Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem nevezném jónak a kapcsolat...

Nem nevezném jónak a kapcsolatomat Istennel. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Hit gyülekezetes vagyok. 1 éve tértem meg, nagyon buzgó voltam, 1-2 megtorpanással, amikor kitértem hitemből, de legbelül akkor is hittem, csak hallgattam továbbra is a kedvelt okkult zenéket, szedtem természetgyógyász termékeit és volt egyéb több bűnöm is, de alapjáraton ügyeltem a bűn elkerülésére, szerelmes voltam Istenbe. Januárban ért egy hatalmas gond (sérülés), kilátások aránylag jók voltak, most meg október elején közölték, hogy soha többet nem sportolhatok, minden álmom szerte foszlott, karrierem veszélybe került, stb. alapjában rengtem meg. Szüleim sose szerettek igazán, legalábbis nem mutatták ki, már nem is hiányzik ez, mindig válni akartak, apám sose foglalkozott velem, anyám idegbeteg viselkedésű, ha rájön, testvérem full okkult antiszemita. Ahogy írtam is, én 1 éve kitértem ezekből a dolgaimból, mint a bátyám, bár én nem voltam annyira mélyen benne. Életem eddigi legnagyobb csalódásán vagyok túl. Türelmesen szolgálom az urat, imádkozom, megvallok, olvasok Bibliát, eljárok istentiszteletekre, adakozok, odafigyelek a bűnmentességre, megtartóztatom magamat pl. régi kedvenc zenéktől, paráznaságtól, stb. de ezt, amit kaptam a dokitól október elején, nem tudom feldolgozni. Bármit csinálhatok, muszáj bevallanom: teljesen kettétörtem. Egész 1 éve, amióta megtértem soha de soha nem érintett meg az Úr úgy, amikor megtérésem percében, Szent Szellem nem szállt rám azóta, nem szólok nyelveken, nem érzek semmit, nem gyógyul semmim (nem egy dolognak kéne gyógyulni), de egy a legrosszabb: a megpróbáltatásokban és alapjáraton sem érezhetem, hogy fontos vagyok Istennek. Nem érzem szeretetét. Mások milliószor betöltekeztek, boldogak istentiszteleten, nekem az a vége az istentiszteletnek, hogy depis leszek. Alapjában véve nem vallom magam depisnek, de legbelül, nagyon mélyen kicsit depressziós vagyok sérülésem miatt. Álmom úszott el. Hitemmel nincs gond, teljes mértékig elhiszem, hogy meggyógyulok, de ez most már kicsit sok lett, hogy amikor legmélyebben vagyok, még akkor sem érezhetem a biztos támaszt, hogy Jézus fogja kezemet, nem érezhetem, hogy szeret engem! Nekem senki nincs, aki szeressen, csak Ő! Tőle sem kapom meg! Miért? Mit csinálok rosszul?? Másiknak miért jön be, amikor ő nem tesz annyit Isten kegyeiért, mint én? Én is hiszek isten irgalmasságában, ezzel nincs is gond! Minden bűnömet megbocsájtotta Isten, kegyelmes Ő, nem is tartom kegyetlennek! Istenképem is jó. Akkor mi a probléma? Csiszolódtam rengeteget megtérésem óta, de mindent úgy kérdeztem meg és nehezen csináltam meg, mert hiába kértem Jézust, hogy formáljon át, nem formált. Mi van ilyenkor?????? Türelmes voltam, de most már nagyon elég lesz, hát megvárja, amíg öngyilkos leszek??? Messze van még, de ennyi segítséggel, amit kaptam Istentől, nem elképzelhetetlen majd egyszer...!
2012. okt. 23. 21:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Mások milliószor betöltekeztek, boldogak istentiszteleten, nekem az a vége az istentiszteletnek, hogy depis leszek."

Akkor te rossz gyülekezetbe jársz. Azt mondom, látogass el más gyülekezetek istentiszteleteire és válaszd azt amelyiket a legközelebb érzed magadhoz, ahol a legjobban érzed magad.

