Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaza van a XX. Század legnagy...

Igaza van a XX. Század legnagyobb zsenijének?

Figyelt kérdés

"Egy tudós számára az a legnagyobb gyönyör, amikor rádöbbenhet, hogy maga isten sem tudta volna másképp rendezni a dolgokat, csakis úgy, ahogy valójában léteznek, ahogyan azt sem tudta volna elintézni, hogy a négy prímszám legyen."

Albert Einstein 1929

Einstein e gondolata szerint az isten nem lehet mindenható. Isten megtehette volna, hogy a négy prímszám legyen?

#Isten #Albert #Einstein #prímszám.
2013. febr. 12. 18:40
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

"Arra kíváncsi lennék, hogy Einstein most hol van a máik oldalon. Ott már nem a prímszám lesz a fontos neki, mert az örökkévalóság legalább nem számtan-mértan kategória."

Szerintem, ha létezne mennyország, akkor Einstein most egész biztosan ott szippantgatná a pipáját egy kényelmes karosszékben, és Istennel diskurálgatna az Univerzumról és annak törvényeiről.

Az eredeti kérdésre pedig inkább nem is írok semmit, mert az égvilágon semmi értelme sincs.

2013. febr. 23. 11:55
 22/42 A kérdező kommentje:

"Miért kell Isten belekeverni a matekba?"

Azok közé tartozol, akik nem értik a kérdést. Nem a matekról van szó.

2013. febr. 23. 17:07
 23/42 A kérdező kommentje:

"Az eredeti kérdésre pedig inkább nem is írok semmit, mert az égvilágon semmi értelme sincs."

Álatalában a magadfajták szoktak megbukni az iskolában.

2013. febr. 23. 17:08
 24/42 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy "általában", de akkor én a kivételhez tartozom :) Egyszer sem sikerült megbuknom a tanulmányaim alatt.

Viszont azt már megtanultam, hogy "hívő emberrel sose vitatkozz evolúcióról" (szerintem úgysem fogod az adást), így meg is hagylak szépen a hitedben: Igen, Isten megtehette volna, hogy a 4-et prímszámmá teszi. Sőt, azt is, hogy az 1-et nem prímszámmá. Be happy! ;)

(Az már kiderült, hogy ide bárki bármit írhat, meggyőzni úgysem tud téged arról, hogy a kérdésed úgy hülyeség ahogy van.)

2013. febr. 24. 22:36
 25/42 anonim ***** válasza:
91%
Igen én is úgy látom, hogy a kérdezőnek mindegy milyen választ adunk az ő véleményén mit sem változtat. Van egy kialakult egyoldalú rögeszméje és ahhoz ragaszkodik még úgis, hogy mások intelligenciáját iskolai szereplését kérdőjelezi meg. Einstein csak egy ember volt akinek voltak problémái a vallással és ilyen paradox kérdésekben élte ki frusztráltságát.
2013. febr. 26. 13:35
 26/42 A kérdező kommentje:

"Igen, Isten megtehette volna, hogy a 4-et prímszámmá teszi. Sőt, azt is, hogy az 1-et nem prímszámmá"

Nos, Hogyan?:) Einstein szerint nem, de te megmondod, hogy igen:))

Hogy intézte volna el, hogy a 2+2=5 ?

2013. febr. 26. 13:39
 27/42 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti, látszik, hogy nem ismered Einstein-t és az életéről sem tudsz sokat, és mivel olyan kérdéseket tett fel, melyekre a vallásos ember nem tud választ adni, frusztráltan próbálod e nagy elmét degradálmni:)

Egyébként Einstein nem volt ateista és vallásos sem, de hitt egy felsőbb intelligenciában.

2013. febr. 26. 13:41
 28/42 anonim ***** válasza:
Nem én vagyok Isten, ezt tőle kéne megkérdezned, nem tőlem ;)
2013. febr. 26. 13:42
 29/42 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Szerintem a vallásos emberek tudnának választ adni de az eddigi válaszaid alapján kizártnak tartom, hogy bármilyen érvelést elfogadnál. Keresztény fórumokon próbálkoztál már??

2013. febr. 27. 07:39
 30/42 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Olyan érvelést hogy fogad el az ember, hogy isten megtudta volna csinálni, hogy a 2+2=5 és a 4 prímszám legyen. de semmi levezetés,hogy hogyan is csinálná? Nem gondolod komolyan, hogy ez elfogadható!

2013. febr. 27. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!