Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A homoszexuálisok hogyan...

A homoszexuálisok hogyan vetkőzzék le istenhitüket, hogy ezzel ne tudják provokálni az Istenben hívőket?

Figyelt kérdés
Most elég sok kérdés volt erről és arra gondoltam, akkor biztosan van arra is mód, hogy valaki kitérjen a hitéből. Hisz láthatóan a keresztényeket irritálja látatlanul is ez.
2013. jan. 23. 18:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
bajod?
2013. jan. 23. 18:35
 2/24 anonim ***** válasza:
mivan???
2013. jan. 23. 18:45
 3/24 A kérdező kommentje:
2013. jan. 23. 18:47
 4/24 anonim ***** válasza:
74%

Ne "az istenhitüket hitüket vetkőzzék le"; mégcsak az sem kell, hogy ne mondják, a Biblia szerint PRÓBÁLNAK élni. De azt ne mondják, hogy a kereszténység Istene szerint ez helyes, mert a kereszténység Istene a Biblián keresztül (is) "kommunikál" velünk, és oda meg világosan le van írva, hogy bűnt követnek el, akik engednek ezen hajlamaiknak. (Maga a hajlam nem bűn; én pl. hajlamos vagyok gyáva lenni, ha valakinek gyorsan kellene segítenem, de ez megpróbálom legyőzni; nem állítom a gyávaságomról, hogy helyes. Vagy hajlamos vagyok hazudni, de próbálok nem így tenni. Hajlamos vagyok néha túlzásba vinni a csipkelődést, de próbálok nem így tenni.)

Szóval, én is szoktam hazudni néha, vagy más hülyeséget csinálni - bár nem akarok, nyilván... De nem mondom, hogy ez így helyes, és hogy ezt fogadják el. Ha meg helyesnek gondolja, és nem akar rajta változtatni, akkor nyilván nem keresztény; akkor ne is mondja magát annak.

Persze, nekem is úgymond, "kötelességem" megbocsátani mindenkinek. És a melegeket nem "üldözöm", természetesen, ugyanúgy állok hozzájuk, mint más emberekhez, de a Biblia szerint nem helyes, amit tesznek.

De ha valaki mást lát leírva, hát javítson ki.

2013. jan. 23. 18:48
 5/24 anonim ***** válasza:
50%

A világnézet az először is nem szexuális beállítódottság kérdése.

Másrészt meg méltóztassanak talán az "isten" "hívők" levetkezni a homofóbiájukat.

Mert ha isten megteremtette a melegeket, és neki ez jó volt, akkor legyen jó már hívőknek is!

És ne akarják az istent állandóan ókori zavaros és ellentmondásos legendák önkényes értelmezésével, és minden biológiai és pszichiátriai tény, valamint az emberség és a józan ész mellőzésével felülbírálni!

És ezt a filmet is megnézhetik:

http://www.youtube.com/watch?v=i1UKVkXLfzc

(Imák Bobby-ért)

Fel kéne már nőnünk az őskorból.

2013. jan. 23. 18:48
 6/24 anonim ***** válasza:
70%

Nem az istenhitet kell levetkőzniük, hanem a kereszténységet nem érdemes követniük, és a keresztény istenben nem muszáj hinniük.

Tényleg nagyon téma mostanában, és egyes keresztények fel sem tudják fogni, hogy mennyire képtelenség a nemi vonzódást megváltoztatni, bele sem gondolnak, hogy milyen lenne, ha azt kérnék tőlük, hogy mostantól legyenek homoszexuálisok.

Ha a keresztények ennyire komolyan veszik a homoszexualitás tiltását, és nem képesek figyelmen kívül hagyni számos más dolog mellett, akkor jön az a nézet, hogy az Istenük úgy teremtette az embert, hogy egyesek homoszexuálisnak szülessenek, de ne tudják ezt megváltoztatni, és ez legyen bűn.

Most komolyan, igazságos egy ilyen Isten, ami ezeknek a keresztényeknek a szemében van? Ha van bibliai Isten, szerintem nem így gondolja, mint ahogy az akkori apostolok a leveleikben vélekedtek erről, viszont ha a vallásosak így gondolják, és ha tényleg így van, akkor minden meleg gondolkozzon el azon, hogy akar-e egy ilyen istent szeretni, vagy akar-e ilyen emberek közé tartozni, akik azért ítélik el, mert másként született.

A homoszexualitás olyan genetikai rendellenesség, mint a sarlósejtes anémia, érdekes módon egyik betegség sem tűnik el, hanem a génekben továbböröklődik (a sarlósejtes anémia inkább a trópusokon, mert ott némi védettséget jelent a malária ellen).

Higgyen minden meleg abban az Istenben, akit igazságosnak vél. Ha meleg lennék, akkor így tennék.

2013. jan. 23. 18:56
 7/24 anonim ***** válasza:
70%

Nos, én olykor olvasok tudományos folyóiratokat, és tanulmányaimat sem bölcsészkaron folytatom... De még arról, hogy valaki bebizonyította volna, hogy ez genetikai rendellenesség, nem hallottam. Ezen a téren - jelenlegi tudásom és tájékozottságom szerint - csak találgatások vannak egyelőre, arra is van lehetőség, hogy pszichológiai tényezők is közrejátszanak a dologban.

(Ha meg ez utóbbira azt állítod; de hiszen lehetetlen megváltoznom, ezért biztosan nem "pszichológiai" oka van, akkor még nem találkoztál valóban depressziós emberrel, aki szintén kilátástalannak látja a helyzetét. Az azonban igaz, a depresszióra is lehet, úgymond, hajlamos valaki.)

Ugyancsak azt mondom; ha nincs igazam, javíts ki.

2013. jan. 23. 19:03
 8/24 anonim ***** válasza:
66%

Jókat írsz, pszichológiai oldala is van a dolognak, mivel egyeseknél ez csak akkor jön ki, ha sokat vannak az azonos nem társaságában (katonaság, börtön). Ha ez csak így működne, akkor azt mondom, hogy van igaz keresztény isten, de direkt egy kis kutatást végeztem itt a gyakorin, hogy a melegek vonzódása mikor változott meg. Egytől egyig azt állították, hogy így születtek, de semmi nem történt az életükben, ami ezt kiváltotta volna (ezzel bukóban van a róluk kialakult evolúciós elméletem). Ebből lehet következtetni, hogy genetikai az ok ezekben az esetekben, és ezt több helyen is hangoztatják kutatók.

Még nem teljes ennek a betegségnek a feltérképezése, de az tiszta ügy, hogy emberek így születnek.

2013. jan. 23. 19:18
 9/24 anonim ***** válasza:

Az áltudományos bablákat mellőzhetnétek!

Akár csak az evolúciónál: maximum halvány lila gőzöm van róla, de azért nyomom a sódert, mert blikk azt írta, vagy éppen pap azzal passzív gyűlölködött..

Homoszexuálisnak lenni teljesen normális dolog!

Hogy miért, azt már itt leírtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..

Ezenkívül mindenkinek ajánlom Fischer Eszter: Meleg a Gyermekem?! című könyvét.

Könyves boltokban is kapható.

A papok meg inkább foglalkozzanak a soraik között megbúvó pedofilokkal, akiknek az ügyeit rendszeresen és szándékosan a szőnyeg alá söprik!!!

2013. jan. 23. 19:20
 10/24 anonim ***** válasza:

én vagyok a 21. és 22.

Így talán jobb a link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..

2013. jan. 23. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!