Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok és reformátusok...

Sága kérdése:

Katolikusok és reformátusok mennyire veszik komolyan a vallásukat?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam,hogy ma már nem veszik komolyan a vallást az emberek,és én is ezt látom mindenfelé.Hangoztatják,hogy ők keresztények miközben minden nap rengetegszer vétkeznek.Katolikus és református keresztények leírnátok,hogy nektek mi a véleményetek erről?

Ti hogy látjátok ezt?

2013. febr. 23. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyre közelebb vagyunk,egyre kevesebben vagyunk,akik komolyan vesszük a megtartó hitet...
2013. febr. 23. 20:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Mindig is vétkeztek az emberek,csak egyre gyakoribb ez manapság,ba..mmeg.Ez példa akart lenni.
2013. febr. 23. 20:40
 3/9 Space089 válasza:
A Katolikus, és a Református Egyházban is vannak nyilván olyanok, akik komolyan veszik a hitüket, míg mások nem. Pontos statisztikát nem tudok mondani, de összességében minden Egyházban vannak Istennek igaz követői.
2013. febr. 23. 20:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is úgy látom,hogy a legtöbben (tisztelet a kivételnek) hordják a keresztet és hiresztelik hogy keresztények,de közben meg a viselkedésük sehogy se ezt tükrözi.Paráználkodnak,meg kinn van mindenük ruhába járnak a lányok,szídják a másik embert,mert az valamiért más mint ők és közben azt hiszik hogy ez így jó mert elmondanak minden nap egy mi atyánkat.
2013. febr. 23. 21:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Persze, hogy vétkeznek, mindenki bűnös, de akkor sem az én tisztem pálcát törni felettük.

Kicsit úgy vagyok vele, hogy a mai világban, ha valaki már csak egy részét tartja be Jézus tanításának, akkor már annak is örülni kell.. Én megpróbálok keresztényként élni, de én is bűnös vagyok, próbálok változni, de igyekszem úgy viselkedni, hogy méltó legyen a hitemhez.

(Katolikus vagyok, egyébként)

2013. febr. 23. 21:48
 6/9 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Nem lehet egyházra vonatkoztatva kezelni ezt a kérdést. Minden egyház megköveteli azt, hogy a hitgyakorlás, és az életvitel teljesen következetes legyen. Vannak, akik ezt képesek felvállalni, vannak, akik próbálkoznak, és vannak, akiket nem érdekel. Sajnos a nagyobb létszám általában nagyobb következetlenséget jelent a vallás tanaihoz. Ezért tiszta forrásból kell tájékozódni, és nem a következetlenség alapján ítélni.
2013. febr. 23. 23:43
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
A reformátusoknál, ha nem mész Istentiszteletre, akkor már bűnt követtél el. Lényegtelen, hogy esetleg olyan munkahelyed van, ahol vasárnap is dolgozni kell, akkor is a pokolban fogsz égni. Sőt, ha sűrűn hivatkozol a munkahelyedre (maradjunk ennél a példánál), akkor már hazug is vagy a szemükben. Én tapasztaltam ezeket, szóval tudom miről beszélek. Nem attól lesz valaki jó keresztény, ha állandóan a templomban ül. Ezt sajnos a reformátusok nem képesek felfogni, de mit is várjunk tőlük..
2013. febr. 24. 08:30
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es válaszoló ebben tökre igazad van,mert pl ha te a Sparban közlöd hogy vasárnap nem akarsz dolgozni mert istentiszteletre kell menned akkor már 5 min múlva nem is dolgozol ott.
2013. febr. 24. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én görögkatolikus vagyok, s igyekszem komolyan venni a vallást, így élni. De ez nem mindig sikerül. Mondhatnám, hogy "mert a világ tele van rosszal", de inkább azt mondom, hogy nem vagyok elég erős.

Nyilván a vallást, a kereszténységet nem lehet csupán a templom falai közé szorítani, hanem a hétköznapokban is meg kell élni. De nem hiszem, hogy egy keresztény embernek feltétlenül makulátlannak kellene lennie. Eleshet, csak akarjon felállni. Akarjon odaállni Isten elé, s azt mondani: " Uram, vétkeztem, bocsáss meg!" Persze fontos az is, hogy mit gondolnak a kívülállók, mert "gyümölcseiről ismeritek meg a fát"

Mindenkinek igyekeznie kellene jó példával és életével elöl járni és megmutatni a helyes utat.

Igyekszünk :)

27/L

2013. febr. 24. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!