Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki vallásos volt, és most...

Aki vallásos volt, és most már nem az, az hogyan csinálta?

Figyelt kérdés
Tehát az a kérdésem, hogy aki régebben nagyon vallásos volt, de most már nem az, hogyan lábalt ki a dologból, milyen gondolat, esemény késztette arra hogy ott hagyja a bibliát, vagy más vallást?

2013. jan. 9. 17:07
1 2
 11/13 anonim válasza:
Ha egyszer valaki vallásos lett és tiszta szívéből hisz, annak nincs vissza út. Véleményem szerint a hitből nem lehet "kigyógyulni". Ha ez mégis előfordulna, akkor az illető nem hitt igazán.
2013. jan. 9. 23:58
 12/13 anonim ***** válasza:
52%
Egyszerűen kiábrándultam belőle a pedofil papok, az évszázados kínzások, az inkvizíció, illetve a hatalmas fényűzés miatt, miközben álszent módon ennek pont az ellenkezőjét hirdették és kényszerítették rá az agymosott szerencsétlenekre. Örülök hogy felébredtem és végre szabadon élhetek az idióta megkötések nélkül.
2013. jan. 10. 00:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Engem gyerekkoromban vallásosan neveltek, viszont engem egy idő után jobban kezdtek érdekelni, más vallások, világnézetek. A kereszténység semmilyen szempontból nem volt nekem hihető és kielégitő vallás. 15 éves koromtól pedig mindennél jobban érdekelt a tudomány, és a tudományos eredmények, Jelenleg kutatóként dolgozom és kizárólag a tudományos, szemmel látható dolgok érdekelnek. Fizikailag semmi nem mutatja számomra, hogy lenne tulvilág vagy bármilyen felsőbb hatalom. Nem itélem el a hivőket, mindenki abban hisz amiben akar, én azonban többé már nem leszek vallásos.
2013. jan. 11. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!