Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a körülmetélés?

Mi az a körülmetélés?

Figyelt kérdés
Annyit tudok róla, hogy a zsidó férfiakon végzik a nemi szervüknél és, hogy isten mondta Ábrahámnak, hogy az utódai csinálják ezt meg. Tehát ezt hogy végzik?

2013. febr. 11. 18:58
1 2 3 4
 11/31 Pietrosol ***** válasza:
48%

"ezt döntsék el a tudósok, akik még értenek is hozzá, és nem pedig te."

Te nyugodtan támaszkodhatsz az általad méltatott "tudósok" döntéseire, én meg támaszkodok Istenre és tudom, hogy nem alkotott olyant, ami felesleges. Azért születnek így az emberek, mert így teljesek és ez az egészséges. Megfelelő tisztálkodási szokásokkal és a promiszkuitás mellőzésével ez az egészséges állapot tökéletesen fenntartható, mint ahogy tiszta lelkű és testű emberek ezt fenn is tartják.

Te, nyugodtan fantáziálhatsz arról, hogy egy művi beavatkozástól közelebb kerülsz Istenhez, én meg tudom, hogy semmiféle külsődleges dolog nem visz közelebb hozzá, ha belül nem metélkezel körül.

Jelzem a fejtetű az emberi haj lakhelye, míg a lábgomba a lábujjak és a lábköröm lakhelye, valamint a herpeszvírus, főként az ajkak környékén bukkan elő,stb...!

Tehát a logikád alapján indokolt a teljes kopaszság, a lábujjak és az ajkak eltávolítása.

Ha mindezt szeretnéd elkerülni, akkor érdemes napi szinten tisztálkodni.Ha esetleg még megvan a fitymád és szeretnéd megtartani, akkor tisztálkodj rendszeresen és mellőzd az össze-vissza bütykölést! Ha ez nem megy, akkor a hiba a te készülékedben van és semmiféle vallásos és tudományos műideológia nem fog tudni megtisztítani.

2013. febr. 12. 09:01
 12/31 Pietrosol ***** válasza:
Bocs, kapkodtam.Ez a mondat így helyes:-Jelzem a fejtetűnek az emberi haj a lakhelye, míg a lábgombának a lábujjak és a lábköröm a lakhelye, valamint a herpeszvírus, főként az ajkak környékén bukkan elő,stb...!
2013. febr. 12. 10:08
 13/31 anonim ***** válasza:
55%

tegnap 19:04

"Ha valaki felnőttként tér be, akkor is elvégzik, de azt már műtőben és legalább egy órás műtétet jelent. Helyi érzéstelenítésben végzik ilyenkor."

A helyi érzéstelenítés igaz, de nem a mûtét egy óra, hanem a szertartás ( imák, áldások ). És persze, aki végzi, ma már legtöbbször szakképzett sebész IS.

++++++++++

ma 09:01

"Te nyugodtan támaszkodhatsz az általad méltatott "tudósok" döntéseire, én meg támaszkodok Istenre"

Helyes. I-ten nem parancsolt olyant, ami felesleges, netán káros. Márpedog a körülmetélést a zsidóknak ( Ábrahámnak és utódinak ) megparancsolta, mint az Õ szövetségének jelét.

"Ez az én szövetségem veled és magzataiddal, akik utánad lesznek, melyet meg kell tartanotok: Körül kell metélni minden fiút köztetek. Metéljétek körül elõbõrötök húsát és ez legyen a szövetség jele köztem és köztetek. Nyolc napos korában metéljetek körül minden fiút, nemzedékeiteken keresztül ..." ( 1Mózes ( Genezis ) 17,10 -12 )

Ennyi.

Abban viszont egyetértek Veled, hogy "semmiféle külsődleges dolog nem visz közelebb Hozzá, ha belül nem metélkezel körül. " Ajánlom figyelmedbe!

Az Egyesült Államok egyes sok tagállamában rutin, ott a zsidó szülõk külön szólnak, h ne, mert rabbi és áldasmondás nélkül vallási szempontból nem érvényes.

Ez így volt már, amikor az AIDS még alig, v egyáltalán nem volt ismert.

Az afrikai statisztikák kapcsán sokan felvetik, h lehet, h a körülmetéltek között azért kevesebb a fertõzés, mert õk vallásosok, így kevésbé, esetleg egyáltalán nem váltogatják a partnereket.

