Most olvastam el a Bibliából Mózes 2. könyvének 13. részét. Az első áldozat itt azt jelenti, hogy a hébereknek meg kell ölniük az első szülött fiaikat? Így áldoznak az Úrnak?
Igen. És még meg is eszik őket.
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni. :)
Dehogy ölik. Papi szolgálat lesz a hivatásuk.
"válaszom válasza"
"... Dehogy ölik. Papi szolgálat lesz a hivatásuk."
> Most a papokat vagy a barmokat akartad mesértei?
2 Móz. 13,2 Nékem szentelj minden elsőszülöttet, valami megnyitja az ő anyjának méhét az Izráel fiai között, akár ember, akár barom, enyim legyen az.
Egy másik példa:
4 Móz. 3,13 Mert enyém minden elsőszülött; a mikor megöltem minden elsőszülöttet Égyiptom földén, magamnak szenteltem minden elsőszülöttet Izráelben; akár ember, akár barom, enyéim legyenek: én vagyok az Úr.
Nem, ráadásul a léviták "kiváltották" az elsőszülötteket: 41
És válaszd a lévitákat nékem (én vagyok az Úr) az Izráel fiai közül való minden elsőszülött helyett; és a léviták barmait, Izráel fiai barmainak minden első fajzása helyett. (3 Mózes 3:41)
Én erre válaszoltam: Az
első áldozat itt azt jelenti,
hogy a hébereknek meg kell
ölniük az első szülött fiaikat?
Itt nincs szó a barmokról. Igen, a kérdéses igében ott van, de ha ti ketten úgy gondoljátok, hogy a válaszommal arra céloztam, hogy az állatokat is papi szolgálatba küldik, akkor vagy nagyon hülyék vagytok vagy direkt kötözködtök.
Melyik?
Mellesleg az ige alatt van további rész is jelölve, ha tényleg olvasod, akkor azokkal is vesd össze.
Én nem kötekedek.
Nékem szentelj minden elsőszülöttet, valami megnyitja az ő anyjának méhét az Izráel fiai között, akár ember, akár barom, enyim legyen az. (2 Mózes 13,2)
Ez szerintem egyértelmű, hogy csak úgy mint a barmot úgy az embert is fel kell áldozni. Ha nem így lenne, akkor azt írná, hogy a barmot áldozzátok fel, az embert tegyétek meg pappá, de szó nincs papokról.
A "szentelj" szónak sem magyarban, sem az eredeti héber szövegben köze nincsen a feláldozáshoz. Nem értem, miért ragaszkodsz hozzá, hogy ezt jelentené...
Más helyen a Biblia írja, hogy Isten utálja az emberáldozatot, és a gyermekáldozatot különösképpen.
Sokféleképpen lehet valamit az Úrnak áldozni. Lehet égő áldozatként is, lehet úgy is, hogy lemondasz róla, lehet úgy is, hogy papnak adod és még rengeteg más módon.
Az elsőszülött állatokat égőáldozatként mutatták be.
Az elsőszülött fiakat pedig általában papnak, de megölni őket súlyos bűn volt, amit Isten gyűlölt, és ezt számtalanszor meg is mondta.
Kedves kérdező!
Ha idáig eljutottál, akkor már tudnod kellett volna, hogy NEM FOGAD EL EMBERÁLDOZATOT, mert az bűn.
Így a kérdésed merő provokáció. Sosem voltam jó keresztény, én nem tudtam az ilyet soha jól fogadni és türelmesen magyarázni, mint itt a többi testvér. Szégyellem is nagyon.
Emiatt, mert csúnya, rossz néni vagyok, neked jó nagy elfenekelést kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!