Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidó lehet az is, akinek...

Zsidó lehet az is, akinek nincsen zsidó anyja/apja?

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy a zsidó egyszerre vallás (júdeaizmus) és etnikai hovatartozás is. Anyai ágon szokott öröklődni.
2012. dec. 23. 21:51
 2/7 anonim ***** válasza:
de be is lehet térni
2012. dec. 23. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
32%
Be lehet térni, de nem leszel egyenrangú soha egy "tősgyökeres" zsidóval.
2012. dec. 23. 22:01
 4/7 loupsolitaire ***** válasza:
26%

Hát igen, a demokrácia bajnokai nem fogadnak be, ha nem zsidónak születtél. Ugye mennyire toleránsak?

Példának ott van Dániel Péter, pedig ő nagyon küzdött, hogy igazi zsidó lehessen. Vagy a fekete zsidók, akiket tűzzel-vassal üldöznek el maguk közül.

A vallást lehet gyakorolni, annak nincs akadálya.

2012. dec. 24. 10:38
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

egyszer érnénk meg, hogy a sok önjelölt "zsidó-szakértő", aki életében talán 3 bulvárhírt is elolvasott, amiben a zsidó szó szerepelt, ne jelenjen meg minden zsidósággal kapcsolatos kérdésnél terjeszteni az "okosságait"..

Vallási szempontból az számít zsidónak, akinek vagy

a., az anyja zsidó volt - ekkor automatikusan a közösség részévé válik

vagy

b., betér - ez macerás, mert a zsidó vallás nem térítő vallás, de ha komolyan gondolod, akkor semmi akadálya.

A kettő között semmilyen különbség nincs, az Ószövetségben is ott van Ruth könyve, aki szinténe gy betért nő volt. Vagy mondjuk felhozhatnám példának, hogy nekem a személyes ismeretségi körömben, de meg a családban is vannak betértek - az itt hülyeségeket pofázóknak mennyi tapasztalatuk is van?...

A toleranciáról meg csak annyit, hogy a zsidó vallás pont amiatt, hogy nem térítő, emiatt nem tanította soha, hogy a nem zsidó vallást követők a pokolra jutnak, meg nem vezetett soha inkvizíciót meg keresztes hadjáratot a "hitetlenek" meg "eretnekek" ellen... se a tolerancia, se a "szeretet" nevében.

"agy a fekete zsidók, akiket tűzzel-vassal üldöznek el maguk közül. "

Csak nem azokról a jellemzően etióp zsidókról besszélünk, akiket az afrikai éhínségek és polgárháborúk elől az izraeli kormány menekített ki és telepített le Izraelben (Mózes-akció, Jozsué-akció, Salamon-akció)?

[link]

ennyit a "tűzzel-vassal" "elüldözésről...

2012. dec. 24. 14:48
 6/7 anonim ***** válasza:
37%
Az elvi lehetősége meg van a vallás felvételének de egy gójnak ezt nem hagyják. Addig húzzák az időt míg elmegy tőle a kedve. Nem én találtam ki hanem egy rabbi mondta igaz sokkal finomabban megfogalmazva.
2012. dec. 24. 16:19
 7/7 anonim ***** válasza:
87%

"Az elvi lehetősége meg van a vallás felvételének de egy gójnak ezt nem hagyják. Addig húzzák az időt míg elmegy tőle a kedve. Nem én találtam ki hanem egy rabbi mondta igaz sokkal finomabban megfogalmazva."

Okoska: akkor mégis hogy a fészkes manóból vannak mégis betért zsidók?

Az tény, hogy hosszú és macerás dolog a betérés, és a rabbinak kötelessége is először megpróbálnia lebeszélnie az embert, hogy ha nem komolyak a szándékai, akkor ne térjen be, hiszen a zsidó vallás szerint a zsidóság egy kötelezettség az Úr felé, amiből nincs visszalépés - ha betértél, akkor már zsidóként kötelességed az Úr felé betartani a 613 vallási törvényt, míg nem zsidóként csak elég lett volna erényes életet élni.

Az, hogy a betéréshez el van várva egy megfelelő komolyság és ezt igazolandó egy kitartás, az nagyon nem egyenlő azzal, hogy nem is lehet - hiába is próbálod meg összemosni, akár tudatlan ostobaságból, akár tudatos hazudozásból.

"Ezt tényleg nem tanította csak azt hogy a gójokat büntetlenül meg lehet ölni"

hát persze... hadd tippeljek: mert te ezt a zsidóságról szóló "kimerítő" tanulmányaid során olvastad a kurucon meg társain...

2012. dec. 24. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!