A Biblia mit ír az özvegyekről (férfiakról és nőkről is)?
Igen.
annak akinek meghalt a házastársa, az szabadon férjhez mehet, vagy megnősülhet, de csak az Úrban.
(1Korintusz 7:39) 39 A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.
(1Timóteusz 5:3, 4) 3 Tiszteld az özvegyeket, akik valóban özvegyek. 4 Ha pedig valamely özvegynek vannak gyermekei vagy unokái, ezek először is azt tanulják meg, hogy a saját háznépükben éljenek Isten iránti odaadás szerint, és hogy mindig adják meg szüleiknek és nagyszüleiknek az őket megillető viszonzást, mert ez elfogadható az Isten szemében.
Nem bibliai tanítás az, hogy a papság nem nősülhet.
ezt az egyház vagyon megtartása miatt hozták, épp ezért sokkal több bűnt követtek és követnek el.
(1Timóteusz 3:1-7) 3 Ez a megállapítás megbízható.
Ha valaki Püspöki tisztségre törekszik, jó munkára vágyik. 2 A Püspök azért legyen feddhetetlen, egyfeleségű férj, aki mértékletes a szokásaiban, józan elméjű, rendszerető, vendégszerető, tanításra képesített, 3 nem részeges veszekedő, nem verekedő, hanem ésszerű, nem kötekedő, nem pénzszerető; 4 olyasvalaki, aki jól igazgatja a saját háznépét, és akinek gyermekei alárendeltségben vannak, teljes komolysággal 5 (valóban, ha valaki nem tudja, hogyan igazgassa a saját háznépét, akkor hogyan fogja gondját viselni az Isten gyülekezetének?); 6 nem újonnan megtért, nehogy felfuvalkodjon a büszkeségtől, és az Ördögre kimondott ítélet alá kerüljön. 7 Ezenfelül jó bizonysága is legyen a kívülállóktól, nehogy gyalázatba és az Ördög csapdájába essen.
Sziasztok
1
A válasz első részével egyet értek de a másodikat nem értem:(
Ez mit jelent?
"kivétel a papok, ők nem vehettek el özvegyasszonyt"
- nem özvegyet elvehetnek?
- mért pont az özvegyet nem?
Köszi
4-es!
Egyrészt a papságról így ír a törvény:
""Szólj a papoknak, Áron fiainak, és mondd meg nékik: Senki közülök meg ne fertőztesse magát halottal az ő népe között /.../ Mint fő-ember ne fertőztesse meg magát az ő népe között, hogy szentségtelenné ne legyen. Ne nyírjanak kopaszságot a fejükön, szakálluk szélét le ne messék, és a testükbe vágásokat ne vágjanak. Szentek legyenek Istenöknek, és az ő Istenöknek nevét meg ne szentségtelenítsék, mert az Úrnak tűzáldozatait, Istenöknek kenyerét ők áldozzák; azért szentek legyenek. Parázna és megszeplősített asszonyt el ne vegyenek, se olyan asszonyt, a ki elűzetett az ő férjétől, el ne vegyenek; mert a pap az ő Istenének van szentelve.""
másrészt a FŐpapról így:
""A ki pedig főpap az ő attyafiai között, a kinek fejére töltötték a kenetnek olaját, és a kit felavattak az ő szolgálatára, hogy a szent ruhákba felöltözzék: fejét meg ne meztelenítse, se ruháit meg ne szaggassa, És semmiféle holttesthez be ne menjen: atyjával és anyjával se fertőztesse meg magát. És a szenthelyből ki ne menjen, hogy az ő Istenének szenthelyét meg ne szentségtelenítse, mert korona, az ő Istenének kenet-olaja van ő rajta. Én vagyok az Úr. Hajadont vegyen feleségül. Özvegyet, elűzöttet, megszeplősítettet, paráznát: ilyeneket el ne vegyen, hanem hajadont vegyen feleségül az ő népe közül, Hogy meg ne fertőztesse az ő magzatát az ő népe között; mert én, az Úr vagyok az ő megszentelője.""
Tehát az özvegy csak a főpapnak nem engedett, hogy elvegye, mert ő a mi nagy Főpapunkat, az Isten Felkentjét, Jézust szimbolizálja, akinek csak egyetlen menyasszonya van, egyetlen egyháza, akik más férfival=vallási rendszerrel, hittel nem fertőztette meg magát (ellentétben a nagy paráznával, aki a föld királyaival mulat, lsd. Jelenések).
ok.
Amit írsz az az Ó szövetség.
Feltételezem, hogy a kérdezőt a mai helyzet érdekli / személyesen érintett is lehet/ nem az akkori.
Tudtommal ma nincsen semmilyen korlátozás, hiszen a halál elválassza a házastársakat.
Egy tanács maradt: csak az úrban házasodjanak.
Nem mondtam ellent annak az igazságnak, hogy egy hívő özvegyként újraházasodhat, illetve özveggyé lett hívőt is elvehet egy másik szent.
Te arra kérdeztél rá, miért írta az első válaszoló, hogy a papságnál más a helyzet. Én csak ezt tisztáztam. Mivel ma nincs sem templom, sem ismert leszármazottjai a levitáknak és Áronnak, ezért nincs kire vonatkozzon pillanatnyilag ez a törvény. De ennek nincs köze a szövetségekhez, egyszerűen olyan korszak van most, amikor nem értelmezhető senkire ez az előírás. A Milleneum idején, az új templom szolgálatával kapcsolatban majd érvénybe lép újra ez a törvény is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!