Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók miért nem fogadják...

A zsidók miért nem fogadják el a teljes Bibliát?

Figyelt kérdés
Olyan mintha a nekik tetsző részeket kiválogatták volna és abból alkották volna meg a zsidó Bibliát. Itt jól látni mik a különbségek: [link] A nekik nem tetsző részeket pedig úgy gondolták, hogy nem teszik bele a Bibliájukba vagy ez most hogy is van?

2013. febr. 6. 23:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Istenem... bocs, de a kérdésed mérhetetlen tájékozatlanságra utal.

Mondjuk ha megnézed a linken az "eredeti nyelv" oszolopot, és összehasonlítod ez alapján kérdéses részeket, akkor jó eséllyel már kezdhet derengeni valami, de lehet, hogy túl optimista vagyok.

2013. febr. 6. 23:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A zsidók Jézust nem ismerik el Isten fiának. Miért érdekelné őket a történetek a hamis messiásról és csodatetteiről, ami az Újszövetség a keresztény bibliában?

Egyébként meg ha nem esett volna le :

Jézus zsidó volt...

2013. febr. 6. 23:30
 3/16 anonim ***** válasza:
Mellesleg ez a wikipédiás oldal téved kicsit, mert a legalul felsorolt levelek között van olyan, amiket nem görögül, vagy nem görög anyanyelvű más nyelvből átvett kifejezésekkel segített ki.
2013. febr. 6. 23:43
 4/16 A kérdező kommentje:
Szóval a zsidók csak azokat fogadják el ami héberül van és ami csak zsidókról szól? Azt nem értem, hogy az egyik válaszoló miért írta, hogy Jézus zsidó volt. Tudom. És? Mire akartál célozni ezzel? Miért nem fogadják el Jézust ha Ő is zsidó volt? Jézus nem is szerepel a héber iratokban?
2013. febr. 6. 23:50
 5/16 A kérdező kommentje:
Van olyan héber irat is ami nem szerepel a zsidó Bibliában.
2013. febr. 6. 23:52
 6/16 anonim ***** válasza:

"Szóval a zsidók csak azokat fogadják el ami héberül van és ami csak zsidókról szól?"

- Nagyjából, és ez teljesen logikus is. Az Újszövetséget vetik el, amely Jézus halála után keletkezett, és jórészt róla szól. Viszont a zsidók nem fogadják el Jézust messiásnak.

Nem utólag dobták ki a meglévő Bibliából az Újszövetséget a zisódk, hanem a keresztények tették hozzá a többit. (nagyon leegyszerűsítve)

2013. febr. 6. 23:55
 7/16 anonim ***** válasza:
Ja, és persze nem csak az Újszövetséget nem fogadják el, hanem az Ószövetségből olyan könyveket, amelyeket egyébként a protestánsok nagy része sem fogad el.
2013. febr. 6. 23:56
 8/16 anonim ***** válasza:

"Van olyan héber irat is ami nem szerepel a zsidó Bibliában."

- Jó pár ilyen van, bár nem értem, mire gondolsz. Az magában nem elég, hogy héberül írták; az isteni ihletettség sokkal fontosabb.

2013. febr. 6. 23:57
 9/16 A kérdező kommentje:
Az Újszövetséggel mi a probléma a zsidók szerint és azok szerint akik nem hisznek abban, hogy az is Istentől való?
2013. febr. 7. 00:03
 10/16 anonim ***** válasza:

"Az Újszövetséggel mi a probléma a zsidók szerint és azok szerint akik nem hisznek abban, hogy az is Istentől való?"

- Én nem vagyok zsidó, de így sem hiszem el. Egyszerűen egy agyrém számomra a megváltó halál gondolata.

2013. febr. 7. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!