Mit tegyek az alábbi helyzetben?
Vidéken (faluban) lakom.
A faluban is vannak közösségek, és korábban többször is ellátogattam oda. De egyszerűen nem éreztem jól magam, mert:
- főként idősek (nagyik, nagyapák) és
- gyerekek
látogatják.
Továbbá, ha valamilyen szolgálatot szerettem volna vállalni, nem adtak rá lehetőséget. Így pedig haszontalannak éreztem ott magam. Elmentem az istentiszteletre/misére, meghallgattam, adományoztam, majd eljöttem. Ennyi.
Szolgálatot nem kaphat csak úgy bárki...szerintük.
Vagyis, bocsánat, de pofára ment ez ott, mert volt, aki később csatlakozott, mégis érdemesnek bizonyult, mert éppen a faluban is olyan helyet foglal el...
Elszomorít, hogy a gyülekezetekben is ez megy.
Jártam evangélikus iskolába, érdeklődtem keleti vallások iránt, látogattam a közösségeket a falumban, egy kisegyházban merítkeztem be pár éve.
Szeretnék egy olyan gyülekezetre találni, ahol valóban otthon lehetek, ahova nem csak eljárok, és annyi.
Vagy a mai világban már legtöbb helyen ez van?
Mit tegyek?
30/N

Miért éppen gyülekezetre vágysz?
Miért nem jó neked az idős embereknek segíteni - "De egyszerűen nem éreztem jól magam, mert:
- főként idősek (nagyik, nagyapák) és
- gyerekek
látogatják."
Nekem provokativnak tűnik a kérdésed, mert szerintem annál szebb szolgálat nincs, mint időseknek segíteni, akár fizikailag pl. behordod a tüzelőt, kitakarítasz, vagy bevásárolsz, megfőzöl... Akár anyagilag, kifizeted a villanyszámláját, a tüzelőjét, vagy a te pénzeden vásárolsz ennivalót neki. Tudod, hány nélkülöző, szegény idős van az országban? Sokan meg is fagynak telente, mert nincs pénzük kajára-tüzelőre. Vagy gyerekekre vigyázni, amig a szülők dolgoznak, szintén szép segítség.Biztos vagyok benne, hogy akár a te faludban, akár 20 km-es körzetben van legalább tíz olyan ember, aki boldog lenne, ha segítenél neki.
De neked ez nem jó, ez nem "szolgálat", ez nem segítség a te szemedben? Hja, te gyülekezetet keresel...
Akkor ne itt panaszkodj.

Én értem, hogy mi baja a kérdezőnek.
Veled egyidős barátokat szeretnél, akikkel együtt lehet tölteni az időt. Kellemeset összehozni a hasznossal. Nem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!