Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem nevezném jónak a kapcsolat...

Nem nevezném jónak a kapcsolatomat Istennel. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Hit gyülekezetes vagyok. 1 éve tértem meg, nagyon buzgó voltam, 1-2 megtorpanással, amikor kitértem hitemből, de legbelül akkor is hittem, csak hallgattam továbbra is a kedvelt okkult zenéket, szedtem természetgyógyász termékeit és volt egyéb több bűnöm is, de alapjáraton ügyeltem a bűn elkerülésére, szerelmes voltam Istenbe. Januárban ért egy hatalmas gond (sérülés), kilátások aránylag jók voltak, most meg október elején közölték, hogy soha többet nem sportolhatok, minden álmom szerte foszlott, karrierem veszélybe került, stb. alapjában rengtem meg. Szüleim sose szerettek igazán, legalábbis nem mutatták ki, már nem is hiányzik ez, mindig válni akartak, apám sose foglalkozott velem, anyám idegbeteg viselkedésű, ha rájön, testvérem full okkult antiszemita. Ahogy írtam is, én 1 éve kitértem ezekből a dolgaimból, mint a bátyám, bár én nem voltam annyira mélyen benne. Életem eddigi legnagyobb csalódásán vagyok túl. Türelmesen szolgálom az urat, imádkozom, megvallok, olvasok Bibliát, eljárok istentiszteletekre, adakozok, odafigyelek a bűnmentességre, megtartóztatom magamat pl. régi kedvenc zenéktől, paráznaságtól, stb. de ezt, amit kaptam a dokitól október elején, nem tudom feldolgozni. Bármit csinálhatok, muszáj bevallanom: teljesen kettétörtem. Egész 1 éve, amióta megtértem soha de soha nem érintett meg az Úr úgy, amikor megtérésem percében, Szent Szellem nem szállt rám azóta, nem szólok nyelveken, nem érzek semmit, nem gyógyul semmim (nem egy dolognak kéne gyógyulni), de egy a legrosszabb: a megpróbáltatásokban és alapjáraton sem érezhetem, hogy fontos vagyok Istennek. Nem érzem szeretetét. Mások milliószor betöltekeztek, boldogak istentiszteleten, nekem az a vége az istentiszteletnek, hogy depis leszek. Alapjában véve nem vallom magam depisnek, de legbelül, nagyon mélyen kicsit depressziós vagyok sérülésem miatt. Álmom úszott el. Hitemmel nincs gond, teljes mértékig elhiszem, hogy meggyógyulok, de ez most már kicsit sok lett, hogy amikor legmélyebben vagyok, még akkor sem érezhetem a biztos támaszt, hogy Jézus fogja kezemet, nem érezhetem, hogy szeret engem! Nekem senki nincs, aki szeressen, csak Ő! Tőle sem kapom meg! Miért? Mit csinálok rosszul?? Másiknak miért jön be, amikor ő nem tesz annyit Isten kegyeiért, mint én? Én is hiszek isten irgalmasságában, ezzel nincs is gond! Minden bűnömet megbocsájtotta Isten, kegyelmes Ő, nem is tartom kegyetlennek! Istenképem is jó. Akkor mi a probléma? Csiszolódtam rengeteget megtérésem óta, de mindent úgy kérdeztem meg és nehezen csináltam meg, mert hiába kértem Jézust, hogy formáljon át, nem formált. Mi van ilyenkor?????? Türelmes voltam, de most már nagyon elég lesz, hát megvárja, amíg öngyilkos leszek??? Messze van még, de ennyi segítséggel, amit kaptam Istentől, nem elképzelhetetlen majd egyszer...!
2012. okt. 23. 21:49
1 2
 1/15 Mara Acoma ***** válasza:
13%
Már ne haragudj, de ezen most egy kibacott jót röhögtem :-D Teljesen komolyan írtad le ezt? Jó kis agymosást kaptál hallod.....
2012. okt. 23. 21:55
 2/15 A kérdező kommentje:

Nem haragszom, 1 évvel ezelőtt én is kiba_ott jót röhögtem az egészen, csak elolvastam a Bibliát, ahol mindez le van írva, amiket ide írtam! Jó kis agymosást kaptam, mondhatom, jó kis agymosást... Alig akartam elhinni az egészet, de elolvastam a Bibliát.

