A zsidó vallásban hogyan kell bűnbánatot gyakorolni?
(Majd én válaszolok neked, hogy legyen a többieknek motiváció):
Fogsz egy jó kövér birkát és jól lemészárolod. Bemutatod áldozatként Istennek, ha addig még a tömeg nem kövezett halálra.
Kecske nem jó?:)
(Most viccen kívül tényleg érdekelne.)
Ézsaiás
11
Mire való nékem véres áldozataitoknak sokasága? ezt mondja az Úr; megelégeltem a kosok egészen égőáldozatait és a hízlalt barmok kövérét; s a tulkok, bárányok és bakok vérében nem gyönyörködöm;
12
Ha eljöttök, hogy színem előtt megjelenjetek, ki kivánja azt tőletek, hogy pitvarimat tapossátok?
13
Ne hozzatok többé hazug ételáldozatot, a jó illattétel útálat előttem; újhold, szombat s ünnepre-felhívás: bűnt és ünneplést el nem szenvedhetek.
14
Újholdaitokat és ünnepeiteket gyűlöli lelkem; terhemre vannak, elfáradtam viselni.
15
És ha kiterjesztitek kezeiteket, elrejtem szemeimet előletek; sőt ha megsokasítjátok is az imádságot, én meg nem hallgatom: vérrel rakvák kezeitek.
16
Mosódjatok, tisztuljatok meg, távoztassátok el szemeim elől cselekedeteitek gonoszságát, szünjetek meg gonoszt cselekedni;
17
Tanuljatok jót tenni; törekedjetek igazságra, vezessétek jóra az erőszakoskodót, pártoljátok az árvák és özvegyek ügyét.
A kereszteny ertelemben vett bunbanat-bunbocsanat nincs.
Ha egy masik ember ellen vetkezel, azt CSAK o bocsajthatja meg neked, Isten ebbe nem avatkozik bele.
Ha Isten ellen vetkezel, azert Yom Kippurkor kerheted Isten bocsanatat. (Megjegyzem, hogy a tizparancsolat megszegese is Istennel szembeni vetek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!