2013. febr. 12. 22:26
 14/31 mustafa33 ***** válasza:
33%
Pietrosolnak adok igazat. Egyébként azért lett kitalálva, mert így érzéketlenebb és macerásabb az önkielégítés. Ez volt a fő szempont. Nem a higiéna amiről nem is hallottak, és nem is az AIDS ami csak négyezer ével később jelent meg. Vagy már akkor tudták hogy lesz ☻? Másik szempont a kitörülhetetlen megjelölés volt, a kiválasztott néphez tartozást jelölte. És a letagadhatatlanságát biztosította. Mondhatjuk úgy is, hogy a szövetséget Istennel. De Izrael istenével, a héber nép istenével. Olyat is olvastam, hogy az Egyiptomiak így jelölték meg tartósan a rabszolgáikat és azok gyerekeit is csecsemőkorban, hogy szökés esetén kétségtelen bizonyíték legyen. Ezért voltak a Mózessel menekülők is körülmetélve és ezért kellet a többi hébernek is megtenni, hogy ne leygen különbség a volt szabad szolgák és a volt rabszolgák között. Ha az egész nép meg volt jelölve, nem lehetett közülük kiválogatni egyeseket. Azután pedig elfogadható magyarázatott kellet kitalálni és azt Isteni parancsként adni be a népnek, mert máskép ki a fene csinálta volna meg. Jézus pedig eltörölte (a szíveteket metéljétek körül - persze jelképesen).
2013. febr. 13. 01:21
 15/31 mustafa33 ***** válasza:
40%
USA-ban a kórházi szüléseknél van ahol kérdezés nélkül megcsinálják a gyerekeken.(nem állítom, csak olvastam). Hogy még eddig senki nem akasztott nagy kártérítésű pert a nyakukba erőszakos megcsonkításért?
2013. febr. 13. 01:25
 16/31 A kérdező kommentje:
És a aki zsidó akar lenni, annak kötelező a körülmetélés?
2013. febr. 13. 20:10
 17/31 anonim ***** válasza:
47%

Igen, annak kötelező!

Egyébként számos egészségügyi előnye van, és nemcsak a férfiak számára, hanem a női oldalon is! Magyarországon még eléggé "tabutéma", de azért már itthon is terjed, és nem csak a zsidók (és a muzulmánok) körében.

2013. febr. 19. 10:21
 18/31 mustafa33 ***** válasza:
36%
Előző, ha a te kecskéd megdöglöt, dögöljön meg a másé is? ☻
2013. febr. 19. 18:21
 19/31 anonim ***** válasza:
50%

Az egyik legelismertebb izraeli mohel (az a szakember, aki ezt végzi) mesélte nekem, az eszközöket is mutatta. Szike, pajzs (bemetszett fémdarab, ezt húzzák a fitymára, hogy nehogy a pénisz megsérüljön), hozzáértés.

A vallásos körítés valóban egy órán át tart, ezt annyira nem részletezte, mert jómagam nem vagyok vallásos és túl bonyolult lett volna részleteiben elmagyarázni. :)

Egyébként annyira megbecsülik a jó moheleket, hogy akár külföldre is meghívják őket, fizetve minden költségüket, no meg a körülmetélést.

Egészségügyi megfontolás: pont a férjem mondta, hogy kár, hogy neki csecsemőként nem csinálták meg, mert hiába húzogatta vissza mosakodás alatt, 14-15 évesen fitymaszűkülete lett és akkor már elég kellemetlen volt a beavatkozás. De számos más kamasztársára is emlékszik, aki így járt.

Neki részlegesen felnyitották, nem metélték körül. Így is előfordult, hogy nyáron valamilyen kórokozó került alá és eléggé penetráns szaga volt - hiába tisztálkodott megfelelően.

Ő egyébként azt mondta, hogy ha gyerekünk lesz és fiú, akkor, ha már ismerünk profi szakembert - ha nem is a nyolcadik napon, de aránylag korán - akkor neki megcsináltatjuk.

2013. febr. 19. 19:29
 20/31 anonim válasza:
37%

Nekem csak és kizárólag hátrányt okozott egész életemben a körülmetéltség.

Kisgyerekkoromban csúfoltak, kinéztek miatta, aztán felnőttként meg látom, hogy milyen gondokat okoz - a száraz, kérges, foltos makk, ami elég gyakori (sokaknál egészen el is tud fehéredni), a feszülő bőr, a ronda vágás....

A kisgyerekkori csonkításoknál kicsi a vágás, kicsi a seb... de nagyobb korban az már későn vehető észre, ha ferde, cikkcakkos.... csúnya heges.

Rengeteg pénzt költöttem eddig is rá és nem sokat tudtam segíteni magamon. Ezzel mások is vannak itt egy páran, ahogy olvasom, nyilván az USA-ban is azért hátrál ki az állam emögül az őrület mögül, mert egyre több a probléma, hiszen ott rengeteg ember van megcsonkítva.

Most már a TB nem támogatja, az emberek egyre kevésbé akarják a gyerekeiken megcsináltatni, egyértelműek az adatok az USA-hoz hasonlóan Ausztráliában, Angliában és Új-Zélandon is.

Tisztességes szülők hagyják, hogy a gyerekeik majd SAJÁT MAGUK dönthessenek a saját testükről.

A nem tisztességeseknek meg remélem, hogy legalább annyi bajuk és fájdalmuk, problémájuk lesz, mint nekem, hogy fölfogják, a test NEM JÁTÉK.

2013. febr. 20. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!