Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallásban tartanak...

Melyik vallásban tartanak össze legjobban a hívők?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy például egy x-vallású ember segít a másik x-vallásúnak akkor is ha nem ismeri de tudja,hogy azonos vallásúak.
2013. jan. 19. 19:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ismerem a társulatot.
2013. jan. 20. 04:40
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy a zsidók. Az összetartásuknak köszönhető, hogy még léteznek, és az is, hogy mindent ők irányítanak. Nem rosszabbak, nem gonoszabbak vagy kegyetlenebbek senkinél, csupán összetartóbbak. De ez nem annyira a vallásukra, inkább a népükre vonatkozik.
2013. jan. 20. 13:00
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó:Nagy igazság.
2013. jan. 20. 14:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

zsidók valószínűleg eléggé topmezőny ebből a szempontból, több okból is.

Egyrészt magának a vallásnak is az az alapja, hogy a zsidóság egy nép, tehát hogy összetartoznak a zsidók, és számtalan olyan tanítás van, hogy a nem zsidókkal szemben az alap tisztesség a kötelező, a zsidókkal szemben viszont ennél több.

Emellett egy kis nép, a történelmének nagy részét (hol jobban, hol kevésbé) elnyomott kisebbségként töltve nagyobb nemzetek között, gyakran megbélyegezve, az üldözésekről nem is beszélve, ezek pedig rendesen összekovácsolják az embereket.

2013. jan. 20. 16:25
 15/16 Molnár Sándorné ***** válasza:

Jedves 8/14-es!

A magam esetét irom le. Én Jehova tanuja vagyok. A fiam kinnt él Atlantában. Látogatóba mentem hozzá 4 hónapra. Megkértem, vigyen el vasárnaponként az ottani gyülekezetbe. Természetesen nem tudok angolul. A fiam elvitt. Irattam vele egy levelet, amiben bemutatkoztam, megmondtam honnan jöttem, látogatóba vagyok, és szeretnék részt venni a gyülekezeti összejövetelen. A fogadtatás messze felülmult mindent. Ugy öleltek meg mint testvérüket, szeretettel vettek körül, pedig nem tudtam beszélni velük, csak kézzel-lábbal, ahogy szokták mondani, értettem meg magam velük.

A tanulmányozás egységére utalva, én vittem az adott anyagot amit aznap kellett tanulmányozni. És abban követtem az ottani felolvasást. Mert az egész világon ezen a napon ugyanazt az anyagot tanulják a föld minden részén lévő gyülekezetekben. Ilyen egységes tanulás sehol nincs a világon.

Tehát nem igaz, hogy nem ismerjük egymást. Tudtam hogy majd szeretettel fogadnak, de hogy ennyire, azon még a fiam is kiakadt. A fekete testvérektől a spanyol nyelvüekig, mindnyájan kimondhatatlan szeretettel fogadtak. Csak ennyit szerettem volna hozzátenni. Üdvözlettel: Judit!

2013. jan. 21. 15:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Judit!

Érdekes, amit leírtál, csak el szeretném mondani, hogy a katolikusoknak is van olyan, hogy a pápa ír egy levelet, és utasítást ad, hoy fordítsák le minden nyelvre és olvassák fel az egész világon x hó y napján.

2013. jan. 21. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!