Aki vallásos volt, és most már nem az, az hogyan csinálta?
Figyelt kérdés
Tehát az a kérdésem, hogy aki régebben nagyon vallásos volt, de most már nem az, hogyan lábalt ki a dologból, milyen gondolat, esemény késztette arra hogy ott hagyja a bibliát, vagy más vallást?2013. jan. 9. 17:07
11/13 anonim válasza:
Ha egyszer valaki vallásos lett és tiszta szívéből hisz, annak nincs vissza út. Véleményem szerint a hitből nem lehet "kigyógyulni". Ha ez mégis előfordulna, akkor az illető nem hitt igazán.
12/13 anonim válasza:
Egyszerűen kiábrándultam belőle a pedofil papok, az évszázados kínzások, az inkvizíció, illetve a hatalmas fényűzés miatt, miközben álszent módon ennek pont az ellenkezőjét hirdették és kényszerítették rá az agymosott szerencsétlenekre. Örülök hogy felébredtem és végre szabadon élhetek az idióta megkötések nélkül.
13/13 anonim válasza:
Engem gyerekkoromban vallásosan neveltek, viszont engem egy idő után jobban kezdtek érdekelni, más vallások, világnézetek. A kereszténység semmilyen szempontból nem volt nekem hihető és kielégitő vallás. 15 éves koromtól pedig mindennél jobban érdekelt a tudomány, és a tudományos eredmények, Jelenleg kutatóként dolgozom és kizárólag a tudományos, szemmel látható dolgok érdekelnek. Fizikailag semmi nem mutatja számomra, hogy lenne tulvilág vagy bármilyen felsőbb hatalom. Nem itélem el a hivőket, mindenki abban hisz amiben akar, én azonban többé már nem leszek vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!