Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » VALLÁSOSOK! Megtennétek, hogy...

VALLÁSOSOK! Megtennétek, hogy megpróbáltok meggyőzni?

Figyelt kérdés
Ateistaként vitát kezdeményeznék. Az én álláspontom, hogy Isten egyszerűen nem létezik. Remélem, hogy egy hosszabb, minden részletre kiterjedő vitában elmondhatom majd, hogy miért nem. Kezdetben valaki leírhatná, ő miért gondolja úgy, hogy van.
2013. jan. 11. 18:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező !

Nem sok értelme van, hogy itt fórumozol, vitatkozol, győzködteted magad, ha nem hiszel és megtérni sem akarsz.

Mi a célod vele ?

A Biblia azt állítja az ember életének hossza olyan mit a lehelet vagy mint a mezőn lévő virág, most 40 évesen látom ennek valódiságát életem első 20 éves szakasza gyorsan elmúlt a másodikba most léptem bele és ha eljutok 60 éves korig az mondható az ember kezd belelépni az öregkorba.

Gondolkodtál már azon, ha Isten létezik, a keresztényeknek igaza van akkor te nagyon nagy bajba vagy ?

Nagy felelőtlenség azt gondolni az élet nem folytatódik a földi tartózkodásunk után, azért vagy bajba mert bűnös állapotba mész neki az örökkévalóságnak amibe termesztessen nem hiszel és kinevetted mint az előző válaszomat.

Nem nekem lesz bajom belőle.

1 Mózes 3,19:

19.Arcod verítékével egyed a te kenyeredet, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszel.

Zsidókhoz írt levél 9,27-29 :

27. És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:

28. Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, a kik őt várják üdvösségükre.

2013. jan. 26. 11:05
 72/85 A kérdező kommentje:

68. Böngészős stratégiai játékot. Tudok linket adni, de kissé szégyenlem, hogy fél éve szinte áll a fejlesztés. Azonban pár hete újra megindult. [link]

Az oldala sem elérhető ideiglenesen.

Emellett egyéb dolgokkal is foglalkozom, egyfolytában gondolkozom a lehetőségeken a felemelkedéshez. Könyveket írok, és ez az oldal is az enyém: [link]

Ezt viszont még csak egy "vázlat". A valódi, profi oldal még nem került fel a tárhelyünkre, így még megreklámozva sincs.

69. Szerintem kicsit sem próbáltam leplezni, hogy ez egy vitára való felhívás.

70. A fantáziát én is sokra tartom.

2013. jan. 26. 11:10
 73/85 anonim ***** válasza:
72%

Szia !

Szerintem inkább foglald el magadat más szabadidős tevékenységgel mint, keresztényeket provokálsz.

2013. jan. 26. 14:35
 74/85 anonim ***** válasza:
61%

Ez olyan mit nem lehet leírni. A hit az hit. Nem ezért, vagy azért hiszek, hanem mert egyszerűen tudom, hogy létezik Isten.

Még egyszer Isten létezik! :)

Oly fájdalmas nézni a mai világban folyó egyházak, gyülekezett ellentétét. Ha így imádkozol, az nem helye, de ahogy én az már helyes. Szívem szorul el.

Keresztényeknek össze kellene fogni, és egy cél keljen hogy vezéreljen minket.

Nagyon sok kis, és nagy egyház jött létre, az ember megkérdezi, hogy melyik is az igaz. Ezzel is összezavarva az embereket,és a vallástól elszakítva.

Mindenhol, csak viszály, egekig érő egó uralkodik.

Sátán jól végzi a munkáját, de hamarosan vége lesz uralkodásának.

