Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia mit ír az özvegyekről...

A Biblia mit ír az özvegyekről (férfiakról és nőkről is)?

Figyelt kérdés
Köthetnek új házasságot, stb.?

2013. febr. 6. 23:48
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

Természetesen újra házasodhatnak (kivétel a papok, ők nem vehettek el özvegyasszonyt).

2013. febr. 7. 00:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen.

annak akinek meghalt a házastársa, az szabadon férjhez mehet, vagy megnősülhet, de csak az Úrban.

(1Korintusz 7:39) 39 A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.

(1Timóteusz 5:3, 4) 3 Tiszteld az özvegyeket, akik valóban özvegyek. 4 Ha pedig valamely özvegynek vannak gyermekei vagy unokái, ezek először is azt tanulják meg, hogy a saját háznépükben éljenek Isten iránti odaadás szerint, és hogy mindig adják meg szüleiknek és nagyszüleiknek az őket megillető viszonzást, mert ez elfogadható az Isten szemében.

2013. febr. 7. 00:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem bibliai tanítás az, hogy a papság nem nősülhet.

ezt az egyház vagyon megtartása miatt hozták, épp ezért sokkal több bűnt követtek és követnek el.

(1Timóteusz 3:1-7) 3 Ez a megállapítás megbízható.

Ha valaki Püspöki tisztségre törekszik, jó munkára vágyik. 2 A Püspök azért legyen feddhetetlen, egyfeleségű férj, aki mértékletes a szokásaiban, józan elméjű, rendszerető, vendégszerető, tanításra képesített, 3 nem részeges veszekedő, nem verekedő, hanem ésszerű, nem kötekedő, nem pénzszerető; 4 olyasvalaki, aki jól igazgatja a saját háznépét, és akinek gyermekei alárendeltségben vannak, teljes komolysággal 5 (valóban, ha valaki nem tudja, hogyan igazgassa a saját háznépét, akkor hogyan fogja gondját viselni az Isten gyülekezetének?); 6 nem újonnan megtért, nehogy felfuvalkodjon a büszkeségtől, és az Ördögre kimondott ítélet alá kerüljön. 7 Ezenfelül jó bizonysága is legyen a kívülállóktól, nehogy gyalázatba és az Ördög csapdájába essen.

2013. febr. 7. 00:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok

1

A válasz első részével egyet értek de a másodikat nem értem:(

Ez mit jelent?

"kivétel a papok, ők nem vehettek el özvegyasszonyt"

- nem özvegyet elvehetnek?

- mért pont az özvegyet nem?

Köszi

2013. febr. 7. 09:44
 5/7 munyamunya ***** válasza:

4-es!

Egyrészt a papságról így ír a törvény:

""Szólj a papoknak, Áron fiainak, és mondd meg nékik: Senki közülök meg ne fertőztesse magát halottal az ő népe között /.../ Mint fő-ember ne fertőztesse meg magát az ő népe között, hogy szentségtelenné ne legyen. Ne nyírjanak kopaszságot a fejükön, szakálluk szélét le ne messék, és a testükbe vágásokat ne vágjanak. Szentek legyenek Istenöknek, és az ő Istenöknek nevét meg ne szentségtelenítsék, mert az Úrnak tűzáldozatait, Istenöknek kenyerét ők áldozzák; azért szentek legyenek. Parázna és megszeplősített asszonyt el ne vegyenek, se olyan asszonyt, a ki elűzetett az ő férjétől, el ne vegyenek; mert a pap az ő Istenének van szentelve.""

másrészt a FŐpapról így:

""A ki pedig főpap az ő attyafiai között, a kinek fejére töltötték a kenetnek olaját, és a kit felavattak az ő szolgálatára, hogy a szent ruhákba felöltözzék: fejét meg ne meztelenítse, se ruháit meg ne szaggassa, És semmiféle holttesthez be ne menjen: atyjával és anyjával se fertőztesse meg magát. És a szenthelyből ki ne menjen, hogy az ő Istenének szenthelyét meg ne szentségtelenítse, mert korona, az ő Istenének kenet-olaja van ő rajta. Én vagyok az Úr. Hajadont vegyen feleségül. Özvegyet, elűzöttet, megszeplősítettet, paráznát: ilyeneket el ne vegyen, hanem hajadont vegyen feleségül az ő népe közül, Hogy meg ne fertőztesse az ő magzatát az ő népe között; mert én, az Úr vagyok az ő megszentelője.""

Tehát az özvegy csak a főpapnak nem engedett, hogy elvegye, mert ő a mi nagy Főpapunkat, az Isten Felkentjét, Jézust szimbolizálja, akinek csak egyetlen menyasszonya van, egyetlen egyháza, akik más férfival=vallási rendszerrel, hittel nem fertőztette meg magát (ellentétben a nagy paráznával, aki a föld királyaival mulat, lsd. Jelenések).

2013. febr. 7. 09:55
 6/7 anonim ***** válasza:

ok.

Amit írsz az az Ó szövetség.

Feltételezem, hogy a kérdezőt a mai helyzet érdekli / személyesen érintett is lehet/ nem az akkori.

Tudtommal ma nincsen semmilyen korlátozás, hiszen a halál elválassza a házastársakat.

Egy tanács maradt: csak az úrban házasodjanak.

2013. febr. 7. 10:55
 7/7 munyamunya ***** válasza:

Nem mondtam ellent annak az igazságnak, hogy egy hívő özvegyként újraházasodhat, illetve özveggyé lett hívőt is elvehet egy másik szent.

Te arra kérdeztél rá, miért írta az első válaszoló, hogy a papságnál más a helyzet. Én csak ezt tisztáztam. Mivel ma nincs sem templom, sem ismert leszármazottjai a levitáknak és Áronnak, ezért nincs kire vonatkozzon pillanatnyilag ez a törvény. De ennek nincs köze a szövetségekhez, egyszerűen olyan korszak van most, amikor nem értelmezhető senkire ez az előírás. A Milleneum idején, az új templom szolgálatával kapcsolatban majd érvénybe lép újra ez a törvény is.

2013. febr. 7. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!