katolikusnak keresztelt ember van a világon, illetve ezek azok, akik népszámláláskor annak vallották magukat. Igen tudom, most jön az az érv, hogy ebből mennyi tartja a hitét. A küldetés épp hozzájuk szól, az Egyház és a pápa ezen dolgozik, illetve azon, hogy mindenki megismerje Krisztust.
"Jézus soha nem csókoltatná meg sem a kezét sem a gyűrűjét az éhező gyerekekkel.Sem egyik apostol sem."
Nem a kezét csókoljuk meg, hanem a halászgyűrűt, egyébként ez a gesztus nem kötelező senkinek, ezt nem várják el. Éhező néger gyerekeket még nem is láttam, hogy megcsókolják a halászgyűrűt, de ha van ilyen kép lehet mutatni nyugodtan... Mellesleg a Jézusos példa nem jó, a pápa nem egyenlő Jézussal és nem is képzeli magát Jézusnak.
"S ha így lenne, akkor mond már meg nekem, hogy a jelenések könyvében miért fogja Isten a politikai hatalmakat felhasználni, hogy kifosszák a nagy fényűzésben levő egyházakat, meg megszüntetni."
Szó szerint sehol nincs az, hogy Isten a politikai hatalmakat fogja felhasználni az Egyház bukására. A Jelenések könyve egy elég képletes könyve a Bibliának, így ezt a legnehezebb értelmezni.
Meg miért is kéne Istennek "politikai hatalmakat felhasználni"?? Egyrészt Isten senkinek a bukását nem akarja, másrészt meg a Sátán amúgy is bomlaszt. A parázna Babilon képe a keresztényellenes erőket jelképezi, ezek fognak végül elbukni Krisztus második eljövetelekor.
A többire meg csak azt írom, hogy egy másik kérdésnél írta egy Jehovista, hogy ne ítéljünk úgy, hogy nem is ismerjük sem őket, sem a körülményeket. Akkor te se ítéld meg úgy az Egyházat, hogy nem is ismered.
Elég húzos az első válasz.
Nem tanította,hogy meg kell keresztelni a csecsemőket?
A katolikusoknál van. És a többinél ez,hogy megy?
Szégyen szemre nem tudom.
Akkor melyik lenne az igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!