Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám vallás szerint csak...

Az iszlám vallás szerint csak a muszlimok mennek a Dzsannába, azaz a mennybe, tehát akkor bármilyen más vallású de jó ember a pokolba megy?

Figyelt kérdés

és mi van azokkal a muszlimokkal akik pl. megölik a feleségüket?

kicsit logikátlan nekem hogy alkoholt nem isznak mert bűn, de ha megölnek másokat az nem.

pl én most erre az esetre is gondolok: [link]

de leginkább az érdekel, hogy akkor aki hithű keresztény, nem öl, nem lop még alkoholt se iszik, akkor az is a pokolba kerül a muszlimok szerint?

2013. jan. 3. 13:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Oda csak az iszlámok juthatnak be". Na, ez jó volt.

A 2.-estől kérdezem, hogy igaz-e, hogy az iszlám szerint minden muszlim üdvözül, csak nem egyformán jó helyre kerülnek a Dzsannában?

2013. jan. 5. 19:42
 12/15 anonim ***** válasza:

2-es vagyok megint és nchala utoljára.

Egy muszlim is juthat Pokolba, ennek bőven nagy az esélye, hiszen ezért kell Istennek, azaz arabul Allahnak megfelelő életet élni. Ezért van értelme annak, hogy a jóra törekedjünk és hogy kerüljünk minden tiltott dolgot!!!! Azaz minél többet. De messze áll minden muszlim a tökéletes élettől. Még Mohamed Próféta saws is követett el bűnt egy adott napon, most a hagyományt nem tudom szó szerint idézni, de ő is ugyanúgy hibázott már egyetlen nap alatt is. A cél az, hogy minél jobbak legyünk. A jannah-ban is vannak viszont különböző helyek - ez mind az Ítélet után derül ki, hogy ki hova jut. Tehát sajnos van, aki Pokolba megy, van, aki a Jannah-ba, erről Isten dönt - mindenkinél máshogy.

2013. jan. 5. 22:50
 13/15 anonim válasza:
Elvileg dolgozhat a Nö, de a férje vagy a férfi rokonok döntik el hogy dolgozhat-e. 40 évi együttélés után soha nem láttam egy nöt aki megtarthatta a pénzét.Persze attol függ leginkább az illetö europában van-e vagy arab országban.Mert ott GÀZ ha valaki a feleségét engedi dolgozni ! esetleg csak ha orvos vagy tanár, de leginkább ne dolgozzon férfiak között.A másik pedig mindenki aki nem muszlim a pokolba jut !!! A jó tett csak a muszlimoknak számit. Az is más mikor egy magyar megtér muszlimnak mert azok eleve egy kicsit inteligens nevelést kaptak már a magyar vagy europai szüleiktöl és igy megprobálnak a KORAN- szabályok szerint élni , de egy benszülött sokszor meg sem érti-mert sok az analfabéta köztük-és pl egy pakisztáni muszlimnak az arab egy idegen nyelv .Mikor a saját sem tudja leirni akkor szerinted hogy olvassa a KORANT.Rengeteg muszlimot ismerek de "igazhitüt " a két kezemen meg tudom számolni , hánnyal találkoztam. Ez alatt azt értem hogy tényleg ugy él ahogy kéne !A Szaudiak élete igazából olyan mint a megkivánt lenne (iszlam szempontból )mert az nem demokratikus és ott a SHARIA a törvény,A homosex-kivégzendö , kézlevágás ,megkövezés ez mind az igazi iszlam.Ott nem igen dolgozhatnak a nök,
2016. máj. 30. 11:59
 14/15 anonim válasza:
Bocs, egy másik kérdéshez akartam irni - ahol a kis hölgy azt kérdezte hogy az "igazhitü " muszlim engedheti -e a feleségét dolgozni ! egy kicsit összekevertem a kettöt.
2016. máj. 30. 12:00
 15/15 Szmöre válasza:
Csak a keresztények öröklik az isten országát. Olyan keresztények akikben benne van a Szentlélek. Akikben nincs azok elvannak veszve. Hogyha egy keresztény, keresztény módjára viselkedik, ahogy illik, meg szállja a Szentlélek, és kapja az ajándékát is istentől. A muszlimok nem is hisznek Jézusban, istenek fiában. Pedig le van írva. Erre mondta Jézus hogy hallják de mégsem hisznek. Sok muszlim azt mondja hogy a keresztények több istenbe hisznek, tévednek. Isten és Jézus egyek, egy isten. Ezeket nem én mondom, le van írva a bibliában.
2022. aug. 14. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!