Na, még egy aki nem tud mit kezdeni a pénzével, meg az életével.
Menj önkéntes munkára és máris nem fogod olyan szörnyűnek látni az életed.
A drogra szánt pénzt meg add nekem.
Nem a legalitáson van a lényeg. Ami káros, az káros, ami nem az nem. Mindegy mi a neve.
Ami engem illett lehet nekem is kellene valami erős hallucinogén cucc.
Tehát ha más rombolja az életét, akkor te is tedd? :)
Nem valami nagy jellemre vall az ilyen tanács. Csak mert másnak rossz, neked se legyen jó.
A test a lélek temploma. Mit jelent ez? Hogy vigyáznunk kell a testünkre, amennyire csak tudunk. Sportolás, egészséges étkezés, alkohol, cigaretta és kábítószerek mellőzése. A drog egy nagyon tág fogalom, drog a tea és a kávé is, sőt, a gyógyszerek is.
Az meg a másik, hogy semminek nem szabad a rabszolgájává válni. A cigaretta, alkohol, kávé, energiaital, kábítószerek mind függővé tehetnek minket. Nem az a probléma, ha néha használsz ilyeneket, de mellőzni kell a függőséget és a gyakori használatot.
Ez érdekes.
Érdekelne, hogy mi vett rá, hogy Jehova nézőpontjára vagy kíváncsi, és nem csak úgy Istent írtál?
Isten neve Jehova, tehát Isten nézőpontjára kíváncsi.
„Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében” (2Korintusz 7:1).
Illetve Jézus azt mondta, hogy szeressük Istent teljes elménkkel (Máté 22:37). Ahhoz, hogy teljes elmével szeressük őt, tartózkodnunk kell az olyan szokásoktól, amelyek megrövidíthetnék az életünket, vagy eltompíthatnák az Istentől kapott gondolkodóképességünket.
Tehát dohányzás és a kábítószer-élvezet nem keresztényeknek való. Ezek a szokások helytelenek, mert rabjaikká tesznek minket, károsítják a testünket és tisztátalanok (Róma 6:19; 12:1; 2Korinthus 7:1).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!