Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Álmodtál már Istennel?

Álmodtál már Istennel?

Figyelt kérdés
Kérlek, őszintén válaszoljatok és természetesen csak az szóljon hozzá aki képes ezt kulturáltan megtenni. Köszönöm.

2013. jan. 10. 18:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok

"Nincs tisztítótűz és nem lehet elhunyt lelkekkel találkozni, ez ellenkezne a Bibliával, Isten szavával."

Tisztítótűz:

1Kor 3,15 - De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által.

Halott lelkekkel való találkozás pedig szintén előfordul a Bibliában például a tábor hegyén Jézus megdicsőülésekor.

5-ösnek:

Korábban is hallottam már mástól hogy ezt a kegyelmet, vagyis Isten létezésének tudatát másnak is meg szokta adni Isten, de örülök neki hogy te is megkaptad ezt :)

Én azt hiszem azért álmomban éltem át az egészet mert nappal nagyon zárkózottan viselkedtem illetve szórakozott voltam abban az időben, azt hiszem éjszaka jobban elengedtem magam és így Istennek könnyebb célpont voltam :)

Ha megengeded akkor hadd ajánljam hogy imádkozz Istenhez hogy ne legyenek kétségeid ezután a létezésének kérdésében mert szerintem aki ilyen nagy kegyelmet kap annak már nem lenne szabad kételkednie mert ezzel eléggé megsérti Istent.

Én is sokszor szoktam arra gondolni hogy ezután már tényleg nem kételkedhetek mert az egyrészt nagyon következetlen lenne másrészt meg ha ezután se hiszek akkor sohase fogok.

Megkérdezhetem hogy szoktál-e naponta imádkozni, gyakran gyónni/áldozni illetve a Szentlélek keresztséget megkaptad-e?

Ne érts félre nem kötekedni akarok csak segíteni szeretnék :)

2013. jan. 14. 13:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen. És nagyon megrémisztett. Azt álmodtam, h eljött az itélet napja. Este volt, minden romokban hevert ès tüzben ègett. És egyszer csak megpillantottam Jézus Krisztust, fény vette körül, majd az emberek (akik olyan voltak mintha lelkek lennènek) követni kezték és én is. Mig utânna mentem minden megváltozott, megszépült, megnyugodtam, minden gondom elfeledtem. Aztán hirtelen fel bukkant egy régi "barátnõm", akit egy kicsit mindig is irigyeltem mert olyan gondatlanul el a mának (haverok, buli, fanta) és magával csalt. Teljesen megfeledkeztem Jézusról. Éreztem, hogy nem jó helyre tartok, de nemtudtam miért és vmi nem engedte hogy vissza menjek. Mikozbe mentünk a romos utcán egyre csak zaklatottabb lettem mert tudtam, hogy valamit elfelejtettem és hogy rossz helyre tartok. Majd egy hang szólt a fejembe, hogy elhagytam Jêzust. Ekkor már majdnem sirtam és a párom felébresztett.

3 napja pedig azt álmodtam, hogy Isten elõtt âllok ès itéletet hirdet felettem. Azt mondta: ugye tudod, hogy a pokolra kerülsz? Mondtam, hogy igen. Erre õ: de kapsz még egy esélyt, mindenki meg érdemel még eggyet, de figyelmeztetlek, ha ezt is elszalasztod a pokol legmélyére jutsz.

2015. jún. 9. 15:16
 13/15 anonim válasza:

Figyelj!Én tegnap álmodtam vele és ma fel raktam egy kérdést még.

