Hogy tellik egy keresztény új év? (szilveszter)
Keresztény :)
(felekezetileg hites)
Mint minden nap, megpróbáljuk lefektetni a gyerekeket, ha szerencsénk van, tízre már hajlandóak aludni, ha nem, akkor a kicsi bulizik 11-ig. Aztán a férjemmel leülünk Scrabble-zni, közben a kicsi kábé óránként fel fog sírni. Éjfélkor nagy eséllyel ringatni vagy szoptatni fogok, ha mégsem, akkor koccintunk almalével.
Kisgyerekes keresztény család. :)
Én bőszen gyakorlom majd a megbocsátást és a bűnbánást a sok durva gondolatom miatt, a család meg sosem érti miért zavar a tűzijáték és a trombitás.
De nálunk is van kisbaba, kicsit félek is, mert most nagyon beteg, és jó lenne ha éjjel nem sírna, mert felriad, hanem aludna.
Az új év vagy szilveszter ünneplése nem Keresztény, biblia ellenes, ez az Ünnep a nem keresztények között volt szokás.
Ugyan úgy mint a Karácsony sem keresztény ünnep, csak az egyházak keresztényi színezetet adtak neki
Senki aki kereszténynek tartja magát, az apostolok idejében sem tette nem ismerték, nem is volt róla szó.
Így a keresztények nem ünneplik ezt, úgy telik el a napjuk ahogy minden más nap telhet.
7-es Tanú!
Jézus ült fel buszra? Nem? Akkor keresztény nem ül buszra.
Jézus házában volt fűtés? Nem? Akkor keresztény nem fűt be télen és megfagy.
Jézus beszélt magyar nemzetiségű emberrel? Nem? Akkor keresztény ember nem beszél magyar nemzetiségűvel.
És még sorolhatnám. Attól még, hogy Jézus nem tette, te teheted, ha nem tiltotta meg. Szerintem lehet ünnepelni az új évet, nem vallási ünnep, de attól még miért ne ünnepelhetnénk, miért e köszönnénk meg Istennek, hogy még egy évet élhettünk? Nem értem a logikát.
A katolikusoknál nem szilveszter az ünnep, hanem az újév napja, mise is van akkor. Speciális, újévi mise.
...Hogy ez új esztendőben
Minden ügyeinkben
Lehessünk Jézus
Drága kedvében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!