Milyen irányba kellene elmozdulnom?

Rosszul látod a dolgokat haver!
Az egyházban nem jó emberek vannak akik mindenkinek segítenek, vagyis nem azért alakult meg mert ott mindenféle jó ember van, hanem mert ott gyengék vannak, és hisznek benne hogy Isten megoldás az életükre!
Nézz végig az életeden! Jó hogy másoknak segítesz, de nem lehet hogy magadon is kéne? Isten vár rád

Kedves Kérdező.
Ha Jézus életét nézed akkor ő elsősorban nem fizikai segítséget jött nyújtani az embereknek,hanem hogy az igaz Istennek járó imádatot helyre állítsa, és levegye az emberekről azt a plusz terhet amit a vallás vezetők rájuk raktak.
Így a "vallásuk" teherré vált, nem a felüdülés forrásává. Az hogy segített fizikai értelemben is azt azért tette, hogy jelezze, Ő a megígért szabadító, és azt a csoportot támogatja a teremtő nem a farizeusokat, akiknek nem adta meg, hogy ilyet tegyenek, mert elvetette őket.
Jézus nem azt mondta, hogy szó szerint szegényedj el másokért, mert az nem is ésszerű, hanem tanítsd meg az embereket "halászni"
Ha csak halat adsz nekik, akkor mindig te rád, és másokra lesznek utalva saját magukért meg nem tesznek semmit, hiszen "úgy is adnak nekik"
Persze ezzel nem azt mondom, hogy ne segíts.
De nem így, Jézus ésszerű volt e tekintetben is.
Jézus azt a parancsot adta a tanítványainak, hogy
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
ezzel megtanítják az embereket az életben fent tartani magukat szellemileg is és fizikailag is de közben segítenek is egymáson ha szükség van rá.
Ha csak enni adunk, attól még nem válnak Jézus tanítványává.Sőt érdekből jönnek az "egyházhoz" nem azért mert érdekli őket a szellemi része is Jézus tanításainak.
S az életüket sem hozzák összhangba ezzel.
Így a keresztények egész életükben mindenféle módon tudnak segítséget nyújtani az ésszerűség keretein belül.

Kedves Kérdező!
A szeretet és irgalom, a leírás alapján ítélve, fontos neked. Jó helyen kérdezel, ugyanis Jézus Krisztus a szeret és erkölcs tanítója volt, elmondható, ebben nem volt nála nagyobb. Ő azonban nem csupán egy tanító, hanem Isten Fia, akit azért küldött az Atya, hogy a Benne hívőket megváltsa e nyomorúság világából. Ádám és Éva rossz választásával a szenvedés földjén találta magát az emberiség, Sátán hatalma alatt. Jézus Isten küldöttje, aki megtörte a Gonosz uralmát. A Benne hívők előtt hatalmas perspektíva nyílik:
1 Ján. 5,4-5
„5,4 Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk.
5,5 Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!”
Kezdetnek olvasd el János első levelét, szerintem megnyeri majd tetszésed. Mellesleg az Újszövetség lényege le is van nagyjából írva benne.
Ajánlott olvasmányok:
- Újszövetség/Zsoltárok könyve egy szép kiadás az alábbi
- Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó, 2010)
- Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban
- Ravasz László: Jób mellett
Ez egy nagyon értékes igehirdetés-sorozat a fájdalom szerepéről az emberek életében
Nemrég találtam még egy jó forrást, sok igehirdetéssel:
Trausch Liza: Amire választott
Én a református egyház szeretetszolgálatába való bekapcsolódást ajánlom. Magam is e célt tűztem ki. :)

Elfelejtettem még egy fontos infót leírni.
A Messiás szó jelentése: Felkent, görögül: Krisztus
Jézus jelentése: Szabadító

Baptista egyház is nagyon sokat segít.
És személy szerint, hogy örülök, hogy te vagy. Segíteni nagyon jó és kell is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!