Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Bibliában a...

Mit jelent a Bibliában a tisztátalan kifejezés?

Figyelt kérdés

3Móz 15:19 Mikor asszony lesz magfolyóssá [és] véressé lesz az ő magfolyása a testén, hét napig legyen az ő havi bajában, és valaki illeti azt, tisztátalan legyen estvéig.

...

3Móz 15:23 Sőt ha valaki az ő ágyán, vagy a holmikon illet is valamit, amelyeken ő ült, tisztátalan legyen estvéig.

Egy "havi bajos" nő miért tisztátalan? Éppen úgy, ahogy egy tiltott állat, mondjuk a sertés is tisztátalannak számít. Sok esetben, ha valaki tisztátalan lett, az estig volt csak tisztátalan. Miért, mi változott akkor?

Nem értem, hogy mit takart ez a tisztátalan kifejezés, illetve mit okozott ez az állapot?

Ha mondjuk én tisztátalan lettem, az miben korlátozott volna? Mit nem lehetett tennem?

A Bibliát ne vedd szó szerint és hasonló válaszokra nem vagyok kíváncsi, köszönöm, ha csak a kérdésnél maradnánk.

2013. jan. 6. 10:23
1 2 3
 21/23 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ezt nem tudom miért van így, hogy a magfolyásos férfinak és a havi bajos nőnek kell áldozatot vinnie, a magömlésesnek meg nem.

Arról pedig nem akarlak meggyőzni, hogy te személy szerint ne egyél tisztátalan állatot, nekem mindegy, mit csinálsz. Részemről azt gondolom, hogy épp olyan ez, mint a körülmetélkedés: való igaz, hogy a gyakorlati szerepe utalt egy szellemi igazságra, ami a Krisztusban valóság lett, de ettől még maga az előkép nem rossz vagy hibás, sőt, mivel Istentől van, biztos, hogy jót tesz nekünk. Így én távol tartom magam az olyan állatok megevésétől, amikről a Teremtő azt mondta - és bizonyára nem becsapni vagy rosszat akart nekünk - hogy nem arra szolgálnak.

Amúgy kívánom, hogy megtaláld a választ a téged foglalkoztató problémára, részemről ennyit tudtam hozzátenni.

2013. jan. 6. 20:38
 22/23 anonim ***** válasza:

O MY GOD

Kedves 8-AS:

Nos olvass már bele egy kicsit a szent írásba...

Az alkohol, miért lenne tilos,

Igen akkor ha mértéktelenül fogyasztják.S ezt el is ítéli a teremtő: Részegesek nem öröklik Isten országát...

Képzeld Timoteusnak gyomor panaszai voltak és Pál apostol azt javasolta neki, hogy éljen egy kevés borral

(1Timóteusz 5:23) 23 Ne igyál többé vizet, hanem élj egy kevés borral a gyomrodra és gyakori betegeskedésedre való tekintettel.

S ne tegyük össze már az alkoholt a dohánnyal vagy a droggal.

A drogok szennyezik a testet,gondolkodó képességet, tudatmódosító szerek,

szörnyű hogy az emberek nem tudnak jó kedvűek lenni a nélkül...

A tüdőnket pedig oxigénnel tápláljuk nem nikotinnal.

Egyebek mellett meg ha a dohány egészséges lenne a szervezetre akkor nem írnák rá a dobozra,hogy káros hatása van a szervezetre.

Így aki azt megveszi már eleve szabadon döntött úgy hogy mérgezi magát, és ezt nem lehet tisztának nevezni.

A testedet amit ajándékba kaptál nem tartod tiszteletben,,, akkor a teremtődet sem, akitől kaptad.

2013. jan. 6. 21:24
 23/23 anonim ***** válasza:

19-esnek

(1Mózes 4:4) 4 Ábel is vitt nyája első elléséből, sőt azok hájas részeiből.. . .

más fordítás szerint:

És Ábel is vive az ő juhainak első fajzásából és azoknak kövérségéből

Tehát lehet tudni hogy Ábel mit áldozott.

2013. jan. 6. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!