2012. okt. 23. 23:31
 12/15 anonim ***** válasza:
19%

Hát ennek meg van az oka.

Akik elhitetik az emberekkel, hogy a szent szellem kitöltése, valami nagy természet feletti megnyilvánulással, meg kitudja mivel jár.

ezt nem írja a biblia sehol.

Egyébként sokszor beszéltünk a szellem gyümölcseiről, hogy azokat kell megteremni, ezeket a Galata 5:22,23 versben találhatod.

akinek öngyilkosságon jár az esze az nem keresztény, mert ilyet nem tanít a biblia.

A szeretet mindent kitartással tűr,

a keresztény élet nem tejföl Jézus sosem mondta, hogy könnyű, több okból sem.

egyrészt mert a keresztény nem része a világnak, nem tehet olyan alapelvek ellen amit a világban megengednek maguknak, a keskeny út göröngyös, de megéri az örök életért,

Hogy másnak miért könnyű, hát erre is van válasz,

2012. okt. 23. 23:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg! :-) Természetes, hogy le vagy törve ebben a helyzetben, más is ugyanígy érezne. Tudod mit? Dühöngd ki magad úgy igazán! Ha imádkozol, mondj el Istennek őszintén mindent, amit érzel, hogy dühös vagy, hogy el vagy keseredve, hogy legszívesebben ezt vagy azt csinálnád... ne hidd, hogy nem érti meg :-)

Nem vagyok hitgyülis, de nem ezért mondom, hogy ne várj csodát, Szent Szellemet meg betöltekezést mindenáron! Biztos jön az akkor, amikor itt van az ideje... addig elégedj meg az apró jelekkel, amikkel Isten érezteti a jelenlétét az életedben, mert biztos vannak ilyenek, csak lehet, hogy ebben az állapotban nem veszed észre :-)

2012. okt. 24. 00:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Figyelj az apró áldásokra. Ne nagy dolgokat várj, pl. nyelveken szólás, hanem nézz körül, és figyelj minden nap arra, hogy milyen áldásokat kaptál az Úrtól! Finom ételek, fedél a fejed felett, napsütés, barátok, stb...

Még valami, kérlek, ne vedd zokon, a legőszintébb jó szándékkal írom a következő tanácsomat. Lehet, hogy nem vagy a legjobb helyen. Látogass el más felekezetekbe is, és mindenhol figyelj az érzéseidre! Valahol bizonyára érezni fogod a Szentlelket. Ez egészen biztos.

2012. okt. 24. 09:29
 15/15 anonim válasza:

kedves kérdező!

szomorú olvasni a történetedet,és látható,hogy sok rossz dolog ért téged,de mint minden rosszat,Isten jóra tud felhasználni az övéi javára:

te is azon szerencsések közé tartozol,akiknél ez a sok okkult dolog mint pl a megvallások,szent szellem betöltekezés,stb nem működik.

mert ezek a dolgok, nem,hogy nem erősítik meg a Teremtő Istennel való kapcsolatodat,egyenesen Isten elleni engedetlenségben tartanak.

szeretettel ajánlom neked a kihivottak.blogspot.hu című oldalt,amiben olvashatsz mindenféle vallási dogmák nélkül arról,hogy hogyan vezet valóságosan az út Krisztus által Istenhez.

és ha beépíted az életedben a blogban levő dolgokat,ami a megváltóról beszél,

akkor megtapasztalhatod te is az egyedüli mindenható Istent az életedben,hogy segít téged,megtart stb.

sokan kijöttek már a vallásokból,mert ugyanígy nem működtek nekik a dolgok ahogyan most írod,és elkezdték minden féle vallásos tanítások nélkül olvasni a bibliát,megélni a megváltó elmondott beszédeit.

én tapasztalatból írom ezeket neked szeretetből,hogy ez tényleg működik!

2016. jan. 25. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!