Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha néha sátánista black...

Ha néha sátánista black metált és egyéb sátánista zenét hallgatok akkor pokolra kerülök?

Figyelt kérdés

Pedig nem érzem magam sátánistának, csak szeretem hallgatni. Átlagos életet élek! S csak a politikusokat, s pár népcsoportot gyűlölök, de azt sem aktívan.

A pokolra kerülök akkor vagy mi lesz?

2013. febr. 11. 10:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
94%
Nekem az a véleményem, hogy nem fog attól megszállni a Sátán, ha ilyeneket hallgatsz. Ha sokszor vagy ideges, talán még jót is tesz (a zene dühöng helyetted...). Mondjuk a mocskolódó zenéket én emberileg elítélem, meg úgy általában mindenfajta mocskolódást; az érzelmeit mindenkinek jogában áll kifejezésre juttatni (gondolok itt pl a zenészekre is, akik a zenén keresztül teszik ezt), de az, hogy valakinek ilyen érzelemvilága legyen, mint amit a sátánista black metál képvisel... nekem ez taszító. Nyilván van, akinek meg bejön. Csak sátánista zenét hallgatsz, vagy azért mást is?
2013. febr. 11. 15:26
 12/35 Mulder614 ***** válasza:

Miért kerülnél pokolra? Egy szerető Isten nem fog téged örökké a tűzben égetni. A halállal vége, utána már semmi sem vár.

Zsolt 146:4: „Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe, azon a napon elvesznek gondolatai."

2013. febr. 11. 16:50
 13/35 anonim ***** válasza:
11%

(Efézus 6:12, 13) 12 mert nem vér és test ellen van viaskodásunk, hanem a kormányzatok ellen, a hatalmak ellen, e sötétség világuralkodói ellen, az égi helyeken levő gonosz szellemi erők ellen. 13 Ezért vegyétek föl az Istentől való teljes fegyverzetet, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és miután mindent alaposan elvégeztetek, szilárdan állhassatok.

A „gonosz szellemi erők” nem egyszerűen a gonoszságra utal, hanem hatalmas és gonosz szellemszemélyekre. Tehát az Ördög lázadó angyalok által gyakorolja a hatalmát, akik „elhagyták a maguk megfelelő [égi] lakóhelyét” (Júdás 6).

Ezenkívül a „kormányzatok”, a „hatalmak” és a ’világuralkodók’ kifejezés azt sugallja, hogy a szellembirodalomból jövő támadások jól szervezettek és átgondoltak.

. Mivel az egész világ Sátán rendelkezésére áll, kiaknázhatja annak kívánságait és vonzó dolgait, hogy csapdába ejtsen bennünket

De még kifinomultabb, ravasz, agyafúrt módszereket is használ. A hamis vallás által az emberiség nagy részét ügyesen sötétségben tartja azzal, hogy elhiteti ezekkel az emberekkel, hogy Istent szolgálják. Mivel nincs pontos ismeretük Istenről, és nem éreznek szeretetet az igazság iránt, vonzzák őket a misztikus és érzelmekre ható vallási szertartások, vagy lenyűgözik őket a hatalmas cselekedetek

"fülbe mászó zenék".

Persze van egy közmondás:

Madarat tolláról...

azzal, hogy szereted hallgatni Isten legfőbb ellenségéhez tartózó zenéket, szerinted mit árul el rólad?

Az Ördög furfangosan az egyén gyengeségeit igyekszik kihasználni.

Ez lehet egy ártalmatlannak tűnő Zene, vagy akár vallás is.

Gondolj Évára:

Mi rosszat látott Éva a gyümölcsben? Semmit.

Mert a gyümölcsöt nézte, és nem azt amit a tettei váltanak ki ha hozzányúl.

2013. febr. 11. 17:30
 14/35 A kérdező kommentje:

Eyébként többek között ezeket a zenekarokat szeretem hallgatni, mint sátánista black metalt:

[link]

[link]

[link]

[link]

És nemcsak sátánista zenét hallgatok, hanem mást is, ami nem sátánista!

Megnézem az unblack metalt is, végül is a zene számít, nem a szöveg, de remélem nem kerülök pokolra.