2013. febr. 16. 22:22
 75/85 anonim ***** válasza:
Én személy szerint nem hiszek istenben kis koromban egy ideig mert belémnevelték de valahol sosem tudtam komolyan venni a papok is álszenztek pénz motivált genyládák az is felháboritó hogy a vallásnak köze vana pénzhez egy temetésért is meynit elkérnek és csak megjátszott részvétet látok és a rokonom temetésére a pap sporcipőbe jött kersztapám jehova az is agymosott banda mondjuk én nem csesztetek senkit a vallásért higyen benne szíve joga én csak elképedek hogy lehetnek ilyen hülyék az emberek de az ilyenek amúgy is könyeben manipulálhatók... keresztapám még az evpoluciót is tagadja mert látom rajta hogy nemérti és ezért hülyék az emberek, amúgymeg a vallást az ókorban az emberek irányitására használják és az értelmi szinvonal még mindig ott tart h elhiszik ez szomorú
2013. febr. 17. 12:10
 76/85 anonim ***** válasza:
9%

"Netán önálló tudata lenne az anyagnak,amely annyira komplex,hogy vezérlő elveket,törvényeket alkot magának?"

A víznek pl bizonyítottan van tudata...A többi anyagnak is!

[link]

És ezen kívül reagál pl az általunk késíztett zenék milyenségére. Sőt, ezzel lehet befolyásolni azt is, hogyan fagyjon meg!

2013. febr. 21. 14:08
 77/85 anonim ***** válasza:
43%

"Keresztényeknek össze kellene fogni, és egy cél keljen hogy vezéreljen minket"

És indítani egy újabb keresztes háborút, valami ártatlan nemzedék ellen, gyerekeket bevetni ellenük, mert belőlük úgyis sok van, aztán akinek ez nem tetszik azt máglyán elégetni, mondván: BOSZORKÁNY!

Szép napot! :)

2013. febr. 21. 14:10
 78/85 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Már bocs de a honlapoddal kapcsoatban vannak kételyeim. Szerinted van olyan ember a világban akinek van egy jó ötlete és odaadja valakiknek akikről szinte semmit sem tud annak az ígértenek a fejében, hogy majd kapsz róla egy bizonylatot. hogy ez a te ötleted volt és nem forgatunk ki téged belőle teljesen.

Perszeee.

Ha tényleg ötleteket kereselk megvalósításra, keress rá a neten, halottam olyan magyar feltaláéóról aki épített egy olyan szélerőművet ami több energiát termel mint a maiak. De senkinek sem kell. Valami vákuum alapú rendszere van asszem olyan 30m magas csövet kell felálítani és a benne fellépő vákuum mozgatja a lapátokat.

A másik pedig, hogy olyan dolgot kérsz a hívőktől, hogy a bizonyítsák be neked Isten létezését. Ez két külön fogalom. Bizonyítsd már be a szerelem létezését, vagy bármilyen érzelmet. Ezek fogalmak és nem bizonyíthatók, de érezhetőek. Teljesen más szaktarületen mozogsz te mint ők. Viszont bibliai kérdésekben alulmaradnál a nagy tudásod ellenére. A cipész maradjon a kaptafájánál, szokták mondani.

Nem értem miért kevered a kettőt.

2013. máj. 20. 05:00
 79/85 anonim ***** válasza:

Szia, kedves kérdező! :)