Röhögjél, kívánom hogy csak ilyen szinten vicces "poénokon" röhögjél, mint az enyém, máson ne is tudjál. ...

2012. okt. 23. 21:59
 3/15 anonim ***** válasza:
41%
Nem Istennel van a baj hanem veled, mert nem találtad meg még a számodra megfelelő hitet és addig amíg az nem történik meg úgy érzed, hogy Isten magadra hagyott. Mindenkinek van mély szakasz az életében, de majd te is megleled a te utadat. Lehet, hogy nem ebben a hitközösségben van a jövőd. Majd ha igazán fogsz hinni Istenben akkor egy mély nyugalom száll meg és akkor érezni fogod az Ő jelenlétét is az életedben és, hogy Isten soha sem hagy el, viszont te nem vagy nyitott rá és azért nem érzed. Odafentről mindig vigyáznak rád, de meg kell járnod a saját poklod, hogy megtaláld az utat Istenhez.
2012. okt. 23. 22:04
 4/15 gelazso ***** válasza:
18%
isten nincs de itt is csak a reklám miatt van kérdés
2012. okt. 23. 22:06
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

Nem az a baj, hogy hívő ember vagy, hanem ahogy hiszel.

Mellesleg nem arról szól a történet, hogy a földi szenvedéseidért a mennyországban jó dolgod lesz?

De most élsz! És ne legyél ilyen bigott! A HGY-t hagyd ott, mert csak elveszik az eszed. Higgy a magad módján, ne hagyd, hogy önjelölt próféták vezessenek.

Mit érnél az öngyilkossággal, ha akkor a pokolra jutsz?

2012. okt. 23. 22:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Megértem, hogy ilyen nehezen hordozod ezt az időszakot, de azt lásd meg, hogy a hitünk egyáltalán nem érzéseken alapul, hanem Isten ígéretein, és az azokba való belekapaszkodáson. Ne rémülj meg attól, hogy nem érzed Isten szeretetét - merd elhinni, hogy akkor is szeret, és keresd a kapcsolatot vele! Isten áldjon meg jelenlétével!
2012. okt. 23. 22:16
 7/15 anonim ***** válasza:

És szereted minden felebarátodat úgy, ahogy Jézus szeret téged?

És a szereteted megnyilvánul a tetteidben?

2012. okt. 23. 22:17
 8/15 A kérdező kommentje:
Szeretek jótékonykodni, szoktam is. He he he, első :D :D -.-" bigott? Én inkább minden vagyok, csak bigott nem, én nem bigott vagyok , hanem ragaszkodom Istenhez! Hűséges vagyok Hozzá ahogy csak tudok, szeretem Őt, nem élek a dogmáknak meg bálványoknak, hogy bigott legyek.
2012. okt. 23. 22:22
 9/15 anonim ***** válasza:
Az első egy sérült lelkű majom, ne foglalkozz vele.
2012. okt. 23. 22:31
 10/15 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen nem tudom, hogy mit szeretnél kérdező.

Mi tesz téged boldoggá?

Másokért élsz vagy az egodért?

Szerintem nincs jobb dolog adni és kapni szeretetet.

Tehát szeress és keress normális embereket, akik viszont szeretnek téged.

Jézus követése nem egyenlő azzal, hogy mindent el fogsz érni a világban és egész nap gügyén fogsz nevetgélni, teljes extázisban.

Miért gondolod, hogy Jézus nem szeret téged?

Milyen sérülés ért téged, ami miatt többé nem sportolhatsz?

Az az igazság, hogy olyan környezetbe kellene járnod, ahol jól érzed magad. Legrosszab esetben meg fel kellene keresned egy keresztény pszichológust.

Elhagyni nem szabad magad és bezárkózni sem.

Persze mondani könnyű.

Amit tehetsz, az a életmód változtatás és az ima.

Jobbulást és szép életet!

GBU

2012. okt. 23. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!