Nincs szándékomban másokat bántani amúgy, csak leköt ez a zene, nyers és vad ereje, remélem tényleg nem jutok pokolra, mert nem a sátánt szeretném ezzel szolgálni, csak szórakozni!

2013. febr. 11. 18:20
 15/35 anonim ***** válasza:

Ne aggódj ennyit! Nem kerülsz pokolra!

Azt mondod, a nyerseség és az erő tetszik ezekben a zenékben... ezek benne vannak sok más, NEM sátánista metálzenében is. Keress inkább ilyeneket, ha ennyire aggódsz.

Hány éves vagy? És fiú vagy lány?

2013. febr. 11. 18:42
 16/35 A kérdező kommentje:
17 vagyok és fiú. Tudom, hogy nemcsak a black metal tud vad, kemény és nyers lenni, nem is csak azt hallgatok, hallgatok más fajta metalt is, de a black kezdett a kedvencem lenni!
2013. febr. 11. 18:47
 17/35 Sághegyi Csaba ***** válasza:
88%
A korábbi unblack-es vagyok. Keresztény vagyok, ragaszkodom Jézushoz, mégis vannak gyenge pillanataim. Ha nagyon fáradt vagyok, az dühössé tesz. Néhány hete előástam a youtube-ról a Slayer-től a Reign In Blood-ot egy hosszabb, kőkemény időszak után és teljes hangerőn végighallgattam. Mert inkább ettől nyugszom le, mint valakinek beverjek egyet. Az embereket szeretem, nem bántanám őket. Ennyit arról, hogy mit tesz a zene az emberrel, ha nem is ért egyet a szövegével... Ám általában keresztény metált hallgatok, mert nekem ez a zene szórakozás, sőt, igehirdetés. De tény, hogy jobb a sötét oldalunkat bezárni akár zenébe, akár játékba, akár kulipintyóba, minthogy azokat bántsuk, akiket egyébként szeretünk... Engem egy csupaszív humoros embernek ismernek. Nem értik, hogy lehet ilyen ízlésem. Hát így.
2013. febr. 11. 19:35
 18/35 anonim ***** válasza:
11%

Egy valamit nem értek.

Kedves kérdező?

Ha biztos vagy a dolgodban, akkor miért kérdezed meg hogy mi lesz a következménye annak amit teszel.

Itt leírták azok akik szeretik Istent, hogy nem lehet két felé Sántikálni, de te kötöd az ebet a karóhoz.

Szerintem ugy sem teszed azt ami kell, mész a saját fejed után,

De te tudod.

2013. febr. 11. 21:33
 19/35 anonim ***** válasza:
18%

Az igaz keresztények nem élnek átlagos életet.

Mert Ők az Úr dolgaival vannak elfoglalva és nem érnek rá világi zenékkel, dolgokkal foglalkozni, és semmilyen módon nem is akarnak a részesei lenne az amúgy is Sátán által vezetett világnak.

Jézus királysága nem része a világnak, és a követői sem képezik a világ részét, mert akkor nem lenne különbség a keresztény és a nem keresztény között.

2013. febr. 11. 21:36
 20/35 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nagyobb bűn ismeretlenül ítélkezni erről a srácról, mint az, hogy a srác ezeket a zenekarokat szereti. Amúgy a Gorgoroth, Dimmu páros teljesen "divatsátánista", csak szimpla feltűnési viszketegslgük van. A másik kettő meg csak a klisét veszi fel, mert az "elvárt" a black metalban. Legalábbis szerintük. Nagyon kevés önjelölt sátánista gondolja komolyan, és aki komolyan gondolja, az is mentálisan beteg. Amúgy aki ilyen agresszív zenéket ír, játszik, hallgat, pont az a típusú ember, aki a legnyugodtabb, legszelídebb, mert a zenében, és nem az embereken vezeti le a feszülséget. Ez a szintű "gonoszság" mindenkiben benne van. A kérdés az, hogy mennyire tudjuk korlátozni. Amúgy meg kedves white metalos barátom! Nem értem, hogy mi a bajod a Slayer-rel, mivel Tom Araya vallásos keresztény! :D
2013. febr. 11. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!