Jézus mondott ilyesmit a körülmetélésről?
Amikor a tanítványai megkérdezték tőle,hogy jó dolog-e akkor Ő azt felelte, hogy ha az Atya úgy akarta volna látni az emberek akkor olyannak teremti?
Valami ilyesmi. Ez igaz?
A négy evangélium nem tartalmaz ilyen mondatot. Pál említ ilyet:
1Kor 7,18 "Körülmetélten hivatott el valaki? ne fedezze el azt; körülmetéletlenül hivatott el valaki? me metélkedjék körül."
A körülmetélés nem az ember kiváltsága, hanem jel volt és ma is az Ábrahám és magvai, és Isten között.
En nem tudom, hogy a Biblia szerint mondott-e.
De javaslom, tedd fel a kerdest, es egy pillanatig probalj meg befele nezni, mit mond a szived? (Es talan a Szentlelek, aki mindenkiben benne van.)
Sztem van benne valami, sztem jot akar (es nem a körülmetelessel jaro fajdalmat) az Isten.
Ilyesmi viszont van a Bibliaban, a teremtes leirasanal: Isten megteremtette az embert, a maga hasonmasara! Vagyis, ha hasonmasara, akkor tökeletesre. Mert ugye Isten tökeletes. Ha tökeletes, minek metelni?
"En nem tudom, hogy a Biblia szerint mondott-e"
- SOHA nem mondott.
"De javaslom, tedd fel a kerdest, es egy pillanatig probalj meg befele nezni, mit mond a szived?"
- "Befele nézéssel csak önmagát látja meg, saját magának tesz fel olyan kérdést, amiről dunsztja sincs, a "szíve" pedig nem adhat választ olyan dolgokra, amiket "szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg sem gondolt"
"Es talan a Szentlelek, aki mindenkiben benne van"
Nincs mindenkiben Szentlélek, abban van, aki "megtér, megkeresztelkedik és veszi a Szentlélek ajándékát" (ez 3 különböző dolog)
"Sztem van benne valami, sztem jot akar (es nem a körülmetelessel jaro fajdalmat) az Isten."
Isten "jót akar" ez kb. olyan, mint hogy az ég kék".
De miután feketén-fehéren le van írva a bibliában, hogy a körülmetélkedés az Ábrahámmal kötött szövetség megerősítése/jelképe, az újszövetségben semmi jelentős szerepe nincs, illetve úgy említi, hogy a "szíveteket metéljétek körül" (nem arra a "vérpumpára" gondol) hanem egy magatartásra, hozzáállásra, valamint kifejezetten hangsúlyozza több helyen, hogy a körülmetélkedés nem szükséges, viszont lesznek emberek, akik sürgetik, így nem sok értelme van ezt "találgatni", mivel egyértelművé tette.
"Ilyesmi viszont van a Bibliaban, a teremtes leirasanal: Isten megteremtette az embert, a maga hasonmasara! Vagyis, ha hasonmasara, akkor tökeletesre. Mert ugye Isten tökeletes. Ha tökeletes, minek metelni?"
Isten nem a "hasonmására" hanem "hasonlatosságára teremtette az embert. Nem a "humanoid alkat" (1 fej, 2 kar, 2 láb, 0 potroh) a lényeg, hanem hogy az ember is 3 személyből álló "együttesként" alkot egy entitást Istenhez hasonlóan: Az ember szellem, akinek van lelke és testben él.
"És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az õ orrába életnek lehelletét (szellemét) így lõn az ember élõ lélekké"
Az ember pedig már akkor sem volt tökéletes, a későbbiekben szüksége volt nőre is, hogy legyen "segítő társa, hozzá hasonló/illő, hogy kiegészítse. Ezen kívül bűnbe is esett, mert szomjazta a "gonosz tudását" holott a jót már ismerte. Ha már akkor nem volt tökéletes (és nem is lehet az senki Isten nélkül) akkor a mostani utódai, mi, akik egy elátkozott bolygón élünk halandóságban 70-80 évig, ráadásul nélkülözzük Isten jelenlétét, mert ha csak errefelé közeledne, a jelenléte eltakarítaná az egész bolygót a "bűnszennyezés" miatt (Ezért nem jön Jézus, csak a felhőkig, ezért nem jön Isten személyesen, csak a végítéletkor és ezért nem léphetett senki a törvényadás hegyére sem stb.)
Valamint Isten azt mondja: "Legyetek tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok tökéletes" vagyis "legyetek" nem pedig "vagytok" - "A békesség Istene SZENTELJEN MEG benneteket, hogy tökéletesek legyetek"
A kérdezőnek pedig: Jézus nem mondott ilyet és tudtommal nem is kérdeztek tőle ilyet, legalábbis nincs feljegyezve.
Nem tudom, miért kérdezed, de ha egészségügyi szempontból, akkor se nem tilos, se nem kötelező a körülmetélkedés. "Vallási" vagy üdvösségi szempontból NEM követelmény, sőt, ha vallási alapon erőltetik, akkor egyenesen KÁROS!(kivéve a zsidó vallást, de az teljesen más tészta és itt hosszú lenne kifejteni miért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!