Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki maszturbál, és nem...

Ha valaki maszturbál, és nem gyónja meg, vagy nem mindet, az nem kerülhet a mennybe?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 15:19
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

a pápának pl.

azt a tudatot, hogy a hívei paráznák."

Te most tényleg nem érted,amiket idáig leírtam,vagy nem is akarod?

2013. jan. 3. 17:05
 22/42 anonim ***** válasza:
46%

"a pápának pl.

azt a tudatot, hogy a hívei paráznák"

Az év legviccesebb kommentje a vallás témakörbe pedig csak most kezdőtött

2013. jan. 3. 17:20
 23/42 anonim ***** válasza:
9%

Mi az hogy ilyen vallású akkor így, ha olyan vallású akkor úgy...

O MY GOD!

Jézus hol mondta, hogy megosztott gondolkodás szerint lesznek az igaz keresztények "egy csoportban.. hol az egység, nem veszitek észre magatokat?

Sorry

Egyébként erről múltkor küldtünk egy választ mert már volt ilyen kérdés itt a gyiken, szerintem ott nézzél utána ennek,

De itt van egy másolat

Mi a Biblia nézete a maszturbálásról?

▪ Válasz: A Biblia nem említi meg konkrétan a maszturbálást, azt, amikor valaki szándékosan felgerjeszti a szexuális vágyait és kielégül. Isten Szava azonban erre utasítja a keresztényeket: „Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a [helytelen] nemi vágyakozás . . . dolgában” (Kolosszé 3:5).

Aki önkielégítést végez, annak torz képe alakul ki a szexualitásról, és önzővé válik. A Biblia biztosít bennünket, hogy Isten „a szokásosnál nagyobb” erőt ad azoknak, akik mindent megtesznek, hogy felhagyjanak ezzel a szokással (2Korintusz 4:7; Filippi 4:13).

Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája. ’Különféle kívánságok és gyönyörök rabszolgájává’ tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásmódnak (Titusz 3:3). Ugyanakkor nem tekinthető durva nemi erkölcstelenségnek, mint a paráznaság (Júdás 7). Ezért nem kell arra következtetned, hogy a maszturbálással megbocsáthatatlan bűnt követtél el. A legfontosabb az, hogy ellenállj a kísértésnek, és soha ne add fel a harcot!

Szívleljük meg Pál apostol intését: „tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől”, és ’öljük meg földi testtagjainkat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában’ (2Kor 7:1; Kol 3:5).

Ha komolyan érdekel akkor ezen kell dolgoznod.

Katy Weaver

2013. jan. 3. 19:04
 24/42 anonim ***** válasza:
51%

Én katolikus vagyok, gondolom főleg katolikusoktól kérdezel, mivel nálunk van gyónás. Megpróbálok normálisan válaszolni.

Az, hogy ki kerül a mennybe és ki a pokolba azt egyedül Isten dönti el, mi ezt pontosan nem tudhatjuk. A paráznaság bűn, ami meg kell gyónni. Ha elmész gyónni, de ezt elhallgatod, akkor az még súlyosabb. Ha az van, hogy paráználkodtál, de utána hirtelen meghalsz, anélkül, hogy gyóntál volna, akkor sem biztos, hogy automatikusan pokolra kerülsz. Nem lehet kimondani senkiről, hogy biztosan elkárhozik, igaz, a bűn, főleg a halálos bűn elszakít Istentől, de Isten kegyelme végtelenül nagy.

2013. jan. 3. 21:45
 25/42 A kérdező kommentje:
"Isten kegyelme végtelenül nagy." Remélem, hogy a maszturbálókat nem küldi a pokolra.
2013. jan. 3. 22:53
 26/42 anonim ***** válasza:

Na ez egy nagy csapda.... a végtelen kegyelemmel nem lehet vissza élni, azt is tudja amikor ezt gondolod.

Mert az már szándékos bűn, mondván... "az Úr mindent megbocsát....mert végtelen a kegyelme...

Ez tévedés..

2013. jan. 4. 01:48
 27/42 A kérdező kommentje:
És ha istenre gondol valaki, az még nagyobb bűn? azt megbocsájtja valaha?
2013. jan. 4. 02:08
 28/42 anonim ***** válasza:

Kérdező

Nem vagy egy könnyű eset.Elhatároztad,hogy te igenis a büntető Isten mellett foglalsz állást,holott még meg sem tudod magyarázni ésszerűen,hogy mi lenne az indoka arra,hogy megbüntessen.Persze,ha szeretsz félni,meg szorongani,akkor ez valóban nagyszerű út lesz a pokolba.

2013. jan. 4. 08:19
 29/42 A kérdező kommentje:
indok a paráznaság, parázna gondolat.
2013. jan. 4. 16:30
 30/42 anonim ***** válasza:
Na jó,én feladtam,nem tudok segíteni....
2013. jan. 4. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!