Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tellik egy keresztény új...

Hogy tellik egy keresztény új év? (szilveszter)

Figyelt kérdés

2012. dec. 30. 23:45
1 2 3
 21/28 munyamunya ***** válasza:

A hónapok nevei engem ugyanúgy nem zavarnak, ahogy a napok nevei sem. Együtt élek a világban konszenzusos számítási rendszerrel, ez van. Persze sokszor ütközöm is vele, hiszen a sok 'ünnep'-tologatással egyre inkább megnehezítik a szombatok megtartását, nem is beszélve az újholdakról, amik nagy részben hétköznapra esnek, és az éves ünnepekről, amik egyáltalán nem akkor vannak, amikor egy munkahely szívesen veszi, hogy 7-8 napig nem mennék dolgozni.

Szóval igen, a pogány hagyományok velünk élnek, de nem kötelező mindenben részt venni, és igyekszem inkább az Istennek engedni, mint embereknek.

2013. jan. 4. 22:12
 22/28 mustafa33 ***** válasza:
100%
Akkor képzeld el egy muszlimnak milyen komplikált ez. ☺
2013. jan. 4. 22:37
 23/28 anonim ***** válasza:
A Bibliában előfordul, hogy versen belül ugrik pár ezer évet a szöveg, így nem tudom elfogadni, hogy ez ne vonatkozzon akár az ünnepekre is.
2013. jan. 4. 23:06
 24/28 anonim válasza:
Munyamunya milyen vallású? :O
2013. jan. 19. 23:20
 25/28 mustafa33 ***** válasza:
75%
olyan hetednapos (vagy adventista, vagy hideglelés) ☺
2013. jan. 20. 22:27
 26/28 munyamunya ***** válasza:

Kedves mustafa!

Nem sokat tudhatsz az adventistákról, ha azt hiszed, hogy én az vagyok :)

24-es válaszoló!

Vallásom nincsen, hitem van - mert kaptam - az Egyetlen Igaz Istenben és az Ő Felkent Fiában, Jézusban. Egy kicsiny gyülekezet a családom, a testvéreimmel háznál, lakáson gyűlünk össze a szombatokon, újholdakon és az Isten rendelt ünnepein. Igyekszünk minden nap aszerint élni, ami világosságot már megkaptunk a mi Atyánktól.

2013. jan. 21. 08:00
 27/28 anonim ***** válasza:
Volt református osztálytársam valami gyülekezetben volt szilveszterkor. Mindenféle közösségi, vicces játékok voltak, meg kaja
2013. márc. 13. 00:02
 28/28 anonim válasza:

tele van a tököm ezzel a szilveszter kérdéssel... Már miért ne lenne újév??? 2013 ból 2014 be lépünk és nem újév?...

aki szerint tavasszal van újév az ünnepelje akkor, de mi a faszt ünnepelnénk tavasszal? március végét vagy mi? nektek akkor kezdődik az "új év?" hát nemtudom... nekem valahogy nagyon úgytűnik, hogy az év utolsó napján és az év első napján van szilveszter és újév...

de aki szerint az év első napja mégsem az első noss :D az járja újra az ovit ^^

másrészt nem kötődik ez semmiféle pogány ünnephez csak boldog újévet kívánunk egymásnak és próbáljuk boldogan elkezdeni a következő évet.

és már bocsánat, de nálatok sokkal okosabb emberek is ünneplik az újévet :D

(ez azoknak szól, akik mindenbe belekötnek a nagy vallásos fejükkel :D )

2013. dec. 11. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!