Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg létezik Isten által...

Tényleg létezik Isten által megszabadított meleg, vagy csak legenda? :D

Figyelt kérdés
Másodikos korom óta tudom magamról, de egy ideje már elfogadtam és úgy érzem, hogy Isten is elfogadja, most néztem meg az Imák Bobbyért c. filmet, gyerekkorom óta hiszek és bízom Istenben, körülbelül fél éve vagyok teljesen megtérve. Az Istennel való kapcsolatom szerint úgy érzem, hogy Isten nem ítél el(aki a Bibliával kapcsolatban írná, hogy egyértelműen tiltja, az nézze meg a filmet, sokféleképpen lehet magyarázni), de néha meginogok, valószínűleg az egyház és a társadalom nyomása miatt. Régen rengetegszer kértem Istent, hogy szabadítson meg, de egy ideje már nem, és kértem is tőle valakit magam mellé és meg is kaptam. Úgy érzem most, hogy ha már a társadalom egy része el fog majd ezért ítélni, legalább Isten fogadjon be, de nem szeretnék tévhitben élni. Nem érzem, hogy ez eltávolítana Istentől, sőt, ki tudja, lehet, hogy nem lennék hozzá ilyen közel, ha nem lenne ez. Az olyan kommenteket, hogy találjak magamnak egy lányt, vagy hogy ne legyen szerelmi és szexuális életem mellőzétek, mert nem szeretnék hazugságban élni és Isten iszonyú társas lénynek teremtett és romantikusnak, ez sem lehet véletlen... Hit gyülisek, Jehovások és egyéb szektásoktól nem szeretnék választ kapni, legfőképp protestáns, vagy katolikusok véleményét kérdezem:) 17/F

2013. jan. 21. 20:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
60%
Erre nincs precedens a Bibliában, sőt Pál apostol kifejti jobb volna az embernek úgy maradnia mint ő (nőtlen, hajadon) így semmi értelme annak, ha egy meleg megházasodik és vállal három gyereket, mint az ilyen átváltozós videókban gyakran állítják. Ha bűn lenne is a melegség, max. a szexuális aktus lenne az, de a szerelem meg a meleg párkapcsolat nem hiszem. Isten nem szól bele kivel élsz egy háztartásban, heteroszexuális házasságban élni sem kötelező, hiába állítják egyesek hogy azt. Ez nehéz kérdés, ha van is párkapcsolatod legyen monogám és hűséges, szerelemmel, szeretettel teljes. A megváltoztatás szerintem nem lehetséges, lehet megélt szexualitás nélkül kéne le élnünk az életünk, de az is lehet helyes az elfogadó biblia értelmezés.
2013. jan. 22. 18:44
 22/32 anonim ***** válasza:
87%
Amerikában betiltották az ex-gay mozgalmat, mert káros volt, a vezetőik pedig megszégyenülten nyilvános bocsánatkérést mondtak.
2013. jan. 22. 18:53
 23/32 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, látom sikerült vallásháborút indítanom:D Kicsit még mindig össze vagyok zavarodva, de bízom Istenben, hogy segít végre kiforrott véleményt alkotni erről.
2013. jan. 22. 22:30
 24/32 anonim ***** válasza:
43%

kérdező, ezt már olvastad?

www.otkenyer.hu/val-eletet.php

2013. jan. 22. 22:48
 25/32 anonim ***** válasza:
9%

Igen, van aki megszabadult!

Itt a videó:

http://www.youtube.com/watch?v=pW6j3MPbNZU

2013. jan. 22. 23:00
 26/32 anonim válasza:
82%
Idézek a Imák Bobbyért c. filből "Isten mindenkit olyannak szeret amilyen" Meleg vagyok én is probáltam változni de nem sikerült.Katolikus vagyok.26F
2013. jan. 22. 23:12
 27/32 anonim ***** válasza:
41%

23:00

Ez a pasi olyan homár, ahogy a nagykönyvbe meg van írva. Nyilvános WC-kben megtalálod.

2013. jan. 23. 11:23
 28/32 anonim ***** válasza:
68%
Istent nem érdekli, kit szeretsz, szeretni nem bűn. Jó ember légy, ez a lényeg, az pedig nem azon alapszik, kivel osztod meg az ágyad.
2013. jan. 23. 16:55
 29/32 anonim válasza:
59%

a Bibliát Isten nem lediktálta, mégannyira sem leírta. Csupán sugallta! Méghozzá egy adott földrajzi helyen, egy bizonyos rövid időintervallumon belül, egy valamilyen adott társadalomban élő, saját véleménnyel rendelkező egyednek.

Nézd csak meg, pajtás, hogy hányszor fogsz és hány db "szeret" szótövű szót találni... majd kutasd fel az összes olyan verset, ahol a melegséget/melegeket marasztalják el.

Összehasonlíthatatlanok az arányok!

Én úgy tudom, 6-7 helyen jön fel a szó a férfiszeplősítőkről. Ez akár véletlen hibaként is belekerülhetett. Olvasgass egy kis pszichológiát (pl. Oláh Attila - Pszichológiai alapsimeretek), s látni fogod, hogy az emberek u. azokat a (megtörtént) dolgokat képesek totál máshogy is felidézni, annak függvényében, hogy ők hogy szeretnének emlékezni rájuk.

És hát egy sugallattal azért könnyen meglehet, hogy máshogy emlékszik rá az ember, beleszövi a saját véleményét is.

2013. febr. 24. 01:56
 30/32 anonim ***** válasza:
50%
Hát itt az élő példa, hogy sok keresztény gyülekezet és szekta csak annyira tartja az isteni törvényeket amennyire a világ megebgedi. Hiába álltatjátok magatokat azzal, hogy Isten szereti a homoszexualitást amikor feketén-fehéren le van írva a Bibliában. Azt nem zárom ki, hogy Isten nem bocsát meg a homiknak de attól az az életforma bűn. Persze lehet bízni az Isten kegyelmében és elni passzívan tovább. De nem Jezus mondta, hogy legyetek tökéletesek?(vagy legalább próbáljatok)
2013. márc. 20. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!