Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha néha sátánista black...

Ha néha sátánista black metált és egyéb sátánista zenét hallgatok akkor pokolra kerülök?

Figyelt kérdés

Pedig nem érzem magam sátánistának, csak szeretem hallgatni. Átlagos életet élek! S csak a politikusokat, s pár népcsoportot gyűlölök, de azt sem aktívan.

A pokolra kerülök akkor vagy mi lesz?

2013. febr. 11. 10:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
12%

Vallásos keresztény?

Hát meghallgatnám Jézust mit mondana az ilyen emberekről akik Divatból meg hóbortból tesznek ilyeneket,

ennyire komolytalan lenne a keresztény élet?....

2013. febr. 11. 22:53
 22/35 anonim ***** válasza:
21%

Vizsgálódásom tárgya:

Mit jelent kereszténynek lenni?

Jézus ezt mondta a követőinek: „Ti a barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek” (János 15:14). Mivel Krisztus tanításai az életük minden területét érintették, a tanítványok kezdetben úgy utaltak a vallásukra, mint ’az Útra’ (Cselekedetek 9:2). Nem sokkal ezután „isteni gondviselés által keresztényeknek hívták” őket (Cselekedetek 11:26). Ez az új név azt jelentette, hogy hiszik, hogy Jézus Isten Fia, aki égi Atyjának az akaratát tolmácsolta az embereknek. Ez a hit olyan életútra ösztönözte őket, mely különbözött a körülöttük lévő világétól.

Krisztus tanításai arra indították a követőit, hogy a Biblia tanításaival összhangban kerüljék a ’paráznaságot, tisztátalanságot, gátlástalan viselkedést, bálványimádást, spiritizmus gyakorlását, ellenségeskedéseket, viszálykodást, féltékenységet, haragkitöréseket, perlekedéseket, italozós tivornyázásokat, dorbézolásokat és az efféléket’ (Galácia 5:19–21; Efézus 4:17–24).

El tudnál képzelni egy marxistát, aki a kapitalizmust támogatja, vagy egy demokratát, aki a diktatúra mellett áll, vagy egy környezetvédőt, aki egyetért az erdőirtással? Ugye, hogy nem? „ Az ilyen nem igazi marxista, nem igazi demokrata és nem igazi környezetvédő!” — gondolod magadban, és igazad van. De ha a manapság magukat keresztényeknek vallók között fellelhető nézetek sokféleségére gondolunk, olyan hitnézeteket találunk, amelyek szöges ellentétben állnak egymással, és gyakran ellentmondanak annak, amit a keresztényiség Alapítója, Jézus Krisztus tanított. Mit árul ez el az effajta keresztényiségről? (1Korinthus 1:10).

2013. febr. 11. 23:01
 23/35 anonim ***** válasza:
96%

Amúgy hiszel Istenben vagy csak úgy kérdezed hogy mások szerint pokolra kerülsz-e?

A cselekedeteid döntik el hová kerülsz, hogy milyen életet élsz. Pusztán emiatt kétlem hogy pokolra kerülsz...

Én is hallgattam ám olyan zenéket, hogy mások a világból futnának ki ha 1 percig is kéne hallaniuk. Hasonló jellegű mint a tiéd csak nem metál, hanem elvontabb... Van aki szerint most ettől pokolra kerülök?

Hát jó, én mindent megtettem eddig hogy ellenkezőjét bizonyítsam.

A gyűlöletet hagyd el, az agresszió minden emberben létezik akár tetszik ez egyeseknek akár nem. Mindenki máshogy éli ki, és amíg ennek nem más látja a kárát, addig problémát nem okoz. Van aki sportol, küzdősportra jár, van aki a zenében éli ki ezt, a művészetekben, van aki széttör 1-2 poharat, van aki a szexben éli ki van aki csak elengedi... Mivel jobb az aki másokon tölti ki? Akár szóban akár tettben? Azért jobb mert az hivatalosan nem "sátánista". Ugyanmár... Le az álszent képekkel, hagyjátok élni ezt az embert, majd fejlődik ha jó úton jár.

2013. febr. 11. 23:24
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nem a zene vált ki belőle agressziót, hanem azért hallgatja ezt hogy az agressziót levezesse. Akármilyen zenét hallgat az ember ha nincs meg benne az adott hangulat vagy érzelem amit az a zene tükröz akkor az taszítja. Én például nem bírnék most valamiféle disco zenét hallgatni, mert én sosem szerettem azt a hangulatot amit tükröz, sem azt az "elszállt" érzést.

"Az igaz keresztények nem élnek átlagos életet.

Mert Ők az Úr dolgaival vannak elfoglalva és nem érnek rá világi zenékkel, dolgokkal foglalkozni, és semmilyen módon nem is akarnak a részesei lenne az amúgy is Sátán által vezetett világnak.

Jézus királysága nem része a világnak, és a követői sem képezik a világ részét, mert akkor nem lenne különbség a keresztény és a nem keresztény között."

Hát akkor, menj barátom mond fel az internetszolgáltatást, ajándékozd el a számítógéped, az összes vagyonod, a lakásod, és mind a benne lévő tárgyakat, állj be szerzetesnek, ne foglalkozz ilyen világi dolgokkal mint az internet!

Hited szerint a képmutatás az egyik legnagyobb bűn, nem de bár...?

2013. febr. 11. 23:35
 25/35 Sághegyi Csaba ***** válasza:
47%
Bákszli, Araya nem keresztény. Az édesanyja az. Araya nem válaszolt egyértelműen a kérdésre, hogy magát sátánistának tartja-e. A dalszövegei ugyanis nagy százalékban sátánisták. Továbbá nem mondtam, hogy bajom van vele. Te képzelsz belém ítélkezést.
2013. febr. 12. 08:37
 26/35 anonim ***** válasza:
Kerry King meg azt nyilatkozta, hogy Araya vallási nézetei miatt kellett tanulmányoznia a bibliát. :)
2013. febr. 13. 21:36
 27/35 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Kerry és a másik gitáros meggyőződéses ateisták, ezt többször olvastam tőlük. Lombardo hitbeli nézeteiről nem tudok semmit, de őt a zene érdekli csak, ahogy mondta. Arayáról pedig csak azt tudom, amit fentebb írtam, szintén ő mondta.
2013. febr. 15. 15:42
 28/35 anonim ***** válasza:
Akkor jelenleg ott tartunk, hogy ugyanazt a dolgot két eltérő oldalról közelítettük, de ugyanoda értünk. :)
2013. febr. 15. 17:58
 29/35 anonim válasza:
79%

Nyugodj meg, zene hallgatás miatt nem fogsz pokolra kerülni. :)

A politikusok, és a cgányok gyűlöletével, meg nem vagy egyedül.

Legalább lesz társaságod.

A black metált én is szeretem, és a ... én is gyűlölöm.

Odaát találkozunk! :D

2013. febr. 16. 21:57
 30/35 anonim ***** válasza:
87%
A keresztények szerint mindenért a pokolra kerulsz hiaba vegy egy mindjuk budhista szerzetes aki tisztel minden életet 10ből 8-9 parancsolatot szigoruan betart és egy két lényegtelenebet nem akor az is a pokolra jut. DE ha egy sorozat gyilkos a halálsoron megkeresztelkedig és meggyonja a büneit a menybe kerül mindegy miket kővetet ell. Tehát ha elmész gyónni a menybe jutsz fügetlenü atol mit kővetél ell.
2013. márc. 1. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!