Miért van az, hogy a homoszexuálisok keresztények akarnak lenni?
Több kérdés / támadás /is megjelent homoszexuálisok részéről ezen az oldalon azzal a céllal, hogy ők jó keresztények és Isten elfogadja őket.
Azt, hogy a biblia teljesen mást mond ezzel kapcsolatban, egy átlag ember tudja.
Azt nem érem, hogy miért akarják elfogadtatni ezt a viselkedésformát a keresztényekkel?
"Azt, hogy a biblia teljesen mást mond ezzel kapcsolatban, egy átlag ember tudja. "
pontosan, egy átlagember gondoja csak ezt.. viszont exegetiaki és hermeneutikai tanulmányok szerint a Bibilia ilyet egyáltalán nem mond:
Szerintem tanulmányok nélkül is teljesen egyértelmű, hogy mit mond.
Persze, ha csak magyarázni akarjuk és nem betartani akkor érdekes lehet.
"a kereszténységet megváltoztatni elég merész dolog."
Jó reggelt, kérdező! A kereszténység létrejötte óta folyamatosan változik. Nem véletlenül létezik annyi egyház. A szentírást felekezettől függően mindenki másképp értelmezi, úgyhogy eléggé vicces, amikor "kiforgatást" emlegetsz. Képzeld, a Te hitelveid között is van, amibe bele tudnának kötni más keresztények, hogy a könyvben nem úgy van.
Valóban vannak részletek melyek eltérnek.
De ez parancs, és egyértelmű - a biblia idézeteket már leírták többen.
Ha mindenki ki akarná venni azt a részt ami neki kellemetlen akkor nem maradna semmi és értelme sem lenne.
Miért ne lehetnének ők is jó Keresztények?
A Biblia nem írja, hogy a homoszexualitás “nagyobb” bűn lenne, mint bármely másik. Minden bűn sérti Istent. A Homoszexualitás csak egy abból a sok dologból, amit az 1 Korinthus 6:9-10 sorol fel arról, hogy mik fognak elválasztani valakit Isten királyságától. A Biblia szerint Isten megbocsátása pont úgy rendelkezésre egy homoszexuálisnak, mint egy paráznának, bálványimádónak, gyilkosnak, tolvajnak, stb. Isten erőt is ígér a bűn feletti győzelemhez, beleértve a homoszexualitást is, mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban az üdvösségért (1 Korinthus 6:11; 2Korinthus 5:17).
Azt nem tudom, melyik keresztény egyházhoz tartozol, de ha csak,a homoszexualitás ellenesség tartja össze, minden más bűnben lehet dagonyázni, akkor az nem kereszténység!
Érdemes visszaolvasni némely önmagát "kereszténynek" tartó válaszát... hogyan fog elszámolni győlülködő szavaival az Úr előtt? Ez épp úgy útálatos előtte, mint ami felett ti akartok ítélkezni, amihez nektek nincs jogotok!
Szenecsére nem minden keresztény ilyen.
Üdvözlettel, egy keresztény heteroszexuális
UI.: Gyengébbek kedvéért, nem mentettem fel a melegeket, de hiszem, hogy ők is lehetnek jó keresztények, mint minden bűnös, aki megtér, a bőnök mértéke felöl pedig nem a mi tisztünk dönteni... hiába bűnösebb a szememben egy gyilkos, mint egy homoszexuális, nem én ítélkezem egyik felett sem, ahogy ti sem!
háát jaaa, ebben van sok igazság, ritka h keresztényként valaki reálisan is képes gondolkodni!
csak hát az más kérdés, hogy sok megállapítással nem értek egyet, de azért a szemléletmód is haladás már!! egyébként létezik ám keresztény meleg fiatalok szervezet is, csak nem tudom, mi a neve ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!