Ha semmi okunk hinni a bibliában, akkor miért utalnak rá sokan tényként?
"és beszélnek megvetően a nem (bibliában) hívőkről?"
Én nem beszélek megvetően az ateistákról és más vallás követőiről sem (ha nem vérengzésről szólnak)
A vallásokban a dogma lényege, hogy a szent könyvekben leírtak tények. Az ebben való hitre épül az egész. Ha nem hiszel a prófétáknak akkor nincs értelme vallási kérdéseken gondolkoznod. (Ugyanúgy, ha nem hiszel a tudományos kísérleteknek, megfigyeléseknek, akkor nincs értelme tudományokkal foglalkoznod)
Hogy néhányan miért beszélnek megvetően a más dolgok iránt érdeklődőkről, ez egy rossz emberi tulajdonság. A liberálisok gyakran lenézik a konzervatívokat és fordítva, a humán tudományok gyakran lenézik a reálosokat, és fordítva. A szellemi munkások gyakran lenézik a fizikai munkásokat és fordítva. És igen, a vallásosok gyakran lenézik az ateistákat és fordítva. Annyi ilyen példa van.
utolsó:
jártam egyházi, és nem egyházi iskolában is.
Az egyházi iskolában rendszeresen szó volt arról, hogy a vallásos emberek mennyivel felsőbb rendűek, többek, a nem vallásosoknál. "bűnösök" "hitetlenek"...stb
Míg a nem egyházi sulikban nem beszéltek így megvetően, lenézően a vallásosokról.
A kérdésem meg főleg az, hogy ha ennyire semmi ok nincs hinni benne, akkor miért utalnak rá tényként?
( a tudományos kísérleteknek meg többek közt pont az a lényege, hogy egy kérdésről kiderüljön, hogy valóban igaz-e vagy sem)
Nem tudom. Nekem kettős érzésem van ezekkel az egyházi sulikkal. Hallottam már ezt is, meg azt is.
De valamiért úgy érzem így ismeretlen, hogy több benne a politika, mint a kereszténység.
Nade, van ok hinni a vallásokban. A morális alapot a vallások adják. Jézus, meg Krisna, meg Buddha, ezek többezer évvel ezelőtt éltek, és még ma is elfogadottak a morális nézeteik.
Tudományos módszerekkel soha nem fogod bebizonyítani, hogy jónak lenni jó. Meg hogy a gyengéket védeni kell. Meg hogy megbocsátónak, és megértőnek kell lenni, viszont mindig harcolni kell a gonosz ellen.
A tudomány a materiális világ felfedezése, az élet könnyebbé, szebbé tétele
A vallás meg célt ad az emberiségnek, állandóan emlékeztet minket hogy mi a helyes és mi nem.
tudomány+vallás=win
Ott a pont.
Amúgy poén:
Tudomány+Hit = Linux :D
7-es, te valamit nagyon félreértettél.
A vallással az egyik legnagyobb probléma az, hogy szétválasztja az erkölcsöt az emberi szenvedés valóságától, és erkölcsi kérdésnek állít be olyan dolgokat, amelyek valójában nem azok.
9es ezt fejtsd ki bővebben.
"jónak lenni jó. Meg hogy a gyengéket védeni kell. Meg hogy megbocsátónak, és megértőnek kell lenni, viszont mindig harcolni kell a gonosz ellen."
ezek akkor szerinted nem erkölcsi kérdések?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!