Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon élnek alavita...

Magyarországon élnek alavita muszlimok?

Figyelt kérdés
Miben is hisznek ők? Miért öldösik egymást a szunnitákkal? Erre az irányzatra hogy lehet áttérni?

2012. okt. 31. 23:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
30%

A szunniták erőszakosak ,nem tolerálnak más vallásokat és az iszlám más ágait sem , állandóan szentháborúzni akarnak mindenféle kis dolog miatt.

Az Al-kaida tagok és a talibánok is mind szunniták.

A többi iszlámn ágban is vannak szélsőségek de azok sokkal csendesebbek.

2012. nov. 1. 08:17
 2/21 anonim ***** válasza:
81%
A szunniták NEM erőszakosak. Ne keltsd a gyűlöletet.
2012. nov. 1. 08:52
 3/21 anonim ***** válasza:
94%

előző vagyok, az iszlámnak 93 ágazata van. szerinted ebből mindegyik normális? NEM. Szunnita a többség de bpven lehet olyan is, aki szunnitának mondja magát és öldös embereket az Iszlám nevében. De NEM EZ A SZUNNA. .... És az alQaeda nem szunnita. Érdeklődj utána mielőtt nyilvános helyen írsz dolgokat. A hitetlenek ölése pedig HÁBORÚRA vonatkozott, nem "csak úgy" általában.

Erről többet ide nem írok, véleményem megírtam, nem vitatkozom.

2012. nov. 1. 08:58
 4/21 anonim ***** válasza:
27%

Menj be szunniták által lakott negyedbe , mondjuk Londonba vagy Párizsba.Nem tudsz mellettük elmenni anélkül hogy beléd kötnének.Ha nő vagy és úgy gondolják hogy nem elég zárt az öltözéked meg nem hordasz lepedőt akkor meg meg is erőszakolnak.

Ellenben a siíta ,abangan muszlimok nem fognak ilyet csinálni , más az értékrendjük.

2012. nov. 1. 09:03
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Soha-soha nem kötöttek belém még csak meg sem szóltak se "kinn" se máshol, kivéve Budapest. De azok is "csak" a nem muszlimok voltak.
2012. nov. 1. 09:23
 6/21 A kérdező kommentje:
Hát Szíriában és Törökországban néha gáz alavitának lenni, előbbiben manapság meg főleg.
2012. nov. 1. 10:14
 7/21 anonim ***** válasza:
35%
Az alaviták keresztények, ha jól tudom.
2012. nov. 1. 18:48
 8/21 A kérdező kommentje:
Nem keresztények, te tisztelnek keresztény szenteket állítólag.
2012. nov. 1. 21:18
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

A szunnitákat általánosítani eléggé szűklátókörűségre utal, jelenleg London muszlim negyedében lakok úgy hogy ezen a környéken több ezer lengyel, román, és magyar lakik, anélkül , hogy bárkit is zavarna, hogy muszlim többségü, míg a szomszédos negyedben ahol feketék laknak, na oda még nappal sem szeret senki menni, azt meg, hogy a muszlimok nemi erőszakot követnének el nőkön, elég gyanús, mivel vallásos férfi, még csak meg sem érint idegen nőt.

Az alevikkel azért van konfliktus, mivel jelenleg a szíriai rezsim az ő kezükben van, a nép meg persze változást akar, csak a kormány nem enged (értsd: mészárolják ezerrel a népet). A síiták értékjendjéről meg inkább ne beszüljünk, azokról akiknél van idéglenes házasság, (de persze az ajatollahok lányaira ez nem vonatkozik) vagy például Ali (ra) képekkel díszítik Allah házait, olyan helyre zarándokolnak, ahol a Próféta (saw) soha nem járt, sírokhoz ímádkoznak, te tlán ezek a videók többet tudnak mundani a csodás értékrendről: http://www.youtube.com/watch?v=vjtJBTVPyIE&feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=KjJUz2Zuo-o&feature=fvwp .

A kérdésre válaszolva, ismerek egy szíriai srácot én is aki alevi, de ez a vallás gondolom csak azért népszerű mert lehet inni meg nem muszáj a böjt, az ima, meg a zarándoklat, de ez csak egy része, valójában itt csak arról van szó, hogy mivel az iszlámmal eltüntek a régi babonák, népszokások, előtérbe került az arab nyelv, erre jött válaszul az alevizmus, ami azt tanította nem fontos önmagunkat megerőltetni, persze van szépsége is, hogy valamikor valóban fontos volt nekik Ali (ra) humanizmusa, de amit most csinálnak az már rég távol van ettől (Bassar istennek tekinti magát).

2012. nov. 4. 17:44
 10/21 A kérdező kommentje:
Nyilván Szíriában a politikai is közre játszik, de az egyszerű alavita emberek érdekelnek. Nem hiszem, hogy az alaviták azért alaviták mert a szunniknál arabul kell imádkozni, meg a vallás "megerőltető". Azt sem tudom menyire siíták, pedig a siíta irányzatból váltak ki. Sok szunni nem bírja a siítákat, míg én ismerek egy szunni lányt aki annyira toleráns, hogy siíta módra imádkozik. Egyébként a koraniták sem erőltetik meg magukat, hiszen a sok egymásnak ellentmondó és hajmeresztő hadiszt, - amit állítólag Mohamed tett vagy mondott -, nem fogadják el. De logikus is, hiszen a korán a szent könyv nem valami hadith gyűjtemény. Nekem is ez tetszik az alavikban, hogy mernek kritikusak lenni, bár azt nem tudom hogy állnak a szunnához, én olvastam jó párat és nem tudom elhinni, hogy ez Isen rendelése lenne. Szóval ezért is érdekel a nem szunni muszlimok véleménye, hite, különösen az alavitáké.
2012. nov. 5. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!