Azelőtt nem álmodtam vele. Ha ezt 3 nappal korábban nézem nem a válaszom

2018. dec. 29. 09:13
 14/15 Beatrix555 válasza:
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Igen, egyszer én is álmodtam.. nagyon fura álom volt. Tudtam azt, hogy van Isten. és tudtam azt, hogy engem is kiválasztott. Nem kell félnem a haláltól, mert nincs halál, csak egy másik fajta létezés. Ebben az álomban nem fizikai valóságban, de ott volt velem Isten is. Azóta sokszor gondolkodom azon, milyen nehéz is azoknak, akik nem hisznek, akiknek nincs ott a remény. Nem tudom mik az álmok ( igen.. tudom a tudományos magyarázatát.. DE.. mégis nem csak ennyi.. ) Sokszor álmodtam már olyat, amiről tudom, hogy nem pusztán álom volt. Sokszor álmodtam már a meghalt szüleimmel,.. amiről tudom, hogy álom volt csupán. Ezekben az álmok szinte mind egyformák. Mindig újra élnek ( egyikük, vagy mindkettejük) és én elutazok valahova, majd arra jövök rá, hogy napok telnek el, és ők eltűntek... és nem találom őket sehol sem, és tudom, hogy haldokolnak, vagy meghaltak. Nos ezek a csak álmok. De vannak másmilyen "álmok" is. Ezek azok, amik ugyan álmok, de mégis többek annál. Egyik ilyen álmom volt, hogy találkoztam mindkettejükkel, elbúcsúztak tőlem, és mondták, hogy mennek haza. S én nagyon jól tudtam, hogy a haza alatt a mennyországot értik Istennel. Együtt, megbékélve indulnak haza. Ez volt az első ilyen "álmom", de nem az egyetlen. Ezek az álmok egészésen mások, mint a "sima" meghalt családtagokkal álmodás. Ez utóbbi természetes, hiszen így dolgozzuk fel az elvesztést. Mégis azokban az álmokban.. azonnal tudjuk, hogy nem pusztán álmok. Valami egészen más. Tegnap este is ismét velük álmodtam. Együtt voltunk, szüleim, én, édesanyám nővére( érdekes, vele még sosem álmodtam, pedig már sok évvel ezelőtt meghalt. És még Isten jelenléte volt az álomban. Ők hárman, Isten jelenléte, és én. Azóta azon gondolkodok, hogy vajon Ők jöttek el az én álmomba, vagy én mentem el hozzájuk álmomban. Teljesen ismeretelen helyen voltunk, ami mégis otthona volt Nekik. Tudtam, hogy mindhárman halottak, mégsem éreztem őket halottnak. Léteztek, de valahogy máshogy. Olyan volt, mintha meglátogattam volna őket egy napra, vagy ők engem. Álmom végén megjelent Isten is, de nem fizikai létében. Hirtelen egész más történt, éreztem, hogy megjelent a Gonosz, és engem akar. Már éreztem, hogy szinte megérint.. rettenetesen féltem. A Gonosz volt maga ( ekkor már nem a szülőknél voltam.. és egyedül voltam ) Tudtam, hogy Isten meg tud védeni tőle. Emlékszem ( álmomban) becsuktam a szemem, lehajtottam a fejem, hogy ne láthassam amikor elér és körbevesz a Gonosz és Istenre gondoltam. Mondtam a gonosznak, hogy nincs hatalma felettem, mert én Istenben hiszek, az "Övé vagyok". És azonnal elkezdtem imádkozni, hogy Isten mentsen meg. Még mielőtt elérhetett volna a Gonosz.. eltűnt a jelenléte, és ismét éreztem Istent, hogy ott van velem. Biztos vagyok benne, hogy ott akkor az álmom végén tanúbizonyságot tettem Istennek, hogy hiszek benne, és "Övé vagyok". Ilyen álmom még sosem volt.. talán hasonló az az egy amiről fenntebb írtam. Mindezeket úgy álmodom, hogy életemben sosem neveltek vallásosnak, sosem jártam tepmlomba .. 46 életévem alatt talán 5-6x ha voltam templomba, nem olvastam a Bibliát, nem is ismerem azt, max annyit amit a karácsonyi filmekből látni lehet. Ma már nem hiszem, hanem tudom, hogy van Isten. Mégis gyarló ember vagyok, életem során Isten már sokszor bebeizonyította, hogy gondoskodik rólam Isten, ha nagy szükségben vagyok, mindig van / volt / és minden bizonnyal lesz olyan helyzet, ami megoldja a problémát. Egész életen át éreztem a gondoskodását... ezért is hiszek annyira benne. Mégis nekem is vannak még félelmeim. Azt hiszem ez az emberi létünkből fakad, a tökéletlenségünkből. De Isten ezt elfogadja. ( legalábbis én úgy érzem)
2020. febr. 9. 13:41
 15/15 H. Petra válasza:

Én ma álmodtam Istennel. Valami üzenetet hagyott de tegnap mennyország kinézetű ég volt.

Talán a családomból fog meghalni valaki?

2023. júl. 7. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!