Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mondott ilyesmit a...

Jézus mondott ilyesmit a körülmetélésről?

Figyelt kérdés

Amikor a tanítványai megkérdezték tőle,hogy jó dolog-e akkor Ő azt felelte, hogy ha az Atya úgy akarta volna látni az emberek akkor olyannak teremti?

Valami ilyesmi. Ez igaz?

2012. jún. 22. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:

A négy evangélium nem tartalmaz ilyen mondatot. Pál említ ilyet:

1Kor 7,18 "Körülmetélten hivatott el valaki? ne fedezze el azt; körülmetéletlenül hivatott el valaki? me metélkedjék körül."

A körülmetélés nem az ember kiváltsága, hanem jel volt és ma is az Ábrahám és magvai, és Isten között.

2012. jún. 22. 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:

En nem tudom, hogy a Biblia szerint mondott-e.

De javaslom, tedd fel a kerdest, es egy pillanatig probalj meg befele nezni, mit mond a szived? (Es talan a Szentlelek, aki mindenkiben benne van.)

Sztem van benne valami, sztem jot akar (es nem a körülmetelessel jaro fajdalmat) az Isten.

Ilyesmi viszont van a Bibliaban, a teremtes leirasanal: Isten megteremtette az embert, a maga hasonmasara! Vagyis, ha hasonmasara, akkor tökeletesre. Mert ugye Isten tökeletes. Ha tökeletes, minek metelni?

2012. jún. 27. 23:05
 3/5 Hazardteam ***** válasza:

"En nem tudom, hogy a Biblia szerint mondott-e"

- SOHA nem mondott.

"De javaslom, tedd fel a kerdest, es egy pillanatig probalj meg befele nezni, mit mond a szived?"

- "Befele nézéssel csak önmagát látja meg, saját magának tesz fel olyan kérdést, amiről dunsztja sincs, a "szíve" pedig nem adhat választ olyan dolgokra, amiket "szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg sem gondolt"

"Es talan a Szentlelek, aki mindenkiben benne van"

Nincs mindenkiben Szentlélek, abban van, aki "megtér, megkeresztelkedik és veszi a Szentlélek ajándékát" (ez 3 különböző dolog)

"Sztem van benne valami, sztem jot akar (es nem a körülmetelessel jaro fajdalmat) az Isten."

Isten "jót akar" ez kb. olyan, mint hogy az ég kék".

De miután feketén-fehéren le van írva a bibliában, hogy a körülmetélkedés az Ábrahámmal kötött szövetség megerősítése/jelképe, az újszövetségben semmi jelentős szerepe nincs, illetve úgy említi, hogy a "szíveteket metéljétek körül" (nem arra a "vérpumpára" gondol) hanem egy magatartásra, hozzáállásra, valamint kifejezetten hangsúlyozza több helyen, hogy a körülmetélkedés nem szükséges, viszont lesznek emberek, akik sürgetik, így nem sok értelme van ezt "találgatni", mivel egyértelművé tette.

"Ilyesmi viszont van a Bibliaban, a teremtes leirasanal: Isten megteremtette az embert, a maga hasonmasara! Vagyis, ha hasonmasara, akkor tökeletesre. Mert ugye Isten tökeletes. Ha tökeletes, minek metelni?"

Isten nem a "hasonmására" hanem "hasonlatosságára teremtette az embert. Nem a "humanoid alkat" (1 fej, 2 kar, 2 láb, 0 potroh) a lényeg, hanem hogy az ember is 3 személyből álló "együttesként" alkot egy entitást Istenhez hasonlóan: Az ember szellem, akinek van lelke és testben él.

"És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az õ orrába életnek lehelletét (szellemét) így lõn az ember élõ lélekké"

Az ember pedig már akkor sem volt tökéletes, a későbbiekben szüksége volt nőre is, hogy legyen "segítő társa, hozzá hasonló/illő, hogy kiegészítse. Ezen kívül bűnbe is esett, mert szomjazta a "gonosz tudását" holott a jót már ismerte. Ha már akkor nem volt tökéletes (és nem is lehet az senki Isten nélkül) akkor a mostani utódai, mi, akik egy elátkozott bolygón élünk halandóságban 70-80 évig, ráadásul nélkülözzük Isten jelenlétét, mert ha csak errefelé közeledne, a jelenléte eltakarítaná az egész bolygót a "bűnszennyezés" miatt (Ezért nem jön Jézus, csak a felhőkig, ezért nem jön Isten személyesen, csak a végítéletkor és ezért nem léphetett senki a törvényadás hegyére sem stb.)

Valamint Isten azt mondja: "Legyetek tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok tökéletes" vagyis "legyetek" nem pedig "vagytok" - "A békesség Istene SZENTELJEN MEG benneteket, hogy tökéletesek legyetek"

A kérdezőnek pedig: Jézus nem mondott ilyet és tudtommal nem is kérdeztek tőle ilyet, legalábbis nincs feljegyezve.

Nem tudom, miért kérdezed, de ha egészségügyi szempontból, akkor se nem tilos, se nem kötelező a körülmetélkedés. "Vallási" vagy üdvösségi szempontból NEM követelmény, sőt, ha vallási alapon erőltetik, akkor egyenesen KÁROS!(kivéve a zsidó vallást, de az teljesen más tészta és itt hosszú lenne kifejteni miért)

2012. jún. 28. 03:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Jézust is körülmetélték... olvasd el a bibliát.
2012. júl. 20. 13:46
 5/5 Hazardteam ***** válasza:
Elolvastam és nem csak hogy körülmetélték, de a mózesi törvények MINDEN parancsolatát betartva élt egész a kereszthalál utolsó pillanatáig, hogy beteljesítse azt, azért, mert mi képtelenek lennénk rá. Így lett "váltságdíj" ezzel az áldozatával, a tökéletes tisztaságban és Istennek való engedelmességben leélt életével és vérével fizette ki az összes valaha élt és élő ember bűnének büntetését. Mikor jánoshoz ment a jordánhoz megkeresztelkedni, János azt mondta neki, "nekem kellene általad megkeresztelkednem, nem pedig neked általam" Jézus pedig úgy válaszolt, hogy szükséges betöltenie minden parancsolatot "így illik nékünk minden igazságot betöltenünk". Egyébként nem kötelező és nem is "tiltott" a körülmetélkedés. Egy időben én is meg akartam csináltatni egészségügyi okokból, mert sokkal egészségesebb. De nem vallási okokból.
2012. júl. 20. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!