Muszlimok! Írnátok nekem egy kicsit a vallásról?
SZUNITA.
Bocsánat,már nem látok írni így negyed 2-kor. :S
Ha az eddig kérdések közt is keresgélsz, találsz néhány infót erről. http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=iszl%E1m&kat..
Egyébként, ha szabad megkérdezni, miért érdekel ennyire a muszlimok szokása? Elég sok minden hallottam már az arabok vallásairól, ha át akarsz térni erre, én nem igazán javaslom. Nekem ez nagyon "agresszív" vallásnak tűnik.
Kedves kérdező.
Muszlimként ajánlom ezt a linket, amit már előttem írtak le.
Ne más linkeket nézz (wikipedia- ezt bárki szerkesztheti, pl olyan is, akinek nincs meg a megfelelő szintű tudása a témában. Inkább muszlimoktól kérdezz a vallásról, a wikipedia meg nem muszlim. Olyan nagy hibák vannak benne, ami súlyos képzavart okozhat a nem muszlim számára. )
Nem írtad meg a nemed. Mert ez is fontos. Ha lány vagy, ne ijedj meg. Nem kötelező a burqa:)
Köszönöm.
Nő vagyok,20 éves. Arab vőlegényem van,Februárban költözök ki hozzá Kairóba és ezért gondolkodok a vallás felvételén. Köszönöm a linkeket.
"Elég sok minden hallottam már az arabok vallásairól,"
nincs olyan, hogy arabok vallása, a világ legmelghatározóbb monoteista vallásai mind a közelkeletről indultak el, de vallást nem birtokol senki.
"nagyon "agresszív" vallásnak tűnik."
az arab=muszlim=terrorista közhelyet meg el kellene már felejteni. minden ember másképp értelmezi a vallási tanításokat, aki akarja úgyis kiforgatja azt a saját javára.
Igen-igen, ilyenkor szokták bemondani a nem kissé elcsépelt filmcímeket, hadd' ne hagyjam már ki:
"érdemes megnézni a LÁNYOM NÉLKÜL SOHA című filmet mert el fognak vinni és tönkre fognak tenni és rabszolgává tesznek és bezárnak és elveszik a gyerekedet és ütni fognak és fujj, mocskos arabok" meg ehhez hasonló köpködések. Hát, most megelőztem a média-centrikus álláspontot! :)
Meg hogy rád erőltetik majd a fátyolt - majd rájössz, hogy nem így lesz, de azért sosem árt gyanakodni, mert a naivság is gáz lenne csakúgy, mint a paranoia.
Kedves kérdező, most egy olyan vallással ismerkedsz, aminek Európában sok helyen (főleg Magyarországon) nagyon sok ellensége van, csak ez az ellenségeskedés nem feltétlen rosszakaratból származik itt, hanem sajnos tudatlanságból, a filmek által kreált világból, plusz, amit dokumentum film címen adnak el és etetnek meg az emberekkel. De mindegy, nem is ez a téma.
Szóval, ha felveszed az iszlámot, még az is előfordulhat, hogy kitagadnak a szüleid, hogy nem beszélnek veled többé a barátaid, bár, azok nem is barátok, ha ezért képesek megtagadni téged. Ha elmész, nagy esély van rá, hogy muszlimaként tudsz majd boldogulni a családoddal abban az eltérő, sokkal nyugodtabb világban, ahol nem a rohanásról szól minden és a másik eltaposásáról. Remélem, összejön neked. Ha itt maradnál, sokkal másabb lenne. Sok szempontból nehezebb, de helyenként meg könnyebb... Órákat tudnék mesélni.
Még egyszer, sok sikert, kitartást, ne hagyd, hogy bárki is le akarjon téríteni arról az útról, amit TE akarsz. Ne a vőlegényed akarjon változást, hanem TE. Akkor leszel készen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!