Mi az a körülmetélés?
#20 óriási tévedésben vagy.
A körülmetélés valóban megosztó téma, és komoly egészségügyi szervezetek is vitatkoznak erről, de amerikában a gyerekgyógyászati akadémia már kifejezetten támogatja (korábban pedig neutrális volt) a rutin körülmetélést.
Ha tudsz angolul, akkor elolvashatod itt:
Ha pedig a vallási oldalát nézzük, akkor az is egyértelmű. Több világvallásnál "kötelező". Erről nincs is vita.
Aki ezt csonkításnak fogja fel ... annak fogalomzavara van.
Szerintem annak van fogalomzavara, aki egy visszanőni nem képes szerv eltávolítását akarja elérni ismeretlen embereknél, miközben arról beszél, hogy az NEM csonkítás.
Hát mi a rosseb?
Ne vicceljünk már.
Nekem rengeteg gondot okoz a körülmetélés, a csonkolás után 30 évvel lassan, szerintem ez elég egyértelmű... és nem vagyok ezzel egyedül.
Egyáltalán nem érdekel, hogy ki mit támogat odakint, az én problémáimat azok az orvosok és ti, beteges gyerekcsonkoló barbárok se tudjátok megoldani, ellenben sok embernek - köztük gyerekeknek és anyukáknak - mondtok féligazságokat erről.... ami elég veszélyes.
azért azt megkérdezhetem, hogy a jelenlegi problémáidból mennyi vezethető vissza arra, hogy leírásod szerint gyerekként emiatt csúfoltak meg kiközösítettek?
Azon kívül, hogy nem találod esztétikusnak, van vele valami funkcionális problémád is?
"Helyes. I-ten nem parancsolt olyant, ami felesleges, netán káros. Márpedog a körülmetélést a zsidóknak ( Ábrahámnak és utódinak ) megparancsolta, mint az Õ szövetségének jelét."
Ne keverd ide az egyes törzsi istenségekkel való képzelgéseket. Ha valóban létezne a Teremtővel akármilyen valós szövetség, akkor egyszerűen így születnének az emberek és nem kellene a csonkítást a születés után művi úton elvégezni.
Ennyi.
"Abban viszont egyetértek Veled, hogy "semmiféle külsődleges dolog nem visz közelebb Hozzá, ha belül nem metélkezel körül. " Ajánlom figyelmedbe!"
Ezt fejtsd ki légy oly kedves, mert nem tudom mire gondolsz!
A 23. és 24. igen mélyen tisztelt válaszolók, de főleg a kérdező kedvéért elmondom:
az, hogy csúfoltak, akkor jelentett problémát és ezzel csak arra akarok célozni, hogy a gyerekek most is kegyetlenek tudnak lenni. És gyakran kegyetlenek is, ez tény.
A funkciók vesztéséről pár szó:
A fityma nem véletlenül van ott (ahogy amúgy semmi, ami bennünk vagy rajtunk van) mert nem hagyja kiszáradni a makkot. Nekem a szárazabb és hidegebb időben az amúgy is kérges, rossz tapintású makk még hámlani is szokott. Urológusoknál rákérdeztem és mondták, hogy sokszor látnak még csúnyábbakat is, ami teljesen el van fehéredve... de hát a neten is olvasni és látni ilyet ezrével, aki keres, az talál.
A makkon bőrhíd van, amit NEM tudnak az orvosok megoldani - jártam pár egy csomónál, nem is akármilyeneknél. Keressetek erre is rá ( circumcision skinbridge , érdemes megnézni) nos ez, amikor merevedés van, akkor feszül és ezáltal fáj, amikor mozdítanám. Értsd: minden löketnél, minden húzásnál fájdalom hasít belém.
A kiszáradt makk is, ha nincs nedvesítve valamivel, akkor hegesedik, repedezik, volt már, hogy hevesebb szexjelenetnél be is VÉRZETT. És nem a mechanikai sérülés okozta, mert az látszott volna rajta máshol is, egyedül a kiszáradt makk bírta rosszul, mert NEM TERMÉSZETES.
Nem halt el a makk, kedves 24. válaszoló, ekkora baromságot nem kéne beszélni itt, ha elhal a makk, akkor eltávolítják, nekem viszont megvan, csak foltos, ronda, problémás.
A varratok közül látszik pár darab. Mivel több, mint 20 évvel a műtét után még jött ki belőle varratdarab. Most ez lyukak formájában ott van, ezeket a lyukakat folyton tisztogatni kell, ha nem akarom, hogy a bűzös fekete szmötyi begyűljön oda.
Orális szex kizárva: nem érzek semmit az elkérgesedett makkal.
Ugye nem kell tovább sorolnom?
itt nagyon elmentek sokan a higien. okok felé, na de ezen ívül ahol ez szertartásként működik, ott a fiúk férfivá avatására (is) szolgál. addig a lányok se tekintik őket férfinak, amíg fitymásak. igen, ma is, elég sok helyen, még ha ez így nincs is kimondva.
az első tényleg jól leírta, na de azt is hozzá kell tenni, hogy azért több módszer van erre, és nyilván egész másképpen metélnek egy afrikai törzsben, mint nálunk egy műtőben, vagy akár az amerikai módszer is merőben más ... (talán az hasonlít legjobban arra, hogy a felesleget lecsapják, és van ám annak előnye, ugyanis az éles vágóeszköz hirtelen elzárja az ereket is, és nincs utána olyan nagy vérzés, na meg egyenletesebb, szabályosabb lesz a heg utána.)
"az, hogy csúfoltak, akkor jelentett problémát és ezzel csak arra akarok célozni, hogy a gyerekek most is kegyetlenek tudnak lenni. És gyakran kegyetlenek is, ez tény. "
komolyan nem értem. ugyan mivel csúfolnak a gyerekek? én nem hiszem h te lennél az egyedüli ...
A másik pedig h amit te írsz h 20 év múlva jön ki varrat, hát azt nem is tudom hova tenni. Nem mentél vissza varratszedésre vagy hogy? én ilyenről még csak nem is hallottam, de nézd, ez nem a körülmetélés hibája akkor, mert ennyi erővel egy vakbélműtét után is ott marad a varrat ... nem?
engem nemrég metéltek és ennek kapcsán beszéltem elég sok metélt fiúval, és mindegyik elmondta azt is h persze fájt meg stb, de valóban egy megkönnyebbülés, egy hirtelen lelki megtisztulás is volt számukra a levágás. egy felszabadulás. én is éreztem ezt pedig nekem nem ment olyan könnyen így nagyként.
akik itt cikkcakkról meg nemtom miről írtak, sztem nincsenek tisztában minden módszerre, ugyanis vannak olyanok is, amelyek csupán egy "lecsapást" jelentenek, és a hajszálpontos egyenesség garantált. szóval nem tudom, ez azért kicsit túlzás hogy jaj de barbár csonkolás ... sokaknak jóval többet jelent!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!