A zsidók miért nem fogadják el a teljes Bibliát?
Istenem... bocs, de a kérdésed mérhetetlen tájékozatlanságra utal.
Mondjuk ha megnézed a linken az "eredeti nyelv" oszolopot, és összehasonlítod ez alapján kérdéses részeket, akkor jó eséllyel már kezdhet derengeni valami, de lehet, hogy túl optimista vagyok.
A zsidók Jézust nem ismerik el Isten fiának. Miért érdekelné őket a történetek a hamis messiásról és csodatetteiről, ami az Újszövetség a keresztény bibliában?
Egyébként meg ha nem esett volna le :
Jézus zsidó volt...
"Szóval a zsidók csak azokat fogadják el ami héberül van és ami csak zsidókról szól?"
- Nagyjából, és ez teljesen logikus is. Az Újszövetséget vetik el, amely Jézus halála után keletkezett, és jórészt róla szól. Viszont a zsidók nem fogadják el Jézust messiásnak.
Nem utólag dobták ki a meglévő Bibliából az Újszövetséget a zisódk, hanem a keresztények tették hozzá a többit. (nagyon leegyszerűsítve)
"Van olyan héber irat is ami nem szerepel a zsidó Bibliában."
- Jó pár ilyen van, bár nem értem, mire gondolsz. Az magában nem elég, hogy héberül írták; az isteni ihletettség sokkal fontosabb.
"Az Újszövetséggel mi a probléma a zsidók szerint és azok szerint akik nem hisznek abban, hogy az is Istentől való?"
- Én nem vagyok zsidó, de így sem hiszem el. Egyszerűen egy agyrém számomra a megváltó halál gondolata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!