Gratulálok mindahhoz a tudáshoz, amit eddig felhalmoztál, szerintem ez remek, sőt, még az is, hogy nem csak egy idiótaként élsz a világban, hanem gondolkodsz is a dolgokon. Ennek ellenére én nem szeretnék veled vitatkozni, mivel a tudásunk nyilvánvalóan eltér. Én többet tudok a teológiáról nálad, mert nekem ilyet is tanítottak, te pedig többet tudsz a tudományról, mert jó eséllyel 10-20 évvel idősebb lehetsz nálam. Fölösleges lenne vitába kezdenünk egymással, mert a tudományos kérdéseidre én csak teológiailag kielégítő válaszokat tudnék adni, amiket te nem tudnál értékelni. Csak egyetlen kérdés vetődött fel bennem, hogy mégis mi értelme volt kiírni ezt a kérdést? :) Azt hiszem, nem az, hogy megértsd a vallásos emberek gondolkodásmódját, mert akkor - ha kicsit is intelligens vagy, és a válaszaidból nekem úgy jött le, hogy igen - nem ezt a módot választod, és nem unintelligens gyakorikérdéses idiótákkal tépitek egymást - mert a vita jó dolog, de ez nem vita, ez a vergődés, ami itt megy, annyira alacsony színvonalú, hogy nem lehet vitának nevezni. Ha a kérdéseddel a szegény vallásos tévelygő agymosott nyomikat akartad ateistává tenni, annak sem látom értelmét, mert egyrészt valószínűsíthető volt, hogy nem fogsz sikerrel járni, másrészt láthatod - nyomik szegények, ilyen bután aztán ha ateisták lesznek, mi lesz velük? Így legalább van valami céljuk, meg hallottak olyat, hogy "Szeressétek az embereket", meg minden, tán még a végén egy kicsit előre is viszik az emberiséget, ha ezt kihúzod a lábuk alól, csak élősködni fognak. Gondolatokra úgysem indíthatod őket Gyakorikérdéseken keresztül.

Vagy szórakozni akartál kicsit szegény hülyéken? Mert akkor azt kell, hogy mondjam, találhattál volna nemesebb szórakozást is, amiből kicsit épülsz te is, de legalább nem rombolsz. Amíg itt a kérdésedre válaszolgattak ezek a szegény kicsi férgek, addig még annyit sem tudtak tenni a társadalomért, amennyit amúgy szoktak. Meg amúgy is, lehet én is csak az idióták közé tartozom, de szerintem ennél szánalmasabb módját nemigen találhattad volna a szórakozásnak.

Szóval első ránézésre elég intelligensnek tűntél, mert sokat tudsz, csak sajnos a kérdésed mögött számomra ott van, hogy annak ellenére, hogy a gondolkodást prédikálod, a kérdésed kiírásának hosszútávú értelméről egy pillanatig sem gondolkodtál el, és annyi önuralom nem szorult beléd, hogy felülírd azt az emberi ösztönt, hogy "Hehe, de vicces lenne az idiótákon röhögni.", azzal a gondolattal, hogy "De ez szánalmas, ennél jobb szórakozásom is adódhat." Itt számomra minden tudásoddal együtt egy ösztönlénnyel váltál egyenértékűvé.

"Azt hiszem az ember jelen szintjén már képes arra hogy az ösztöneit bizonyos fokig felülírja/elnyomja."

Akkor hajrá, csináld! :) Mondjuk kezdésnek ne tegyél fel több ilyen kérdést. Köszi, szép napot! :)

2013. máj. 20. 22:49
 80/85 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, ezért nem tudom, hol tart a vita, csak a gondolataimat szeretném leírni.

Először is: te látszólag azt kéred, hogy győzzenek meg Isten létezéséről. Valójában viszont azt kéred, hogy vitatkozzanak veled. Tehát nem az a célod, hogy meggyőzzenek, hanem azt akarod, hogy elmondhasd a te érveidet. Akkor írd ezt.

A második gondolatom, hogy miért akarsz valami/valaki NEM létezéséről meggyőzni másokat? Ha szerinted nem létezik, akkor mire pörögsz ennyire? Ne mondd, hogy zavar, hogy mások hiszik, mert mi zavar benne? Az ő dolguk. Engem se zavar, hogy a szomszédom hisz a horoszkópokban, én nem hiszek benne, de nem akarom meggyőzni róla, hogy hülyeség, mert az ő dolga, miben hisz. Ilyenkor jön elő bennem az az érzés, hogy a lelked mélyén érzed, hogy valami/valaki van, de zavar ez az érzés és magadat akarod meggyőzni, hogy hülyeség... (ezért keresed annyira a logikus magyarázatokat.)

Lehet, hogy rosszul érzem. Csak leírtam a gondolataimat.

2013. jún. 11. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!